#TIPS&TRICKS

Scapă de CEARCĂNE: 5 remedii NATURALE

Scris de Ela la 25 octombrie 2016

Cearcănele sunt o problemă cu care se confruntă la un moment dat toată lumea. Există zeci de motive pentru care apar, dar există, de asemenea, o mulțime de moduri de a le veni de hac! O consultație la un specialist, o alimentație sănătoasă și odihnă adecvată, folosirea maștilor naturale de față și a compreselor, se găsesc soluții pentru toate gusturile!

Iată 5 remedii simple, care îți vor ajuta ochii să își recapete luminozitatea:

Suc de cartofi

1-cartofi-cearcane

Cartofii conțin componente de albire naturale și vitamina C. Răzuiește un cartof crud și stoarce-l de suc. Umezește 2 dischete de bumbac în sucul de cartofi, pune-le pe ochi și se lasă-le timp de 10 minute să acționeze, apoi spală-ți fața. Poți termina procesul printr-un masaj cu o picătură de ulei de măsline sau de piersici. Utilizează acest remediu în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

Compresă cu castraveți

castraveti cearcane

Castravetele conține o cantitate mare de antioxidanti și are efect de albire. Taie feliile de castravete în rondele groase și pune-le în frigider timp de 30 de minute. Ia bucățile de castravete din frigider și aplică-le pe ochi. Asigură-te că acestea acoperă toate zonele cu probleme. Lasă-le timp de 10-15 minute, apoi spală fața cu apă rece. Se repetă procedeul în fiecare zi timp de o săptămână.

 

Compresă cu ceai

3-comprese-cu-ceai

Ceaiul este bogat în cafeină și antioxidanti, care sunt un excelent remediu pentru cearcăne și umflături. Fă o ceașcă de ceai verde sau negru, așteptăpână când se răceaște, apoi înmoaie în ceai dischete de bumbac și aplică-le pe ochi. Aplică-le în fiecare zi, timp de o săptămână, și vei observa o îmbunătățire semnificativă.

 

Suc de roșii

suc-de-rosii-cearcane

Roșiile conțin licopen, un antioxidant care întarește pereții capilarelor. Aplică suc de roșii peste zonele cu probleme și lasă-le timp de 10 minute, apoi spală fața cu apă rece. Se aplică în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

 

Cuburi de gheață pe bază de plante

gheata-pe-baza-de-plante

Gheața are un mare efect asupra pielii: o face mai elastică și reduce inflamația. O să ai nevoie de frunze de salvie, albăstrele și flori de mușețel, pătrunjel (proaspete sau uscate). Ia o linguriță din fiecare plantă pentru fiecare 200ml de apă. Toarnă plantele în apa clocotită și lasă-le timp de aproximativ 2 ore. Așteaptă să se răcescă, apoi toarnă ceaiul obținut în forme de gheață și pune-le în congelator. În fiecare dimineață, frecă zonele din jurul ochilor cu un cub de gheață timp de 30 de secunde. Repetă procedeul timp de 2 săptămâni, și vei observa cât de sănătoși îți sunt ochii.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--