#TIPS&TRICKS

TOP 15 cele mai ÎNFRICOȘĂTOARE locuri din lume

Scris de Ela la 13 decembrie 2016

Există câteva locuri pe lume în care pare că pericolul şi misterul pândesc la orice pas.

Iată 15 dintre ele:

1. Insula Păpuşilor, Mexic 

Se spune că Santana Barrera, un pustnic ce trăia pe o insulă pustie din Mexic, a început în 1950 să colecţioneze păpuși abandonate din coșurile de gunoi și să le expună în încercarea de a aduce pace sufletului unei fetițe ce s-a înecat în apropiere. Barrera însuși s-a înecat pe insulă în 17 septembrie 2001.

2. Insula Hashima, Japonia

Hashima e o fostă așezare pentru exploatarea cărbunelui, fondată în 1887. În cele din urmă a fost închisă în 1974 și Hashima s-a înscris de atunci în rândurile orașelor fantomă din lume.

3. Capela Oaselor, Portugalia

Capela a fost construită în secolul XVI de un călugăr Franciscan. Are doar 18.6 metri lungime și 11 lățime, dar conține oasele a 5000 de călugări. Pe acoperiș scrie: „Mai bună decât ziua nașterii este ziua morții”.

4. Pădurea Sinucigașilor, Japonia

Acesta este numele neoficial al pădurii Aokigahara. A fost mereu asociată cu mitologia japoneză, care o descrie drept sălașul demonilor și al fantomelor. E al doilea cel mai popular loc de sinucideri din lumea, după Golden Gate Bridge din San Francisco. La intrarea în pădure scrie: „Viața ta e darul de neprețuit pentru părinții tăi. Gândește-te la familia ta. Nu suferi singur – sună-ne la 22.0110.

5. Spitalul de boli mintale abandonat din Parma, Italia

Acesta a fost transformat de către artistul brazilian Herbert Baglione. El a prins cu siguranță spiritul locului, siluetele fantomatice ale foștilor pacienți torturați fiind desenate pe podele și pereți.

6. Biserica Sf. Gheorghe din Republica Cehă

Această biserică din satul Lukova a fost abandonată în 1968, după ce parte din acoperiș s-a prăbușit în timpul unei ceremonii funerare. Artistul Jakub Hadrava a plasat recent o colecție de sculpturi înfricoșătoare în biserică, ceea ce îi dă locului o atmosferă sinistră.

7. Catacombele din Paris, Franța


Se spune că lungimea lor totală e undeva între 187 și 300km. De la sfârșitul secolului XVIII, rămășițele a cam 6 milioane de oameni au fost îngropate acolo.

8. Piața Akodessewa, Togo

Această piață de obiecte „magice” se găsește chiar în centrul orașului Lome, capitala lui Togo, din Africa de Vest. Populația din Togo, Ghana și Nigeria practică voodoo, așa că de aici poți cumpăra cranii imense de boi, capete uscate de maimuțe și leoparzi ș.a.m.d.

9. Insula Ciumei, Italia

Poveglia este una dintre cele mai faimoase insule din Laguna Venețiană. Se zice că a fost locul de exil pentru cei ce sufereau de ciumă încă din vremea romanilor, 160.000 de oameni fiind îngropați aici. Se presupune că sufletele multora s-au întors ca fantome. Istoria locului mai e întunecată și de poveștile unor experimente îngrozitoare făcute pe pacienții unui spital de boli mintale construit acolo.

10. Dealul Crucilor, Lituania

Nu e un cimitir, doar că 50.000 de cruci au fost plasate acolo. Se spune că cine lasă o cruce pe deal va avea noroc. Nu se știe însă când s-a pus prima cruce acolo sau care au fost motivele inițiale.

11. Podul Overtoun, Scoția

În timpul celei de-a doua jumătăți a secolului XX, zeci de câini au început să sară de pe podul de 15 metri înălțime, murind adesea pe stâncile de dedesubt. Cei care supraviețuiau încercau să sară din nou dacă era duși iarăși pe pod.

12. Castelul Leap, Irlanda

Se crede că este unul din cele mai blestemate castele din lume. Atracția principală: o pivniță mare, a cărei podea este ticstă de țepi, descoperită abia la restaurarea castelului. A fost nevoie de patru camioane pentru a îndepărta toate oasele găsite acolo.

13. Sanctuarul Tophet, Tunisia

Cel mai trist aspect al religiei vechi din Cartagina era, fără îndoială, sacrificarea copiilor mici. În timpul ceremoniei era interzis să plângi, fiindcă o singură lacrimă ar fi redus valoarea ofrandei. În 1921 au fost descoperite de arheologi mai multe rânduri de urme care conțineau rămășițele unor animale și ale unor copii mici.

14. Insula Șerpilor, Brazilia

Autoritățile braziliene au interzis accesul pe Ilha da Queimada Grande, care e probabl una dintre cele mai periculoase din lume. E acoperită complet de pădure, are un țărm stâncos și sunt cam șase șerpi pe metrul pătrat, iar veninul lor omoară instantaneu.

15. Orașul Morților, Rusia

În timpul celor două Războaie Mondiale, spitalul a fost folosit de militarii germani. Chiar și Adolf Hitler a stat acolo în 1916. Complexul e alcătuit din 60 de clădiri separate, dintre care unele au fost renovate, dar ceelalte sunt complet închise.

--