#TIPS&TRICKS

Cum poți depista CAMERELE VIDEO ASCUNSE din cabinele de probă

Scris de Ela la 11 august 2017

Te-ai întrebat vreodată cum poți detecta o cameră ascunsă într-o cabină de probă?

Nu e foarte greu: trebuie doar să intri în cabină și să încerci să suni pe cineva cu ajutorul telefonului mobil. Dacă apelul eșuează, încăperea respectivă este supravegheată cu o camera ascunsă. Această metodă funcționează deoarece undele telefonului mobil interferează cu cele ale cablului de fibră optică în timpul transferului de semnal.

Te-ai întrebat vreodată cum poți detecta o oglindă dublă?

Oglinzile se găsesc în toaletele sau grupurile sanitare publice, în vestiare, în camerele de hotel – peste tot. Ar trebui să te asiguri că oglinda din fața ta este una adevărată, normală, nu una dublă – care reflectă lumina pe suprafața vizibilă și este un geam transparent pe partea cealaltă. Astfel de oglinzi au fost de multe ori găsite în dormitoarele, băile sau vestiarele femeilor.

Dacă doar te uiți la oglindă, e greu să îți dai seama de diferență, dar poți afla adevărul dacă faci un test simplu: atinge-i suprafața cu vârful unghiei. Dacă oglinda este una normală, între unghie și imaginea sa reflectată ar trebui să existe o scurtă distanță de reflexie. Dacă înre unghia ta și imaginea reflectată nu e nicio distanță, oglinda din fața ta este una dublă, iar cineva s-ar putea să te urmărească de dincolo de perete.

 

 

De fiecare dată când ai suspiciuni, fă testul simplu cu unghia și vei scăpa imediat de bănuieli. Decalajul care apare în cazul oglinzilor simple se datorează unui motiv cât se poate de logic – oglinzile au argint pe spate, așa că e normal să existe o mică diferență datorată grosimii stratului aplicat pe spate și sub sticla oglinzii. Stratul de argint se află la suprafață în cazul oglinzilor duble.

Oglinzile sunt peste tot în jurul nostru, dar cât de multe știi despre istoria lor? Iată câteva informații nebunești despre ele care te vor face să le privești cu alți ochi:

1. Primele oglinzi au apărut în timpuri străvechi și erau niște recipiente închise la culoare umplute cu apă.

2. Oamenii au început să facă oglinzi fără apă în jurul anului 6000 î.Hr., din sticlă vulcanică lustruită.

3. Primele oglinzi din cupru lustruit au apărut în Mesopotamia.

4. Chimistul german Justus von Liebig a realizat primele oglinzi cu argint.

5. Credința că dacă spargi o oglindă vei avea ghinion timp de șapte ani își are originea în Roma antică. Romanii credeau că dacă spargi o oglindă îți distrugi sufletul.

6. Evreii acoperă toate oglinzile din casă pentru câteva zile după moartea unui membru al familiei, deoarece ei cred că oglinzile capturează spiritual mortului, care nu va putea să treacă altfel mai departe.

7. Se spune că îți poți vedea viitorul soț dacă stai ăn fața unei oglinzi vechi în timp ce îți piepteni părul și mănânci un măr. Destul de înfricoșător, nu?

Citește și:  Cum te PĂCĂLESC oglinzile din cabinele de probă ale marilor MAGAZINE. Diferențele sunt URIAȘE!!!

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să ajungi acasă și să descoperi că rochia pe care tocmai ți-ai cumpărat-o nu arată la fel de bine ca în magazine, nu te întrista. Nu ești singura care a pățit asta.

În unele cabine de probă stima noastră de sine scade semnificativ, iar altele parcă ar fi o cutie magică Photoshop. Iată un experiment cu niște fotografii făcute în cabine de probă diferite de către o tânără din SUA:

Acasă

„Nu mă consider grasă, dar, ca orice femeie, am niște zone cu probleme care ies în evidență sau nu în cabine de probă diferite.”

Citește mai jos: Diferențe MAJORE: cum artăm în REALITATE față de POZE

Zara

Mă simt de parcă aș fi intrat într-un labirint cu oglinzi și chiar mi-e frică să nu apară vreo fantomă în spatele meu. Fața mea pare foarte înfricoșătoare în lumina asta aspră.

Stradivarius

Nu e foarte spațioasă, dar mă simt ca acasă aici când nu mi-e frică de nimeni. Lumina e blândă și delicată și oglinda nu-mi distorisionează imaginea.

New Yorker

Lumina verde de aici creează o atmosferă psihedelică, iar oglinda mă face să par mai mare. Nu vreau să stau aici pentru mai mult de cinci minute.

Mango

Îmi place reflecția mea din această oglindă. Lumina nu mă deranjează la ochi și îmi cade frumos pe umeri.

