#TIPS&TRICKS

10 SECRETE pentru a fi o ZEIȚĂ în BUCĂTĂRIE

Scris de Ela la 12 ianuarie 2017

Credeai că numai adevăraţii maeştri în ale bucătăriei pot tăia un măr fără cuţit, pot decoji un ou dintr-o mișcare sau pot evita să plângă din cauza cepelor? Din fericire, există trucuri care te vor ajuta să deslușești aceste taine.

Iată câteva dintre cele mai grozave secrete culinare:

1. Picături de iaurt

Acestea sunt niște gustări delicioase, sănătoase și iubite de copii. Pune iaurtul într-o pungă de plastic sau într-o seringă de cofetărie, stoarce picăturile pe o folie de prăjituri și apoi bagă-le la congelator o oră.

2. Taie cepele fără să plângi

Bagă-le la frigider pentru 15 minute înainte de a începe să gătești.

3. Cum să decojești ouă ușor

Ouăle fierte se vor decoji mult mai ușor dacă pui o felie de lămâie în cratița în care le fierbi. O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodium va avea același efect.

4. Cum să gătești fără ouă

Dacă vrei să prepare biscuiți sau altceva dulce și ai rămas fără ouă, folosește banane. Un ou = ½ banană.

Cafeaua perfectă

Adaugă un strop de sare și scorțișoară în cafeaua măcinată înainte de fierbere. Sarea mai scapă de gustul amar, iar scorțișoara dă boabelor o savoare uimitoare.

5. Cum să desfaci un măr în două fără cuțit

Răsucește codița. Ia mărul în mână și caută o poziție confortabilă a degetelor. Apasă-l cu mâinile, în părți – pentru a obține 2 bucăți egale.

6. Un mod rapid de a decoji usturoiul

Pentru a economisi timp, pune-l în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde.

7. Cel mai delicios ardei gras

Când cumperi ardei gras, întoarce-l și verifică dacă are 3 umflături (atunci e „mascul”) sau 4 (atunci e „femelă”). „Femelele” sunt mai dulci și e mai bine să le folosești proaspete. „Masculii” sunt mai solizi cu o aromă mai pătrunzătoare, deci pot fi folosiți la gătit.

8. Cum să tai aluatul de plăcintă fără cuțit

Poți folosi ață dentară pentru a-l tăia rapid.

9. Mai bun decât cartofii prăjiți

Crestează puțin cartofii, presară ulei de măsline, pune felii de unt în tăieturi și adaugă sare și piper după gust. Pune-i în cuptorul preîncălzit la 220oC pentru 40 de minute.

10. Cum să decojești rapid cartofii

Fă tăieturi mici în cartofi. Toarnă apă caldă într-o cratiță cu cartofii, pune-i pe cuptor și așteaptă până fierb. Scurge apa fiartă și umple cratița cu apă caldă. Curăță cartofii pe rând.

sursa: brightside.me
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--