Recomandarea Top chef Joseph Hadad pentru Paște

Cotlet de miel cu cartofi dulci și sparanghel

Tradiţia spune că mielul nu trebuie să lipsească din meniul de sărbătoare. Dacă doriți să faceți un spectacol din masa de Paște, vă propunem o rețetă pe cinste! Special pentru asta, l-am vizitat pe unul dintre cei mai renumiți chefi din România, chef Joseph Hadad, care a pregătit special pentru blogul nostru și pentru voi, dragii mei cititori, o rețetă excepțională, care va impresiona chiar și cel mai capricios invitat.

“Am ales să recomand această rețetă special pentru masa pregătită de Sfintele Sărbători de Paște pentru că este deosebită, este delicioasă și mai lejeră, anul acesta fiind și foarte cald afară. Cotletul de miel cu cartofi dulce și fenicul este o mixtură foarte bună. Sosul brun pe care l-am folosit este natural și gustos. Este important, și vă fac această recomandare din toată inima, să nu gătiți foarte bine cotletul de miel, ci să-l preperați puțin în sânge. Știu că românilor nu le place să mânânce carne preparată mediu, dar încercați și veți vedea cât este de bună” – Joseph Hadad

Am notat rețeta pas cu pas, și avem următoarele ingrediente:

  • Coroană de miel 250 de grame
  • Sparanghel verde 120 grame
  • Cartofi dulci 120 grame
  • Fenicul 40 grame
  • Gulii 40 grame
  • Morcov mov sau sfeclă 20 grame
  • Cimbru fresh 2 grame
  • Rozmarin fresh 2 grame
  • Ulei de măsline 30 ml
  • Sare fină 5 grame
  • Piper negru zdrobit 2.5 grame

Cotletul de miel trebuie condimentat cu jumătate de oră înainte cu sare, piper, ierburi aromatice și uns cu ulei de măsline. Se lasă astfel jumătate de oră.

 

Separat se iau cartofii dulci cu coajă, se înfășoară în aluminiu și se introduc în cuptor la o temperatură de 200 de grade. Se lasă aproximativ 45 de minute până se fac moi și apoi se scot din cuptor. Se decojesc și se pun deoparte.

Putem folosi orice legumă ne place pentru această rețetă. Acum este sezonul sparanghelului. Puteți alege orice legumă doriți, însă, este important să folosiți cartoful dulce ca bază. Merge excelent cu mielul. Se înăbușe legumele cu apă și cu vin și se adaugă sare. Nu gătiți foarte mult legumele. Lăsați-le al dente pentru că, astfel, se vor păstra și vitaminele, dar și aromele.

 

 

Mielul se acoperă cu staniol și se introduce în cuptor la o temperatură de 180 de grade. Aveți grijă să încălziți înainte cuptorul. Cât se gătește mielul la cuptor, luați cartofii dulci și cu furculița îî pasați bine, bine. Dacă vă place untul, adăugați unt. Dacă nu, nu este necesar. Puneți sare și piper după gust și este suficient. Simplu și gustos.

 

Am folosit un sos brun natural, fără pudră. Avem nevoie de: 500 de grame de oase de miel, 200 ml de vin roșu, nu trebuie să fie un vin scump, ci vin pentru gătit, jumătate de ceapă, un fir de cimbru, un morcov, un sfert de rădăcină de țelină, o lingură de pastă de roșii, două foi de dafin, doi căței de usturoi și 3-4 boabe de piper negru și apă.

 

Am pus oasele de miel la cuptor la 250 de grade și le-am lăsat 45 de minute. Trebuie să fie brun închis. Foarte bine făcute. Se scot apoi și într-o oală destul de mare se pun patru linguri de ulei de floarea soarelui. Apoi se pune un morcov spălat bine, care nu trebuie să fie curățat de coajă, ci spălat bine și tăiat în bucăți mai mari. Toate împreună se sotează aproximativ 10 minute. După aceea se fierb oasele în oală cu toate ingredientele. Se simt aromele excelent. Apoi se adaugă pasta de roșii, vinul și la final se adaugă apa. Se amestecă și apoi se lasă la fiert aproape de trei ore la foc mic. După trei ore se strecoară totul și tot ceea ce a fost în oală se aruncă. Nu se mai folosește la nimic. Sosul obținut astfel se lasă la fiert pentru o oră pentru reducție. Cui îi plac ciupercile poate pune ciuperci. Cui îi place piperul poate adăuga piper. Dar sosul acesta este de bază. Se poate face același sos pentru vită, dar cu oase de vită, pentru vânat cu oase de vânat.

 

Eu am așezat preparatul într-o tigaie de cupru pentru că arată deosebit, ca la braserrie, și face totul mai special. Am așezat patru fire de sparanghel, am tăiat cotletul pe jumătate și lângă am așezat legumele. Eu cred că este important ca farfuria să fie un spectacol. Și gustul este mai bun atunci.

 

Paște fericit și poftă bună!

joseph-hadad-IMG_0147 joseph-hadad-IMG_0151 joseph-hadad-IMG_0156 joseph-hadad-IMG_0161 joseph-hadad-IMG_0164 joseph-hadad-IMG_0168 joseph-hadad-IMG_0171 joseph-hadad-IMG_0183

Multumim, Chef Joseph Hadad

Cei care vor să savureze preparatele sale, îl pot vizita pe chef Hadad la restaurantul JOSEPH, str. Dr. Ion Cantacuzino nr. 8

http://www.josephhadad.ro/

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.