H&M

Cabina asta de probă e destul de bună. Lumina e în regulă și e destul spațiu. Nu mă deranjează nimic la reflecția mea.

Bershka

Lumina asta îmi face pielea roz. Arăt ca un porcușor aici.

Reserved

Doamne, chiar așa grasă sunt? Nu-mi place cum arăt aici, plus că ușa nu se închide.

Citește și: Diferențe MAJORE: cum artăm în REALITATE față de POZE

Multora ni se întâmplă să vedem că persoana care ne privește din oglindă nu seamănă deloc cu persoana pe care o vedem în fotografii. E de parcă aparatul foto filtrează imaginea în vreun mod radical. Sau ar trebui să dăm vina pe oglindă? Care e mai apropiată de înfățișarea noastă adevărată – reflexia sau fotografia? De ce percepem ca diferite imaginile din oglindă și din fotografii?

Aspectul psihologic

Cel mai mult ne uităm în oglindă când suntem acasă, într-un mediu în care suntem liberi și relaxați. În fotografii arătăm mai încordați și poate nepregătiți. De aceea, când ne uităm în oglindă înaine de a pleca la o petrecere vedem pe cineva irezistibil, iar a doua zi vedem exact opusul în fotografiile din seara precedentă.

Unghiul

Fețele noastre pur și simplu nu sunt simetrice. Când ne uităm în oglindă, ne privin din același loc, dintr-o perspectivă familiară. Când vine vorba de fotografii, de obicei nu ți se spune în ce direcție e aparatul. Asta dacă nu ești, desigur, o vedetă ca Audrey Hepburn, care era aproape mereu fotografiată din unghiul cel mai bun.

Balanța de alb

Fiecare tip de lumină are popria temperatură, dar când ne uităm în oglindă nu observăm asta. Spre deosebire de creierul nostru, care unifrmizează automat diferențele, fotogafia capturează lumina cu toate diferențele de temperatură.

Focalizarea pe anumite obiecte

Atunci când ne uităm în oglindă, ne concentrăm de obicei pe un singur aspect și nu vedem imaginea în ansamblu. Când ne uităm la o fotogafie, vedem totul și observăm detalii aparent nesemnificative (posturi incorecte, poziții stranii ale mâinilor etc.).

Oglindirea

Într-o reflecție vedem versiunea noastră oglindită și asta ne formează percepția pe care o avem despre felul în care arătăm. În fotografii apărem însă cum ne văd ceilalți – o perspectivă neobișnuită, care poate fi surprinzătoare.

Numai fotografiile ne pot da informații obiective despre înfățișarea noastră. Dacă nu arăți mereu bine în fotografii, nu te îngrijora, poate că ai fost prins într-un moment prost sau când nu te simțeai bine.

sursa: brightside.me

Citește și: Care este DIFERENȚĂ dintre hainele DE FIRMĂ și magazinele din MALL

Coelcțiile din magazinele din mall-uri s-ar putea să-ți pară foarte asemănătoare între ele. Ai putea crede că este un lucru normal, pentru că fiecare urmează trendurile anului. Adevărul este însă altul. Colecțiile magazinelor de mass marketing sunt inspirate din colecțiile marilor case de mode.

Acesta este motivul pentru care poți purta haine care inspiră bun gust și poți alcătuit ținute interesante nu numai cu haine de la designeri de top, ci și din magazine simple.

Desigur, calitatea hainelor nu e însă mereu aceeași:

1.

Poți găsi populara fustă plisată și în colecția Gucci, pentru 3,490$, dar și la Zara, pentru aproximativ 20$.

2.


Această jachetă de la Bershka seamănă cu ce au avut cei de la Balenciaga în colecția trecută, la prețul de 3,250$.

3.


Poți cumpăra o rochie lungă cu un guler rotund la Helmut Lang, pentru 780$. La Bershka o poți găsi la prețul de 7$.

4.

Poți găsi o rochie roz de tul în colecția Rochas pentru 925$ și în colecția Zara pentru aproximativ 45$.

5.

Poți găsi haine care seamănă cu cele de la Chanel la Zara, pentru 148$.

6.


Un tricou negru simpluu costă 313$ la Yves Saint Laurent și 14$ la Pull&Bear.

7.

Poți găsi o fustă în două culori la Stella McCartney (1,517$) și la Stradivarius (35$).

8.


O asemenea jachetă poate fi găsită la Zara cu 93$, iar la Yves Saint Laurent cu 5,392$.

9.


Această fustă plisată metalică poate fi cumpărată de la Mango cu 26$. La Stella McCartney costă 606$.

10.

Cămașa în dungi care la Max Mara e 162$ la Stradivarius costă 31$.

11.


La Zara poți găsi la un preț mai rezonabil această jachetă argintie de la Tommy Hilfiger.

