#DIETA

Plăceri nevinovate – Cum sa faci ciocolată neagră cu cardamon

Scris de Ela Crăciun la 13 mai 2015

Am găsit un desert delicios și decadent dar, paradoxal, mai puțin caloric decât un mousse de ciocolată. M-am gândit că este perfect pentru un weekend leneș de vară, când vreți să vă răsfățați fără să vă gândiți la calorii.

Încă un plus – nu vă ia mai mult de 15 minute să-l faceți. De ce m-a atras? Are la bază lapte de cocos, în loc de cel de vacă (mult mai gras), cardamom și … ghimbir. Nu-i așa că sună bine?

chocolate-flakes-546942_1280

Pentru 4-6 porții, aveți nevoie de:

250 ml lapte de cocos
100 grame ciocolată neagră, preferabil organică
1 lingură sirop de agave
1 linguriță cardamom pulbere
1/2 linguriță sare de mare
2 linguri de ghimbir caramelizat
alune coapte pentru decor

Mod de preparare:

1. Puneți ghimbirul caramelizat în robot și tocați-l până devine foarte fin.
2. Într-o cratiță mică, adăugați laptele de cocos, bucățile de ciocolată și siropul de agave. Puneți pe foc, la putere medie, și amestecați până ciocolata este complet topită. Dați la o parte.
3. Presărați cardamomul, sarea de mare și ghimbirul peste amestec.
4. Turnați crema în boluri de sticlă sau mici borcănașe. Țineți la frigider până se răcește complet – minim 2-4 ore, în funcție de dimensiunea bolurilor folosite.
5. Înainte s-o serviți, adăugați alunele deasupra.

Bon Apetit!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--