#TIPS&TRICKS

10 TRUCURI care îți vor ușura VIAȚA!

Scris de Ela la 23 noiembrie 2016

În fiecare zi efectuăm un număr mare de acțiuni obișnuite fără să ne oprim vreodată pentru a ne întreba dacă nu cumva există modalități alternative care să ne facă rutina mai puțin anevoioasă.

Iată 15 trucuri pe care vei vrea să le încerci imediat!

1. Refolosire sosul rămas de la gătit

1-sos

Sosul rămas de la gătit poate fi înghețat în tăvița pentru cuburile de gheață și folosit eficient când nu ai timp pentru a prepara ceva corespunzător. Doar reîncălzește-l lângă niște spaghete și brânză și e gata imediat.

2. Tăierea feliilor subțiri de cașcaval

2-cascal

Pentru a tăia felii foarte subțiri de cașcaval, pur și simplu folosește un cojitor de cartofi.

3. Stoarcerea sucului de lămâie

3-lamaie

Dacă nu ai un storcător la îndemână și vrei să storci sucul dintr-o lămâie folosindu-ți doar mâinile, încălzește lămâia în cuptorul cu microunde mai întâi și sarcina va fi mult mai ușoară.

4. Uscarea resturilor de verdețuri

5-marar

Când, după ce ai gătit, mai rămâi cu o cantitate mică de verdețuri proaspete, nu le arunca. Doar usucă-le punându-le în cuptorul cu microunde pentru un minut și  le poți păstra pentru data viitoare.

5. Adunarea cioburilor de la sticlele sparte

6-cioburi

Sticlele sparte îți pot da adevărate dureri de cap. Din fericire, există un truc pe care îl poți folosi pentru a simplifica procesul de adunare: îți trebuie numai o felie de pâine. Datorită texturii sale, pâinea poate curăța până și cea mai mică bucățică de sticlă.

6. Păstrarea lingurii pe marginea unei oale de gătit

7-lingura

Pentru a te asigura că lingura ta nu cade în oală, doar înfășoară un elastic la capătul ei.

7. Deschiderea borcanelor

8-gem

Aproape toată lumea a încercat cel puțin o dată să deșurubeze un capac de borcan bine strâns folosind un prosop. Dar dacă acest truc vechi nu funcționează, iată o alternativă: încearcă să folosești un elastic de cauciuc obișnuit ca cel din fotografie. Rezultatul s-ar putea să te surprindă.

8. Fixarea tăcătorului

10-tocator

Pentru a te asigura că blatul de tăiat nu se mișcă pe masă în timp ce îl folosești, doar pune un prosop de bucătărie ud sub el.

9. Folosește spaghete în loc de chibrite

12-lumanre

Când nu poți aprinde o lumânare cu brigheta și nu ai chibrituri la îndemână,  o bucată crudă de spaghete te poate salva.

 

10. Curățarea sticlelor

13-sticla

Nu e mereu ușor să găsești peria de mărime potrivită pentru a curăța o sticlă, dar există un truc care poate fi de ajutor: presară niște bucăți de coji zdrobite de ou din sticlă, pune dopul și agită. Cojile de ouă vor ajuta la curățarea mizerie de pe pereții interiori ai sticlei și apoi nu va trebui decât să o clătești.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--