#TIPS&TRICKS

Poți să te ÎMBOGĂȚEȘTI serios dacă ai acasă unul dintre aceste 8 OBIECTE

Scris de Laura P la 06 iulie 2017

Care dintre noi nu a visat să se îmbogățeascp rapid? Se pare că, pentru a-ți atinge acest scop, trebuie doar să faci curățenia de primăvară. Datorită dezvoltăriii licitațiilor online și rețelelor de socializare, astăzi poți să vinzi la prețuri imense ceea ce înainte erau obiecte de uz caznic.

Iată câteva dintre cele mai impresionante exemple:

1. Alimentele de pe timpuri


Gurmanzii și colecționarii plătesc adesea bani buni pentru produsele de serie limitată sau cutii vechi de cereale ori sos Szechuan. Interesul lor a fost trezit după ce au început să apară informații despre aceste lucruri pe rețelele de socializare. În poza de mai sus poți vedea băuturi energizante din colecția limitată a lui Michael Jordan, estimate la 16,999.

2. Primele ediții ale unei cărți sau cărți rare


Prima ediție din cartea legendară a lui J. K. Rowling, „Harry Potter și Piatra Filozofală”, a fost publicată în 500 de copii cu o greșeală în numele autoarei. Astăzi este un obiect ras. La licitație se oferă și 43,500 de lire.

3. Telefoane mobile unice


Dacă ai fost cândva fanul noilor tehnologii, probabil că ai pe-acasă câteva telefoane inutile. De exemplu, prima generație de iPhone sau telefoanele imense din anii 80 / 90, care se vând cu câteva mii de dolari. Sunt apreciate starea și eficiența telefoanelor.

4. Jocuri vechi


Primele aparate pentru distracție din era digitală pot fi astăzi vândute pe bani frumoși. Bineînțeles, trebuie să funcționeze cum trebuie și e și mai bine dacă nu le-ai folosit niciodată. Cele mai populare sunt Tamagotchi (2000$) și Game boy portabil (6,500) și, desigur, vedeta licitațiilor, Nintendo NES cu cartușe.

5. Jucăriile rare


Ai fost vreodată fan Lego? Merită să vezi dacă ai ceva unic. De fapt, ar trebui să-ți cauți și jucăriile interactive Furby, care pot ajunge și la 1000$. Cât despre Lego, prototipul Darth Vader a fost vândut pentru aproximativ 9,999$.

6. Articolele tradiționale de colecție


Cuvântul „colecție” e asociat adesea cu monedele, timbrele sau cardurile. În aceste cazuri, valoarea unui obiect e determinată de felul în care arată și de câte copii mai există. De exemplu, unul dintre cel mai valoros card este cel cu Pikachu. Mai există doar 6 astfel de carduri în lume, iar prețul unuia dintre ele ajunge și la 150,000$.

7. Plăci muzicale foarte rare


Uneori, coperta e mult mai importantă decât ce e înăuuntru. De exemplu, o copie a albumului celor de la Beatles, ”Yesterday and Today” cu o copertă scandaloasă e considerată rară. Membrii trupei erau înfățișați în haine albe de măcelari, alături de păpuși decapitate și bucăți de carne crudă.

8. Monede rare


În 2007 au fost puse în circulație 2 monede euro dedicate lui Grace Kelly – doar 20,000 dintre ele există. 1 cent Italian a fost pus în circulație în Italia acum 15 ani, iar acum costă cam 6000 euro.

sursa:adme.ru

Citește și: 4 lucruri pe care le-ai IGNORAT până acum! Uite AȘA poți avea mai mulți BANI!

Să înţelegi unde se duc banii tăi şi să încerci să economiseşti puţin în fiecare lună poate fi o sarcină dificilă. Cumpărăturile neprevăzute te pot lăsa cu buzunarele goale mai devreme decât te gândeai.

