#DIETA

Pui şi piure care nu îngraşă!

Scris de Ela Crăciun la 06 octombrie 2015

rustic2

…şi tu ce ai mai mâncat? Pui şi piure care nu îngraşă!

Adevărul e că aş aduna o avere dacă ar fi să pun deoparte câte un leu de fiecare dată când aud mantra aceasta a femeii moderne. Ce să fac să nu mă îngraş dar nici să nu…

E o normă a logicii. După faptă urmează şi un efect. Aşa că e imposibil să avem şi plăcerea de a savura pizza în neştire, şi silueta dictată de media şi de revistele de modă.

Sfatul meu e moderaţie. Câte puţin din fiecare. Pe de cealată parte am descoperit de curând că dacă timp de trei săptămâni te organizezi şi mănânci curat, adică îţi pregăteşti mesele din ingrediente naturale, urmând regulile nutriţionale de bun-simţ, atunci poţi spune că ai trecut de prima etapă a moderaţiei. A mânca sănătos înseamnă a include proteine, a scoate zahărul şi alimentele procesate.

Personal, eu am început cu următoarele feluri de mâncare pe lângă care am adaug sau scad alimente în funcţie de ritmul zilei. Dacă sunt foarte aglomerată şi ziua e solicitantă, atunci, evident, mănânc mai consistent – mai multe proteine din carne sau cereale integrale, fructe uscate.

Ce aş vrea neapărat să încercaţi dacă aveţi răbdare şi dorinţa de a face trecerea la un stil mai sănătos de a mânca.

Piure de păstârnac cu varză înăbuşită şi piept de pui

pui_varza_pastarnac

Pentru a curăţa ingredientele vă ia 15 minute pentru două porţii iar gătitul efectiv durează 45 de minute.

VARZA înăbuşită
2 căni de varză roșie tăiată mărunt
2 linguri de suc de portocale proaspăt
1 lingură oţet
1 lingură de miere
1 ceapă tăiată mărunt
1 linguriţă de coajă de portocală rasă
¼ linguriță de sare

Piureul de păstârnac
1 cană de păstârnac decojit și tocat
2 linguri de ulei de măsline / lapte de migdale

PUIUL
2 pieţi de pui dezosaţi (app 120 de grame fiecare)

1.Pentru varza înăbuşită combină toate ingredientele şi pune-le într-o oală mare asezonate cu piper după gust. Se amestecă bine și puneți la foc mediu. Când începe să se fierbe, se amestecă bine, se reduce focul la cel mai mic, și se acoperă. Fierbeţi până când lichidul scade.
2. Pentru piure, fierbeţi păstârnacul într-o oală acoperită, app. 10 până la 12 minute. Scurgeţi bine, pasaţi-l şi amestecaţi-l cu lapte, unt, sare, si piper negru după gust.
3. Împărţiţi în două porţii egale, frigeţi carnea de pui și faceţi platingul.

O porţi înseamnă 330 cal, 29 g proteine, 35 g carbohidrati, 5 g de fibre, 18 g zaharuri, 9 g de grăsime, 4,5 g grasimi așezat, 170 mg de sodiu.

Simplu, frumos şi bun! ACUM!

S-ar putea să vă placă şi îndreptarul de nutriţie şi miturile despre care ai crezut că sunt reale!

 

 

 

Comentarii

2 thoughts on "Pui şi piure care nu îngraşă!"

  1. Bogdan spune:

    Ela,
    Arata foarte bine in farfurie, dar se vede ca este hipocalorica. Ai „papat” litere. 🙂

    Cu drag,

    B

    1. elacrăciun spune:

      Dar este o alegere sanatoasa, nu-i asa? 🙂
      Rezolvam si ci literele, multumesc ca mi-ai spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--