5 REMEDII NATURALE care te scapă de CEARCĂNE

Cearcănele sunt o problemă cu care se confruntă la un moment dat toată lumea. Există zeci de motive pentru care apar, dar există, de asemenea, o mulțime de moduri de a le veni de hac! O consultație la un specialist, o alimentație sănătoasă și odihnă adecvată, folosirea maștilor naturale de față și a compreselor, se găsesc soluții pentru toate gusturile!

Iată 5 remedii simple, care îți vor ajuta ochii să își recapete luminozitatea:

Suc de cartofi

 

 

Cartofii conțin componente de albire naturale și vitamina C. Răzuiește un cartof crud și stoarce-l de suc. Umezește 2 dischete de bumbac în sucul de cartofi, pune-le pe ochi și se lasă-le timp de 10 minute să acționeze, apoi spală-ți fața. Poți termina procesul printr-un masaj cu o picătură de ulei de măsline sau de piersici. Utilizează acest remediu în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

Compresă cu castraveți

 

Castravetele conține o cantitate mare de antioxidanti și are efect de albire. Taie feliile de castravete în rondele groase și pune-le în frigider timp de 30 de minute. Ia bucățile de castravete din frigider și aplică-le pe ochi. Asigură-te că acestea acoperă toate zonele cu probleme. Lasă-le timp de 10-15 minute, apoi spală fața cu apă rece. Se repetă procedeul în fiecare zi timp de o săptămână.

 

 

Compresă cu ceai

 

Ceaiul este bogat în cafeină și antioxidanti, care sunt un excelent remediu pentru cearcăne și umflături. Fă o ceașcă de ceai verde sau negru, așteptăpână când se răceaște, apoi înmoaie în ceai dischete de bumbac și aplică-le pe ochi. Aplică-le în fiecare zi, timp de o săptămână, și vei observa o îmbunătățire semnificativă.

Suc de roșii

 

FOLLOW ME

Roșiile conțin licopen, un antioxidant care întarește pereții capilarelor. Aplică suc de roșii peste zonele cu probleme și lasă-le timp de 10 minute, apoi spală fața cu apă rece. Se aplică în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

Cuburi de gheață pe bază de plante

 

Gheața are un mare efect asupra pielii: o face mai elastică și reduce inflamația. O să ai nevoie de frunze de salvie, albăstrele și flori de mușețel, pătrunjel (proaspete sau uscate). Ia o linguriță din fiecare plantă pentru fiecare 200ml de apă. Toarnă plantele în apa clocotită și lasă-le timp de aproximativ 2 ore. Așteaptă să se răcescă, apoi toarnă ceaiul obținut în forme de gheață și pune-le în congelator. În fiecare dimineață, frecă zonele din jurul ochilor cu un cub de gheață timp de 30 de secunde. Repetă procedeul timp de 2 săptămâni, și vei observa cât de sănătoși îți sunt ochii.

 

 

Citește și: 9 remedii NATURALE pentru a scăpa de PUNCTELE NEGRE

O piele curată face parte dintre principalele elemente asociate cu frumuseţea. Un mod de a te asigura că ai o piele frumoasă şi sănătoasă e să ai grijă de ea în fiecare zi. Iată câteva remedii naturale care te vor ajuta să îndepărtezi punctele negre și albe de pe nas și față:

1. Lămâie + miere + zahăr

Taie o lămâie pe jumătate și acoepră suprafața tăiată cu miere în întregime. Apoi presară pe jumătatea de lămâie niște zahăr (din trestie de zahăr), și masează zonele problematice cu acest „burete” natural într-o mișcre circulară. Urmează această procedură o dată pe săptămână.

2. Vaselină + folie de plastic

Folosește acest truc după duș, fiindcă ai porii deschiși de la apa fierbinte. Aplică vaselină pe zonele afectate. Apoi, așază folia de plastic peste. După aceea, aplică un prosop fierbinte și așteaptă să se răcească la temperatura camerei. Apoi folosește un șervețel pentru a îndepărta surplusul de vaselină de pe față și strânge ușor pielea cu punctele negre pentru a le îndepărta. În final, șterge-te pe față cu o dischetă de bumbac înmuiată în loțiune. Repetă procedura o dată sau de două ori pe lună.

3. Ulei de cocos + uleiuri esențiale

Încălzește timp de 10-15 secunde o pătrime de ceașcă de ulei de cocos la microunde. Apoi combină-l cu 10 picături de ulei de lămâie, lavandă și arbore de ceai. Amestecă bine. Folosește o dischetă de bumbac pentru a aplica soluția pe piele dimineața și seara după ce te speli pe față. Păstrează amestecul într-un borcan închis, la temperatura camerei.

