#TIPS&TRICKS

Tot ce trebuie să știi despre ANTICONCEPȚIONALE

Scris de Ela la 30 noiembrie 2016

În ultimii ani, adolescenții își încep viața sexuală din ce în ce mai devreme, din păcate. Deși unii sunt poate mai dezvoltați și se simt pregătiți, adevărul este că simplul fapt că resimt dorința de a face acest pas nu ar trebui să fie principala rațiune pentru care aleg să o și facă. Este o responsabilitate destul de mare și indiferent dacă ești fată sau băiat trebuie să te documentezi cu privire la tot ce înseamnă educație sexuală.

Pe lângă confortul fizic pe care trebuie să îl ai și psihicul pregătit, trebuie să ai grijă și de sănătatea ta, pentru că bolile cu transmitere sexuală sunt din ce în ce mai răspândite, iar numărul adolescentelor care rămân însărcinate, crește consideranil în fiecare an.

Dacă ești femeie și te-ai hotărât să faci acest pas, pe lângă protecția partenerului poate că vrei să te simți și mai în siguranță și să folosești anticoncepționale.

De ce folosești metode anticoncepționale?

Poate că iei pilula pentru a-ți regula ciclul sau pentru a-ți trata acneea. Și să știi că nu vei rămâne însărcinată prea curând e chiar un bonus. Sau poate anticoncepționalele cu hormon ajută la tratarea unor tulburări serioase, ca endometriosis sau PCOS.

Sau poate că metodele anticoncepționale te ajută să te concentrezi pe toate lucrurile pe care vrei să le înfăptuiești înainte să-ți întemeiezi o familie.

Dacă iei anticoncepționale, se poate să ai un motiv foarte bun (sau mai multe ) pentru asta. A-ți controla sistemul reproducător e ceva important, dar nu e singurul lucru de care trebuie să ții seama. Asta pentru că nu există o metodă anticoncepțională care să fie perfectă pentru toată lumea. Trebuie să afli care e cea mai bună pentru corpul, situația și viața ta.

Oricare ar fi motivul, trebuie să vorbești cu un medic înainte, pentru că numai un ginecolog poate să te îndrume cel mai bine către pastilele care s-ar potrivi, în funcție de starea de sănătate, vârstă și constituție.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--