12.


Această fustă midi poate fi găsită la Zara, unde costă 45$ și în colecția Valentino, la 1000$, cu un discount de 70%.

13.


Poți găsi o fustă roșie asemănătoare cu cea de la Paco Rabanne (745$) pe rafturile de la Zara (45$).

14.


După cum știți, fiecare femeie ar trebui să aibă o clasică rochie neagră. Dacă ți se potrivește, nu contează că e de la Karl Lagerfeld sau Mango.

15.


O fustă scurtă cu model de la Karl Lagerfeld costă 286$. Una asemănătoare costă la Mango 26$.

16.


Această fustă neagră de piele poate fi găsită la Karl Lagerfeld (427$), dar și la Stradivarius (34$).

18.


Poți avea această jachetă de la IRO pentru 591$ și de la Zara pentru 86$.

studiu făcut de brightside.me

Citește și: 10 FOTOGRAFII care demonstrează că poți să te ÎMBRACI BINE de la SECOND HAND

Deoarece societatea noastră este condusă de consumerism, unul dintre cele mai bune moduri de a avea grijă de bugetul tău și de a-ți satisface dorința de a cumpăra lucruri unice este acela de a-ți face cumpărăturile la un magazine second-hand. Acestea îți oferă posiblitatea de a purta lucruri care nu mai sunt de folos proprietarilor inițiali, dar care pot fi încă folosite de altcineva pentru încă mult timp.

Există un stereotip care spune că a cumpăra haine de la un magazine de haine second hand e ceva rușinos și puțin igienic. Această afirmație nu este complet adevărată, așa că iată mai multe informații despre acest subiect:

Adevărul e că, de multe ori, la aceste magazine ajung lucruri care au fost purtate doar o dată sau de două ori sau chiar niciodată. Hainele care nu au fost vândute de magazinele de marcă la timp ajung tot aici. Așadar, ți-ai putea de la un magazine second hand haine de producție de masă sau chiar haine de marcă foarte scumpe, care altundeva te-ar costa o avere. Înainte de a ajunge în magazine, fiecare lucru trece printr-o curățare cu abur și formalină. Prin urmare, hainele din magazinele second-hand pot fi chiar mai curate decât hainele din magazinele obușnuite. În ceea ce privește costurile, dacă revii în magazin la sfârșit de săptămână, hainele vor costa de două ori mai puțin.

Iată, la final, lista motivelor pentru care merită să cumperi de la magazine second-hand:

1. Sunt mult mai accesibile

În medie, produsele folosite sunt cu 50% mai ieftine, ceea ce îți permite să economisești bani pentru alte cheltuieli.

2. Experimentezi senzația tare a vânătorii

Poate fi o aventură să cauți prin magazine ceva de calitate și la un preț bun.

3. E mai ușor să găsești calitatea

Fiindcă majoritatea hainelor au fost deja purtate, vei putea vedea ce e de calitate și ce nu. Practice și accesibil.

4. E ecologic

Mare parte din bunurile create de oameni sunt aruncate, iar cumpărarea lucrurilor de la second hand le lungește viața. Cumpărând de la astfel de magazine îți vei ajuta și planeta.

VEZI MAI JOS 10 ȚINUTE pe care poți să le compui în second hand

5. Personal drăguț

În mare parte din aceste magazine, atmosfera e prietenoasă, caldă și relaxantă. Interacțiunea cu angajații de acolo este foarte plăcută.

6. Haine de firmă

Dacă ești adepta hainelor de firmă, poți găsi așa ceva și la magazinele second hand – și la un preț mult mai accesibil.

7. Sosește zilnic marfă nouă

Magazinele second-hand primesc mereu donații, așa că vânătoarea pentru lucruri unice și de calitate este mereu nouă.

E posibil să cumperi haine ieftine și stilate dintr-un magazin de second hand. Trebuie doar să cauți foarte bne. Nu îți face griji pentru calitatea și curățenia lucrurilor. Mirosul de chimicale poate fi eliminat de la prima spălare. După aceea vei putea fi complet mândră de tine că ai cumpărat ceva fabulos, de calitate și la un preț scăzut.

Ținute:

 Total: 30 RON

 Total: 25 RON

 Total: 7, 5 RON

 Total: 35 RON

 Total: 22  RON

Citește mai jos și  Care este DIFERENȚĂ dintre hainele DE FIRMĂ și magazinele din MALL

Total: 23 RON

 Total: 13 RON

 Total: 22 RON

Total: 44 RON

 Total: 13 RON

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--

"15 sfaturi ale medicilor pentru prevenirea și tratarea răcelilor de sezon"

 

Aboneaza-te si Descarca

EBOOK-UL GRATUIT!

Datele tale personale sunt confidentiale.

Mulțumesc pentru abonare!