Schimbă modul în care îţi faci cumpărăturile şi scapă de kilogramele în plus!

Schimbă modul în care îţi faci cumpărăturile şi scapă de kilogramele în plus!

9 sfaturi inteligente pentru alegeri sănătoase şi kilograme în minus

Să faci cumpărături şi să slăbeşti: poate vi se pare că sună a poveşti, însă în realitate este demonstrat că modul în care faci cumpărăturile, ceea ce pui în coş, momentul la care le faci, starea de spirit sunt factori esenţiali atunci când vine vorba de slăbit şi kilograme.

Am să vă dau două exemple de a face cumpărăturile şi apoi am sa vă explic.

În primul scenariu – nu dăm nume :)) – două prietene pleacă la cumparaturi. Amândouă veneau de la muncă, după o zi stresantă, fără pauze și fără masa de prânz. Au plecat cu gândul să facă cumpărăturile şi apoi să meargă acasă să mănânce. Zis şi…(ne)făcut. Au cumpărat ce au cumpărat, au ajuns în dreptul raionului de pâine, evident au zis să ia câte un covrig. Au cumpărat 6, să fie! Deh… foamea era mare. I-au mâncat pe nerăsuflate, iar până au realizat ce fac, covrigii erau amintire. Apoi, în coş au pus şi nişte chifteluţe, nişte aripioare, salată de
vinete cu maioneză, o salată de pui cu crudităţi, nişte pulpe de pui la rotisor, sosuri, prăjituri – desertul, din când în când, e un răsfăţ 🙂
Acasă s-au trezit că mai aveau nişte pungi de floricele cu glazură, chipsuri picante, ciocolată… şi multe alte alimente pe care în mod
normal nu le-ar fi cumpărat. Concluzia: Iată ce face foamea din om! Câți dintre voi nu vă regăsiți în povestea de mai sus?

În cel de-al doilea scenariu, am fost chiar eu cobaiul  şi am plecat la cumpărături cu Dr. Andrei Laslău. Mi-a spus înainte să ne vedem să fac două lucruri înainte să plec de acasă: 1. să mănânc şi 2. să îmi fac o listă cu ceea ce am nevoie să cumpăr. Am ascultat. Rezultatul? Nu am mai fost tentată să cumpăr nimic altceva în afară de ce aveam pe listă. Iar lista cuprindea doar alimentele necesare, sănătoase.

Aşadar, iată sfaturile pe care mi le-a dat dr. Andrei Laslău atunci când merg la cumpărături:

1.Nu pleca să cumperi dacă nu ai mâncat, vei fi tentat(ă) să pui în coş orice vezi de mâncare. Flămând fiind, vei fi tentat să cumperi o cantitate mult mai mare decât cea de care ai nevoie.

2. Fă o listă cu ceea ce ai nevoie în casă, altfel vei mânca tot ceea ce ai cumpărat pentru că tentaţia este mare. Alege produsele de care ai cu adevarat nevoie.

FOLLOW ME

3. Cumpără în cantităţi mici, aşa nu vei fi tentat(ă) să mănânci mai mult şi nici să arunci mâncarea.

4. Nu cumpăra nimic altceva doar pentru că s-ar putea să îţi fie necesar cândva, vei avea timp să cumperi la momentul respectiv.

5. Nu cumpăra alimente/ produse pe care le eviţi la dietă doar pentru că e posibil să ai musafiri.

6. Cumpără fructe de sezon, de mai multe feluri, acestea sunt foarte bune şi pentru tine şi pentru musafiri.

7. Nu cumpăra alcool doar pentru a avea în casă.

8. Nu cumpăra sucuri, din aceleaşi considerente.

9. Citeşte etichetele produselor pe care vrei să le cumperi.

Andrei mi-a spus că, dacă vom schimba modul în care facem cumpărăturile, şansele să scăpam de câteva kilograme ar fi mult mai mari: „Eu consiliez oamenii care doresc să slăbească prin metoda care s-a dovedit a fi la mine eficientă, dar, pe lângă sfaturile pe care le ofer pacienţilor mei, eu le spun oamenilor şi cum ar trebui să îşi facă cumpărăturile. Le spun paşii pe care ţi i-am spus şi ţie. Este important să ne simţim bine chiar şi atunci când ştim că trebuie să ne atingem un ţel ca acesta, legat de siluetă. Ca în orice sarcină pe care ne dorim să o îndeplinim cu maxim succes, trebuie să fim foarte ordonaţi şi responsabili.”

În concluzie, schimbarea unor obiceiuri cu privire la modul în care facem cumpărăturile ar putea deveni un aliat în a ne ajuta să ne ţinem greutatea sub control şi chiar să reducem numărul kilogramelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.