#CHICMOM

Singurele ceaiuri pe care trebuie să le bei pentru un chip luminos

Scris de Ela Crăciun la 24 iunie 2015

Știi cum se spune: „frumusețea vine din interior”… Înainte să găsești această sintagmă extrem de uzată, aproape un clișeu, lasă-mă să te asigur de adevărul din spatele ei. Luată mot-a-mot, reprezintă exact motto-ul după care mă conduc în viață – hrană sănătoasă pentru un trup frumos și armonios.

Vrei să începi o viață sub semnul alegerilor sănătoase? Dacă da, am nu un pont, ci două pentru tine – 2 ceaiuri care redau tenului tău luminozitatea și prospețimea adolescenței.

Primul detoxifiază – are ghimbir, cacao și scorțișoară, trei ingrediente pline de antioxidanți ce luptă împotriva radicalilor liberi și împiedică îmbătrânirea prematură. Menta calmează iritațiile, iar mentolul ține sebumul sub control. În plus, așteaptă-te la un ten uniform, mai puțină celulită și chiar păr mai lucios și des.

Ingrediente (4 cești)

1.5 litri apă

1 linguriță cacao

1 linguriță cocos

1 lingură de stafide tocate

1 linguriță de scorțișoară măcinată

1 lingură de ghimbir uscat

170 grame miere

2 linguri frunze de mentă

1 lingură de petale de trandafiri uscați

Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-o crăticioară, la foc moderat, și las-o până începe să fiarbă. După 3 minute de fierbere, las-o 2 minute la infuzat. Scurge ceaiul și decorează cu petale de trandafiri.

 

Al doilea ceai este incredibil de relaxant, de aceea recomand să-l bei chiar înainte de culcare. Vitamina C din lămâie rejuvenează pielea, contribuind la producția de colagen, care dă fermitate pielii. Vanilia are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, așa că vei opri puțin timpul în loc.

Ingrediente (4 cești)

1 lămâie

1 păstaie de vanilie, tăiată pe lungime, fără semințe

170 grame miere

1.5 litri apă

2 linguri de frunze de ceai negru

Câteva frunze de mentă

Mod de preparare: Taie lămâia în 6 felii subțiri (rondele), apoi fiecare pe jumătate. Pune feliile de lămâie, păstaia de vanilie, menta, mierea și apa la fiert, pe foc moderat. Din momentul în care a început să fiarbă, lasă 5 minute. Adaugă frunzele de ceai și acoperă. Pune deoparte amestecul la infuzat timp de 3 minute. Strecoară și gustă.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--