#TIPS&TRICKS

Ţelina, cea mai eficientă periuţă de dinţi

Scris de Ela Crăciun la 04 iulie 2014

Rezultatul: un zâmbet sănătos

Statisticile arată că românii nu sunt fruntașii Europei în ceea ce privește igiena dentară sau folosirea periuței și a pastei de dinți. Motivele pot fi multiple, scuzele, de asemenea, însă soluții există și sunt la îndemână. Zâmbetul sănătos reprezintă, fără îndoială, o carte de vizită pentru un om de succes, și pe lângă încrederea pe care ți-o dă un zâmbet frumos, sănătatea este de departe cel mai important aspect din viața noastră.

Astfel, medicul dentist Taner Chemal ne punctează faptul că un zâmbet sănătos se poate obține folosind remedii naturale. Ţelina reprezintă ” periuţa de dinţi naturală ” grație structurii fibroase ale acestei legume. Particulele alimentare sunt literalmente îndepărtate de pe dinți în timp ce mestecăm țelină crudă. În plus, masticarea prelungită stimulează secreția de salivă, neutralizându-se astfel ph-ul acid din gură”.

Ţelina, cea mai eficientă periuṭă de dinţi

De altfel, fructele și legumele sunt aliați de nădejde pentru sănătatea dinților noștri. ‘Morcovul, ca și alte legume și fructe cu fibre tari, forțează maxilarele să lucreze „din greu” pentru a le tăia și mărunți. Acest proces ajută la masarea gingiilor stimulând circulația sanguină de la nivelul acestora, ceea ce determină un aport crescut de nutrienți necesari sănătății gingivale.”, explică Dr. Chemal.

Nu uitați că orice problemă stomatologică se poate rezolva cu ajutorul tehnicilor avangardiste și a tehnologiei de ultima oră. Aveți grijă de sănătatea dinților voştri pentru un zâmbet de succes.

--