Tratamente homemade pentru unghii frumoase şi sănătoase

Tratamente homemade pentru unghii frumoase şi sănătoase

Frumuseţea unghiilor tale începe la tine acasă

Dragile mele, un lucru e cert: unghii frumoase înseamnă şi unghii sănătoase!
Mâinile sunt cartea de vizită pentru oricine. Îţi poţi face o idee despre un om după felul în care are grijă de mâinile şi de unghiile sale. Aplicate, vor face din unghiile îngălbenite, deshidratate, casante, moi, fragile, care se rup repede sau nu cresc, doar o amintire.Tratamente homemade pentru unghii frumoase şi sănătoase

 

Pe lângă cele câteva ingrediente pe care le găseşti în bucătărie sau la palafar, ai nevoie şi de ceva răbdare, deoarece nimic nu se transformă dintr-o dată. Sunt câteva reguli pe care trebuie să le respecţi, cel puţin până se însănătoşesc:

  • Nu le roade
  • Nu le da cu ojă semi-permanentă sau permanentă
  • Renunţă la gel
  • Renunţă la unghiile aplicate (false)
  • Toate acestea nu fac altceva decât să „roadă” unghia, să o macine şi să o distrugă. O unghie sănătoasă suportă un strat sau două de ojă sau lac, dar şi acesta afectează. De aceea este bine să faci pauză pentru a le lăsa să îşi revină, să respire. Pentru o unghie cu probleme, aceste proceduri amplifică suferinţa. Deşi nu simţi, vei constata asta prin aspect.
  • Ai grijă ce mânânci. Include în meniul zilnic alimente ce conţin vitamina A, B şi C, acizi Omega 3 şi zinc. Mai simplu: nu trebuie să îţi lipsească din farfurie peştele, lactatele, ouăle, nucile, seminţele neprăjite şi nicio legumă în stare proaspătă.
  • Bea multă apă. Deshidratarea se vede atât pe piele, cât şi pe unghie.
  • Ai grijă ce şi câtă acetonă aplici.
  • În casă, când faci curăţenie încercă pe cât posibil să nu foloseşti produsele de curăţat cu mâinile goale. Nişte mănuşi vor proteja şi mâna şi unghia.
  • După ce ai terminat curăţenia, aplică creme hidratante.
  • Tratamentele la saloanele cu pretenţii, ce promit însănătoşirea peste noapte, pot fi înlocuite cu cele preparate acasă. Nu toată lumea îşi permite să se răsfeţe la salon, în plus tratamentele pe cere ţi le propun sunt foarte eficiente şi te vor ajuta să economiseşti timp şi bani.

I-am cerut sfatul nail tehnician-ului Carmen Bucuraş şi am aflat că pentru tratamentele homemade, ai nevoie de:

  • ulei de măsline
  • ulei de migdale
  • ulei de argan
  • glicerină
  • lămâie
  • vitamina A uleioasă
  • vitamina E capsule sau la doză (dar nu folosi mai mult de 3-4 picături pentru o mască, este foarte puternică)
  • gălbenuş de ou
  • miere
  • argilă

Unghiile se exfoliază din cauza deshidratării şi a modificării compoziţiei unghiei (oja, acetonă, gel, pilire etc.)

Pune într-un vas zeama de la o lămâie şi ulei de măsline, încălzeşte puţin şi ţine unghiile timp de 10 minute. Şterge-le şi masează-le cu ulei de măsine.

Combină ulei de măsline cu vitamina A şi masează unghia cu această soluţie până intră în piele.

FOLLOW ME

Vitamina A uleioasă poate fi folosită şi simplă. Se masează unghiile cu ea în fiecare zi.

Altă variantă este să îţi freci mâinile şi unghiile cu felii de lămâie. Sucul de lămâie hrăneşte şi hidratează rădăcina unghiei.

Pentru unghiile moi, este nevoie de ulei de măsline cald, un gălbenuş de ou şi o linguriţă de miere. Amestecă şi lasă unghiile pentru 10 minute, apoi spală cu apă caldă.

Glicerina dizolvată în apă caldă de trei ori pe săptămână timp de câteva minute va întări unghia.

Seara, înainte de culcare, pune miere, câteva grame de ceară de albine, un gălbenuş de ou, amestecă compoziţia şi aplică pe unghii, apoi pune nişte mănuşi şi ţine până dimineaţa.

Amestecă miere cu ulei de migdale, ideală şi pentru unghie, dar şi pentru piele. E bine să fie lasată să acţioneze cât mai mult timp, de preferat tot peste noapte.

Argila poate fi amestecată cu 2 linguriţe ulei de măsline, în care se ţin unghiile timp de 10 minute şi se clătesc apoi cu apă caldă.

Dacă ai lipsă de zinc din organism, unghiile se pătează. O soluţie e să prepari un amestec din glicerină şi zeamă de lămâie si să ungi unghiile zilnic până dispar petele. Alt remediu este să prepari o pastă din apă oxigenată şi bicarbonat de sodiu. Se aplică pe unghia cu probleme şi se lasă 5-10 minute, apoi se masează cu ulei de măsline.

Ai unghii casante şi care nu cresc? Pot deveni o amintire dacă amesteci o lingură de ulei de măsline, de migdale sau de argan cu o lingură de oţet de mere şi ţii la înmuiat 10 minute în fiecare seară, cel puţin o săptămână.

Ne dorim unghii strălucitoare şi cu o suprafaţă perfectă şi apelăm la diferite proceduri de pilire ceea ce face mult rău. Efectul este contrar aşteptărilor, apar striaţii. O altă cauză ar putea fi prezenţa unor infecţii sau intoxicaţii cauzate de substanţe toxice (ojă, acetonă etc).

Masează unghiile cu ulei de germeni de grâu încălzit.  Iar dacă îţi doreşti strălucire, atunci renunţă pentru o vreme la lacurile incolore şi aplică suc de lămâie. Pe lângă efectul de întărire, oferă şi strălucire unghiei.

Însă toate aceste proceduri sunt incomplete, dacă nu esti atentă şi la alimentaţie şi hidratarea cu apă curată. Şi nu uita că unghii frumoase nu înseamnă unghiile false sub care unghia naturală moare puţin câte puţin în fiecare zi. Am întâlnit cazuri ale prietenelor care, deşi aveau unghii sănătoase, după ce au optat pentru cele false sau cu gel, şi-au distrus unghiile şi au avut nevoie de mai mult timp până aceasta s-a regenerat. Frumos înseamnă şi sănătos!

Articolul a fost publicat in CHICMOM si etichetat cu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.