Topul celor mai PERICULOASE telefoane care emit RADIAȚII!

Cele mai periculoase telefoane care emit radiatii

Unul dintre cele mai înspăimântătoare riscuri ale tehnologiei de azi e dacă telefoanele noastre inteligente emit suficiente radiații pentru a ne afecta sănătatea. Acest risc este atât de înfricoșător deoarece nimeni nu are nici cea mai mică idee dacă telefoanele sunt dăunătoare cu adevărat sau nu.

Multe persoane depind astăzi total de telefoanele mobile. Unii dintre noi am început să le folosim abia pe la vârsta maturității, așa că riscul cel mai mare e pentru copii – ei le folosesc de la vârste tot mai fragede și le vor avea prin preajmă pentru multă vreme. Dacă există riscuri, copiii ar putea fi cei mai vulnerabili, deoarece trupurile lor și sistemul lor nervos încă se dezvoltă.

Cei mai mulți pre-adolescenți au astăzi un telefon – fie că e pentru a da mesaje și pentru a-și suna prietenii, pentru a anunța pe cineva dacă au o urgență, fie că e numai pentru a se juca. Chiar și copiii de șase ani au în ziua de azi un telefon.

Undele radio produse de telefoanele mobile transmit în toate direcțiile, pentru a găsi cea mai apropiată sursă de bază. Asta înseamnă că unele dintre undele radio sunt direcționate spre corpul tău, atunci când folosești un telefon mobil. Aceste unde radio sunt absorbite în țesuturile corpului ca energie, care se adaugă energiei produse de metabolismul corpului tău.

Oamenii îți fac griji că expunerea la undele radio poate cauza diverse probleme de sănătate, de la cancer, la infertilitate și diverse simptome neplăcute. Totuși, singurul efect cunoscut al undelor radio asupra corpului uman este o ușoară creștere de temperatură – cu 0.2 grade Celsius. Asta e comparabil cu creșterea normală de temperatură care apare în timpul exercițiilor fizce și nu implică un risc anume pentru sănătate.

img-1200x600-1757071

FOLLOW ME

Există și posibilitatea ca undele radio produse de telefoanele mobile să interacționeze cu echipamente electrice importante, precum stimulatoarele cardiace, monitoarele și aparatele din spitale, sistemele electrice din avioane. Dacă într-un spital nu e voie să folosești telefonul mobil, vor exista afișe care să anunțe asta – toți pacienții, vizitatorii și tot personalul trebuie să respecte aceste reguli. În cazul celor cu stimulatoare cardiace, ei ar trebui să-și țină telefonul departe de stimulatpr, aproape de urechea dreaptă.

Pe măsură ce ne folosim tot mai mult telefoanele, ar trebui să acordăm atenție și posibilelor riscuri pe care acestea le implică pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri.

Singurul mod de a măsura nivelul de risc al telefoanelor mobile e a face asta într-un laborator. În prezent se fac numeroase studii care iau în considerare cantitatea de timp pe care o petrece o persoană vorbind la telefon, lungimea apelului telefonic, vârsta persoanei și de cât timp a folosit individul telefoane mobile.

Problema e că aceste studii necesită timp, iar rezultatele s-ar putea să nu se știe decât peste ani și ani. Vestea bună e că îți poți lua încă de pe acum anumite precauții – limitează cantitatea de apeluri telefonice și lungimea acestora. Urmărește cu atenție cât timp folosește copilul tău telefonul și limitează-i accesul la el cât de mult poți!

Acest video arată care sunt telefonale cu cele mai mari riscuri:

 

Citește și TELEFONUL tău îți urmărește fiecare mișcare! Iată DOVADA!

De curând, a apărut o informație foarte importantă despre cum este folosită tehnologia modernă. Fiecare are dreptul să știe despre ce este vorba.

Îţi aminteşti de acel moment din Minority Report în care personajul interpretat de Tom Cruise fuge, dar nu poate scăpa nedetectat fiindcă i se cunosc toate mișcările? Se pare că ceva similar a dezvoltat și Google. Da, așa e, compania îi urmărește pe posesorii de telefoane mobile oriunde ar merge. Are un program care folosește un punct roșu pentru a marca unde este și unde a fost cineva, care te face mai ușor de identificat, la nevoie.


