Principalele GREȘELI care îți distrug electrocasnicele

Adesea, electrocasnicele se strică mai repede decât ar trebui. Acest lucru se întâmplă de obicei pentru că suntem prea leneși ca să citim manualul de instrucțiuni și avem tendința să le folosim greșit.

Dacă și tu te numeri printre cei cărora nu le mai funcționează electrocasnicele imediat ce a expirat și garanția, iată câteva sfaturi utile pentru întreținerea lor:

Mașina de spălat

Nu așeza obiecte foarte grele deasupra mașinii de spălat și nu sta pe ea. Înainte să introduci hainele în mașina de spălat, ai grija să le golești buzunarele. Asigură-te că folosești detergenți speciali pentru mașina de spălat.

Șterge componentele de cauciuc din interiorul mașinii de spălat după fiecare utilizare. Scoate sertarul, spală-l și lasă-l să se usuce. Fă acest lucru în mod regulat pentru a evita depunerea de mucegai.

În cazul în care nu ai un program special de auto-curățare, curăță mașina manual (aproximativ o dată pe lună). Pornește mașina goală la 80-90 de grade, adaugă în cuvă  niște zeamă de lămâie, oțet sau agent anticalcar pentru o curățare mai eficientă.

FOLLOW ME

 

Frigiderul

Primii pași pentru întreținerea frigiderului trebuie făcuți chiar înainte de livrarea lui. Asigură-te ca frigiderul este transportat în poziție verticală  și nu este  înclinat la mai mult de 40 de grade. În caz contrar, uleiul din compresor s-ar putea scurge și întreg sistemul va fi deteriorat.

Este recomandat să nu conectezi frigiderul la curent timp de minim 6 ore dupa achizitionare, iar daca sții că nu a fost transportat în conformitate cu recomandarile de mai sus, este de preferat să îl ții în jur de 15 ore nepornit. Nu pune mâncare caldă în frigider.

Mașina de spălat vase

Este recomandat ca întotdeauna să pui vasele în poziția corectă în mașină. Înainte de a introduce vasele trebuie să indepărtezi toate resturile de mâncare și să cureți grăsimea sub un jet de apă.

Dezlipește orice autocolant care se găsește pe veselă pentru a evita blocarea filtrului cu acestea. Când așezi farfuriile și paharele în interiorul mașinii, asigură-te că le aranjezi în așa fel încât să nu se atingă undele de altele și să nu împiedice rotirea aspersorului de apă.

Plasează tacâmurile în așa fel încât să împiedici împrăștierea lor. Plasate incorect, acestea pot bloca componentele rotative ale mașinii.
Pune întotdeauna sare în tava de distribuire a mașinii. Acest lucru va îmbunătați performața aparatului.

Cuptorul cu microunde

Atunci când pui mâncăruri cu greutate mică în cuptorul cu microunde, e bine să pui și un pahar de apă. Apa va absorbi o parte din radiații. Încearcă să nu pui nimic deasupra cuptorului cu microunde, iar dacă totuși pui ceva, asigură-te că obiectele respective nu acoperă grilele de ventilație.

Nu porni cuptorul când este gol. Acest lucru poate deteriora cu ușurință magnetronul (dispozitivul care generează microunde). Nu pune lucruri excesiv de grele în cuptorul cu microunde ( poți găsi informații despre capacitatea maximă acceptata în manual).

Nu încălzi mâncarea mai mult decât este necesar. Îndepărtează resturile de mâncare și de grăsime din cuptor folosind obiecte delicate de curățare imediat ce se murdărește.

 

Prăjitorul de pâine

Asigură-te că  prăjitorul nu intra niciodata in contact cu apa și nu îl utiliza când ai mâinile ude. Ține-l departe de obiecte ușor inflamabile, cum ar fi perdelele.

Toasterele sunt potrivite pentru pâine uscată, nu și pentru alt tip de pâine ( biscuiți, pâine cu unt sau cremă). Dacă folosești prăjitorul de pâine în fiecare zi este necesar să îl cueți o dată pe săptamână.

Blenderul

Nu folosi blenderul pentru a mărunți produse fierbinți. Trebuie să aștepți până ajung la 158-176 de grade. Asigură-te ca motorul  blenderului nu atinge apa. Dacă dorești să îl speli, folosește o cârpă umedă și șterge carcasa.

Este recomandat să nu îl utilizezi în exces, acest lucru poate duce la supraîncălzirea motorului. Nu este recomandat să utilzezii blenderul pentru a mărunți ingrediente uscate, cum ar fi biscuiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.