4. Scorțișoară + făină de ovăz

Amestecă o linguriță de făină de ovăz cu o linguriță de pudră de scorțișoară. Adaugă puțină apă caldă și amestecă bine, până are consistența unei creme foarte groase. Aplică ușor amestecul pe față, cu degetele, într-o mișcare circulară. După un minut, spală-te bine pe față cu apă rece. Scorțișoara te poate face să simți furnicături, dar senzația o să dispară după ce te speli pe față. Trucul ar trebui să fie urmat de 2 ori pe lună.

5. Zahăr + miere + ulei de măsline + extract de vanilie

Combină o pătrime de ceașcă de zahăr alb cu o pătrime de ceașcă de zahăr brun într-un bol și amestecă. Adaugă o pătrime de ceașcă de ulei de măsline și amestecă bine. Adaugă apoi 1 lingură de miere și o jumătate de linguriță de extract de vanilie. Amestecă bine ingredientele până obții o pastă fină, apoi folosește rezultatul pe zonele cu probleme. Clătește cu apă caldă. Urmează procedura o dată pe săptămână. Păstrează amestecul într-un borcan etanș, la temperatura camerei.

Citește și: 8 OBICEIURI pe care trebuie să le RESPECȚI pentru o piele mai FRUMOASĂ

Pielea frumoasă și cu aspect sănătos este una dintre cele mai importante caracteristici ale unei femei îngrijite. Dorindu-și un ten imepcabil, femeile folosesc un arsenal de produse cosmetice, diverse tipuri de peeling-uri faciale și creme hidratante ori măști bizare.

Din nefericire, multe dintre produsele încercate nu dau rezultatele dorite. De ce se întâmplă acest lucru?

Iată câteva reguli simple de îngrijire esențiale pentru a obține pielea strălucitoare pe care ți-ai dorit-o întotdeauna:

1. Curăță-ți telefonul cu un șervețel special

 

Ai avut vreodată o  erupție pe obraji și nu ai știut care este cauza? Dacă ți s-a întâmplat asta, e posibil ca mâncărimea, roșeața, iritațiile sau umflăturile de pe pomeți să fie cauzate de telefonul mobil.  Cercetările recente au demonstrat că  pe ecranul telefonului se găsesc de 10 ori mai multe bacterii decât pe un scaun de toaletă. Pentru a preveni ca bacteriile să ajungă pe fața ta și să se răspândească în jur, curăță telefonul zilnic.

2. Curăță-ți pensulele de machiaj regulat

 

Utilizate în mod necorespunzător, pensulele de machiaj pot cauza acnee, alergii și alte probleme de piele.  Acesta este motivul pentru care spălarea pensulelor și a instrumentelor de machiaj ar trebui să fie o activitate regulată.  Acestea se pot curăța foarte ușor cu șampon și apă caldă.

3. Ai grijă la alimentație

 

Alimentele care abundă de zahăr sau grăsimi sunt principalii inamici ai unui ten sănătos. Totodată, anumite restricții alimentare severe pot duce la o piele uscată și obosită. Asigură-te că ai o dietă echilibrată, cu o mulțime de vitamine și minerale esențiale.

4. Nu abuza de tratamentele și măștile de curățare

 

Scrub-urile faciale abrazive pot face face pielea să se simtă proaspătă, curată, netedă și lipsită de murdărie sau puncte negre. Cu toate acestea, făcute în exces, pot provoca inflamații. În cazul în care pielea are tendința de a fi uscată și de a dezvolta acnee, scrub-urile pot înrăutăți situația. Înlocuiește-le cu o loțiune exfoliantă moale.

5. Folosește protecție solară înainte și după ce intri în piscină

 

Produsele chimice din piscină pot usca pielea, lăsând-o deshidratată. Pentru a proteja pielea de expunerea la clor, folosește o cremă de protecție. După înot, spală fața bine și folosește produse de hidratare.

6. Fă duș imediat după ce ai făcut exerciții

 

Poate că dușurile de la sala de gimnastică nu sunt cele mai confortabile locuri din lume, dar dacă nu îți cureți pielea imediat după antrenament, sudoarea înrăutățește starea poriilor.

7. Fii atentă la semnalele pe care ți le trimite corpul tău

 

Probleme  cosmetice comune, cum ar fi iritațiile, roșeața și umflăturile de pe față ar putea fi semenel unor probleme grave de sănătate. Nu ignora aceste semne!

8. Evită apa prea caldă

 

Băile și dușurile foarte calde pot distruge stratul protector de lipide. Obiceiul de a te spăla-te cu apă fierbinte poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.