Dacă nu ești convins, poți verifica tu însuți/însăți. Intră pe contul Google folosit pe telefon și dă click AICI. Vei vedea înregistrări ale locurilor prin care ai umblat.  Indiferent ce setări de confidențialitate ai, informațiile tale tot sunt colectate și depozitate undeva de Google.
Vestea bună e că poți micșora procentul urmăririi dacă încerci procedura de mai jos. Amintește-ți să le spui de acest lucru și familiei, prietenilor și cunoscuților.

Cum să nu mai fii urmărit de Google și cum să-ți ștergi istoricul

Pentru a verifica dacă istoricul locațiilor e pornit în contul tău, mergi la Istoricul Locațiilor Google Maps și de acolo la setările de Istoric. Îl poți activa sau dezactiva. Dezactivarea însă nu îndepărtează istoricul.

Dacă vrei să ștergi ce a păstrat Google din ultimele 30 de zile, mergi înapoi la pagina Istoricului Locațiilor. Perioada de timp principală îți arată istoria zilei curente, deci s-ar putea să nu vezi nimic pe hartă. Folosește meniul de sub calendarul din partea stângă pentru a-ți vedea istoricul din ultimele 30 de zile.

Dacă alegi o perioadă dde timp în care Google Maps ți-a urmărit locația, vei vedea pe hartă toate locurile prin care ai umblat. Sub calendar, vei vedea opțiunea de a-ți șterge istoricul din perioada de timp aleasă de tine. Poți alege să ștergi chiar tot istoricul.

 

Citește și 9 TRUCURI care te vor ajuta să-ți salvezi TELEFONUL dacă a intrat APĂ în el! Al 6-lea este ESENȚIAL!

Uneori e nevoie doar de câteva picături de apă sau chiar de umiditate crescută a aerului pentru ca telefonul să se strice și sau să înceapă să aibă probleme. Desigur, cel mai bine ar fi să te folosești de garanție pentru a îl repara, dar ce faci dacă asta nu e o opțiune?

Iatăcâtevaidei:

1. Scoate telefonul din apă cât mai repede și închide-l imediat
Componentele telefonului lasă apa să circule, așa că nu-l deschide până nu ești sigur că s-a uscat. Apa dinăuntru ar putea provoca un scurtcircuit.

2. Cum ți-ai scos telefonul din apă, ar trebui să desfaci carcasa și scoate bateria
Astfel vei diminua riscul daunelor pentru circuitul intern. Șterge cu atenție componentele cu un prosop de hârtie sau cu o cârpă moale.

3. Scoate cartela
Șterge-o și las-o să se usuce până când poți folosi iar telefonul.

4. Stinge și scoate orice dispozitive exterioare – căști, carduri de memorie și orice ar putea acoperi găurile din telefon (precum husa sau folia de protecție).

5. Dacă ai un aspirator la îndemână, folosește-l pentru fiecare parte a telefonului timp de 20 de minute
Ține-l la o distanță decentă.

6. Nu folosi un foehn pentru a-ți usca telefonul, fiindcă doar vei împinge apa înăuntru, iar aerul cald poate topi anumite părți ale telefonului.

7. Poți încerca să-ți usuci telefonul punându-l într-o pungă de plastic plină cu orez
Acesta absoarbe umezeala. Pune în pungă și carcasa și bateria telefonului. Procedura durează 2-3 zile.

8. Pune-ți telefonul la soare, astfel încât toate deschiderile să se usuce complet
Îl poți așeza pe un suport absorbant sau pe un prosop de hârtie, chiar dacă l-ai uscat cu aspiratorul și l-ai pus într-o pungă cu orez. Așa vei scăpa de resturile de apă.

9. După minim 24 de ore, examinează-ți telefonul și asigură-te că s-a uscat
Verifică toate compartmentele. Fii atent/ă dacă se aud zgomote ciudate atunci când îl pornești – asta înseamnă că nu funcționează cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.