#TIPS&TRICKS

7 semne care îți arată că RINICHII tăi sunt în PERICOL!

Scris de Ela la 30 noiembrie 2016

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe din corpul nostru: filtrează sângele și îl menține stabil, previne adunarea fluidelor în exces, reglează presiunea sângelui, echilibrează nivelele de electroliți, contribuie la producerea celulelor roșii, păstrează oasele puternice și sănătoase.

Un rinichi compromis are efecte negative asupra sănătății în ansamblu, de aceea fiind extrem de important să recunoști semnalele de alarmă ale problemelor.

Durere în partea superioară a spatelui

Durerea e de obicei numai pe o parte și e de obicei însoțită de schimbări legate de urinare și febră. Dacă ai spasme sau durere severă, s-ar putea să suferi de infecție sau pietre la rinichi.

Iritație a pielii

Dacă rinichii nu pot elimina reziduurile din sânge, acumularea acestora poate provoca uscarea și iritarea pielii. Dacă iritația e de la rinichi, alifiile și cremele nu ar trebui să funcționeze.

Umflarea

Umflăturile neașteptate pot fi un simptom al unei probleme cu rinichii. Când rinichii tăi nu funcționează cum trebuie, nu pot elimina fluidele în exces din corp, ceea ce poate duce la apariția unor umflături pe față, mâini, picioare, glezne.

Oboseala

Dacă rinichii tăi sunt sănătoși, se produce suficient erythropoietin (sau EPO), un hormon responsabil cu încurajarea măduvei spinării să producă noi celule roșii care transportă oxigen. Când nu se produce suficient EPO, creierul și mușchii tăi devin ușor obosiți, și îți e mai frig și nu te mai poți concentra cum trebuie. Insuficiena celulelor roșii din sânge duce de obicei la anemie.

Dificultăți în respirație

Când rinichii nu funcționează cum trebuie, corpul tău e, de obicei, privat de oxigen. Lipsa oxigenului duce la dificultăți de respirație cauzate de acumulări de fluide și reziduuri în plămâni.

Schimbări în urinare

Acesta este unul dintre semnele timpurii. Schimbările includ: urină spumoasă, urină cu sânge, frecvență crescută a urinării cu urină palidă, frecvență redusă a urinării cu urină de culoare închisă, urinatul în mijlocul nopții sau cu dificultăți.

Gust metalic în gură

Pierderea apetitului sau o schimbare în preferințele tale alimentare pot să apară după acumularea reziduurilor în sânge. Acesta este unul dintre cele mai comune simptome ale problemelor la rinichi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--

"15 sfaturi ale medicilor pentru prevenirea și tratarea răcelilor de sezon"

 

Aboneaza-te si Descarca

EBOOK-UL GRATUIT!

Datele tale personale sunt confidentiale.

Mulțumesc pentru abonare!