Secretul unei relații de amiciție trainice? Iată care sunt cele 5 minciuni acceptate într-o prietenie

Este minciuna de rău augur într-o prietenie? Da, cu siguranţă, însă uneori, te vezi obligat să ascunzi anumite lucruri de amicii tăi, pentru a nu le răni sentimentele. Nu ai vrea să spui ceva ce nu ai putea retrage, nu? Şi în mod cert nu ţi-ar plăcea ca prietenul/prietena să se simtă prost pentru simplul fapt că ai fost insensibil.

Sunt momente în care se impune să spunem câte o “minciună albă”, iar studiile confirmă faptul că minciuna spusă cu scopul de a-l proteja pe celălalt este o modalitate prin care să menţinem o relaţie de prietenie de lungă durată.

tumblr_nrn7empibu1uzlmbho1_500-6511670

Vă arătăm care sunt cele 5 minciuni acceptate, care să îţi ajute amicul să se simtă mai bine în pielea lui:

Îmi place cadoul de la tine

Spune-i asta chiar dacă nu este ceea ce tu îţi doreai, iar prietenul tău ştia sau nu asta. Asigură-te că i-ai mulţumit şi că ai arătat apreciere;

Chiar acum voiam să te sun

FOLLOW ME

Ne place să credem că şi prietenii noştri se gândesc la noi, cu toate că uneori, ne auzim/vedem destul de rar; dacă amicul te suna înainte ca tu să apuci să o faci, spune-i că şi tu te gandisei să îl suni;

Arăţi grozav!

De ce i-ai spune celui care îţi este confident şi care ţine cont de părerile tale, că arată obosit sau că a mai acumulat câteva kilograme? Spune-i că arată bine şi când nu este complet adevărat;

Mi-a plăcut ceea ce ai realizat

Spune asta fie că este vorba despre o banală pictură, despre o melodie mai lălăită, sau un pulover scămoşat, spune-le că efortul este apreciat şi laudă-i; aceste vorbe îi vor face să se simtă încrezători şi se vor bizui pe tine.

Înţeleg şi respect opinia ta

Chiar dacă nu eşti de acord cu orientările lui politice sau religioase, asta nu este treaba ta, fiecare decide cum îşi trăieşte viaţa; în plus, te-ai gândit vreodată că în relaţia dintre voi, el ar putea să fie cel normal?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.