#TIPS&TRICKS

9 alimente care NU EXPIRĂ niciodată

Scris de Ela la 07 noiembrie 2016

Când vine vorba de termenele de valabilitate a produselor, există o mulțime de date pe care ar trebui să ți le amintești. Din fericire, există câteva alimente pentru care nu trebuie să îți faci griji, deoarece nu au dată de expirare, deci te poți bucura oricând de ele.

9 alimente care nu expiră niciodată

1. Mierea
Datorită harnicelor albine (au enzime speciale care împiedică creșterea bacterilor) și procesului de depozitare, mierea are cea mai mare durată de valabilitate. Păstreaz-o într-un borcan închis bine pentru a evita zaharisirea ei, iar dacă mierea se întărește, pune borcanul într-un bol cu apă caldă și amestecă ușor până se topește.

2. Oțetul alb
Aciditatea ridicată a oțetului alb, distilat face ca acesta să se păstreze neschimbat până la ultima picătură.

3. Lichiorul tare
Dacă ai o sticlă de whiskey în mini-bar pe care nu ai mai deschis-o de la Crăciunul trecut, nu-i nimic, poți lua o înghițitură din ea oricând dorești. Pastrează lichiorul într-un loc răcoros și cel mai probabil va rezista mai mult decât te aștepți.

4. Extractul de vanilie
Extractul pur de vanilie, care ne aromează deserturile preferat, nu are termen de valabilitate; poate dura pentru totdeauna datorită conținutului său de alcool.

5. Fasolea uscată
Leguminoasele uscate au darul de a se păstra mult timp. Au în conținutul lor o mulțime de proteine și fibre și au o durată de depozitare foarte lungă și, spre deosebire de conserve, au un conținut scăzut de sodiu.

6. Orezul
Alb, sălbatic sau basmatic, orezul se poate păstra ani întregi. Trebuie doar să te asiguri că îl ții într-un recipient închis ermetic. Singura excepție este orezul brun, care are în el uleiuri naturale ce îl fac să devină rânced după o perioadă mai scurtă de timp.

7. Sarea
Clorul de sare este un element mineral natural găsit în pământ, așa că nu este o surpriză faptul că acest condiment rămâne în stare proaspătă pentru mult timp. Totuși, iodarea reduce termenul de valabilitate cu până la 5 ani.

8. Zahărul
Zahărul alb, brun sau chiar cel sub formă de pulbere nu se strică, deoarece nu are suport pe care să se dezvolte bacteriile. Poate fi necesar să-l înmoi din când în când (cu bezea), deoarece are tendința de a se usca cu ușurință.

9. Cafeaua instant
Spre deosebire de boabele proaspăt macinate, cafeaua instant nu are nicio umiditate în ea, deci, se menține proaspătă pâna la ultima picătură.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--