Iată câteva reguli simple, dar foarte eficiente pentru a-ți plănui cu grijă bugetul familial și personal:

1. Metoda 50/30/20

Aceasta e potrivită pentru cei care au un venit stabil, dar nu pot pune bani deoparte. Folosește 50% din salariu pe lucrurile de bază (utilități, mâncare), 30 % pe lucruri mai puțin importante, dar necesare (TV, Internet, haine) și restul de 20% pune-l deoparte pentru cheltuieli neprevăzute, cadouri, etc.

2. Metoda simplă

Aceasta e pentru cei care nu vor să-și impună niște limite stricte. Împarte bugetul în două – cheltuieli permanent și bani pentru tot restul. În prima categorie intră lucrurile esențiale (mâncarea, chiria, etc.), în cea de-a doua toate lucrurile fără de care ai putea trăi (ieșirile la cafenea, restaurant, concerte, cinema, cumpărăturile etc.)

3. Metoda bugetului de bază

Această metodă se potrivește celor fără un venit stabil și celor care vor să economisească. Gândește-te cât de mult din bugetul minim lunar cheltuiești pe necesități – toți banii în plus pot servi la îndeplinirea unor scopuri pe termen lung, pot fi economisiți sau cheltuiți pe niște premi neașteptate, precum sunt cadourile sau ieșirile în oraș.

4. Metoda alocației săptămânale

 Potrivită celor care rămân pe neașteptate fără bani înainte de ziua salariului și pentru cei care vor să economisească. Gândește-te cât din bugetul lunar vrei să cheltuiești și cât vrei să economisești. Împarte primii bani în 4 săptămâni și lasă deoparte o alocație pe care să o chetuiești pe ce vrei. E interis să depășești limita lunară.

Citește și: Ce ZODII au noroc la BANI în 2017

Anul 2017 este unul foarte bun pentru toți românii! Problemele din ultimii ani se vor termina rapid și în curând le vei da uitării. Horoscopul anului nou este foarte generos și viitorul este unul promițător!

Iată cum vei sta cu banii în anul 2017:

Berbec

Anul 2017 va fi unul excepțional pentru Berbeci din punct de vedere financiar. Vor avea parte de mulți bani, pe care va trebui însă să știe să-i gestioneze și să-i mai și economisească.

Taur

Taurii vor câștiga bine în 2017. Până prin august s-ar putea să se simtă stresați, dar nu trebuie să lase pesimismul să câștige.

Gemeni

2017 va fi un an satisfăcător pentru Gemeni. Le va merge bine în carieră, dar s-ar putea să vrea să fac și o schimbare.

Rac

2017 va fi un an complicat în ceea ce privește partea financiară, dar greutățile s-ar putea transforma în șanse dacă nativii vor ști să profie de creativitate și să muncească în echipă.

Leu

Deși vor câștiga bine, s-ar putea să simtă că banii nu sunt suficienți. Ar trebui să învețe să pună bani deoparte.

Fecioară

În 2017 este posibil ca Fecioarele să fie promovate sau să primească o mărire de salariu până în martie. De asemenea, s-ar putea și să își schimbe cariera.

Balanță

Balanțele își vor respecta numele și vor echilibra planul familial și cel profesional, care va fi satisfăcător.

Scorpion

2017 va fi un an imprevizibil pentru Scorpion, de aceea ar trebui să fie cu ochii în patru și să evite împrumuturile.

Săgetător

Săgetătorii trebuie să se gândească foarte bine, fiindcă ceea ce își doresc nu le va aduce foarte mulți bani, iar ceea ce le va asigura un câștig substanțial nu este pe placul lor.

Capricorn

Capricornii trebuie să fie mai responsabili în ceea ce privește munca, dacă vor să aibă satifacții.

Vărsător

Vărsătorii nu își vor mai pune cariera pe primul loc în acest an, pentru că vor câștiga suficient și se vor putea dedica familiei.

Pești

Peștii vor găsi un loc de muncă în care vor câștiga mai mult, dar vor și cheltui destul, pentru concediu sau amenajări interioare.

--