Trăiască berea care…nu îngraşă!

Trăiască berea care...nu îngraşă!

Berea este diuretică şi bogată în magneziu

Vara, tentaţia de a ieşi „afară cu băieţii la o bere” este mai mare ca niciodată. Ştiţi şi voi ca şi mine că „o bere” nu este doar una şi că de cele mai multe ori ieşirea se prelungeşte până târziu în noapte. Însă nu trebuie să vă necâjiţi pentru acest lucru, până la urmă nu doar ei, bărbaţii, au mici plăceri „vinovate”. Şi hai să fim sincere şi să recunoaştem că şi noi, femeile, avem plăcerile noastre care nu de puţine ori îi scot din pepeni pe bieţii domni, mai ales când sunt pe punctul de a ne da dispărute prin vreun mall, iar noi cheltuim până la ultimul bănuţ pe perechea „aceea” de pantofi.

Ştiu că poate nu avem intelgenţa de a îi înţelege de fiecare dată, dar pentru bărbaţi ieşitul la bere este poate una dintre cele mai nevinovate plăceri. Pe principiul că fiecare trebuie să aibă libertatea sa, spaţiul său, o relaţie este cu atât mai solidă cu cât partenerii îşi spun unde sunt, ce vor să facă şi primesc înţelegere de la celălalt. Şi fie vorba între noi, dacă îi vei interzice iubitului tău să iasă la bere, iar el va ajunge să te mintă că este sau face orice altceva numai ca să se vadă cu prietenii o oră la terasă, fii sigură că altceva nici că îţi va mai spune.

Berea este diuretică şi bogată în magneziu

Poate ai motivele tale să crezi că berea i-ar putea face rău – evident, dacă este consumată fără măsură, dăunează – dar dacă este băută de plăcere, într-o seară călduroasă de vară, berea este băutura care aduce şi beneficii organismului.

Trăiască berea care...nu îngraşă!Poate ai motivele tale să crezi că berea i-ar putea face rău, evident dacă este consumată fără măsură chiar face rau, dar dacă este băută de plăcere, într-o seară călduroasă de vară, berea este băutura care aduce şi beneficii organismului.

Medicii nutriţionişti susţin că berea, spre deosebire de celelalte băuturi ce conţin alcool, este diuretică şi  chiar ajută la odihna mai bună din timpul nopţii. Ba mai mult, datorită efectului diuretic, dar şi prin conţinutul redus de calciu, dar bogat în magneziu, berea ajută la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă şi la rinichi. Cercetătorii au ajuns la concluzia că  indiferent dacă conţine sau nu alcool, nu provoacă modificarea masei corporale. cine consumă bere în cantităţi moderate are toate şansele să prevină apariţia bolii Parkinson, scade riscul de boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral.
Iar dacă vă întrebaţi dacă berea îngraşă, specialistul în nutriţie, dr. Andrei Laslău ne explică că totul depinde de cantitatea de bere pe care o bem. „Românii beau bere la Pet, în cantitate industrială – adica una este să bei o doză de 300-500ml, alta e să bei un PET de 2l. Dacă în prima variantă e consum moderat rezonabil ce nu produce probleme, în al doilea caz vorbim de exces. Ca idee, o bere de 355 ml are între 55 şi 330 kcal şîntre 1.8 si 30 carbohidraţi. Evident, dacă bei de 6 ori mai mult ( 2 litri ), poţi să te trezeşti cu aproape 2.000 kcal în 24 de ore, doar din bere, acesta fiind necesarul zilnic unui adult sănătos. Consumul excesiv e asociat cu toxicitate hepaticămergând până la ciroză.”  De asemenea contează şi ceea ce mănânci când bei bere. O combinaţie nefericită de carbohidraţi cu grăsime şlipsa exerciţiului fizic duce la îngrăşare.
Psihoterapeutul Dana Dumitrache ne explica că berea poate fi o adicție, creează dependență, așa cum o face orice alt drog. „Este, dacă acest consum zilnic crește progresiv. Iar dependenţa se poate amplifica dacă bărbatul încearcă să fugă de realitatea emoțională internă (griji, frici, furie) sau externă (o femeie care să stea cu gura pe tine, cât e ziua de mare, un șef tiran, campionatul mondial de fotbal, nici pe cel intern nu l-aș omite din panoplia de emoții puternice care trebuie, cumva, amorțite) un stres prelungit (datorii neplătite), ideea de masculinitate, transmisă transgenerațional. Nu te poți numi bărbat dacă nu ești și consumator de bere. Și un soi de condiționare plavoviană: vine vara, bine îmi pare, nu bei berea pe răcoare!”
Şi tot specialiştii spun ca un consum casnic constant, zilnic, nu înseamnă neapărat dependență, dar este etapa premargătoare alcoolismului.
Aşadar, berea nu face rău nimănui  cât timp este consumată cu măsură, la fel ca şi orice alt aliment. Pentru că nu degeaba se spune că echilibrul şi moderaţia sunt cheia unei vieţi sănătoase şi frumoase. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.