#TIPS&TRICKS

Orzul verde, acest străjer al sănătății organismului nostru

Scris de Ela Crăciun la 09 ianuarie 2015

Ce face BINE extractul de orz verde?

Dacă l-am personifica și l-am înnobila, orzul verde ar fi un soi de Baron al lumii vegetale.  Înglobează o sumedenie de vitamine și minerale: provitamina A, fier, potasiu, calciu, zinc, mangan, cupru,  magneziu, fosfor,  vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B7 (biotiona), clorofilă, enzime SOD (superoxid dismutaza, o enzimă proteică activă care are rol de vindecare si revitalizare a organismului, încetinind procesele de vindecare). De altfel, SOD-ul  inactivează radicalii liberi, răspunzători de îmbătrânirea celulară și de apariția bolilor. Orzul verde este cea mai bogată sursă de SOD cunoscută până astăzi.  Clorofila ajută la refacerea mucoasei și a pereților gastrici, în timp ce substanțele sale alcaline reduc  aciditatea.

Iată câteva dintre atributele acestui mare benefic:

1.      Potențează efortul fizic, cel intelectual, îmbunătățește memoria.

2.      Reglează tensiunea arterială și previne infarctul miocardic.

3.      Ajută la scăderea febrei (viroze).

4.      Permite absorbția  si reduce inflamația sistemului digestiv, stomac  și  intestine;  are efect inflamator superior cortizonului.

5.      Reglează metabolismul și ajută la eliminarea surplusului de greutate.

6.      Elimină uscăciunea  tegumentului (pielii) și  regenerează unghiile.

7.      Orzul verde favorizează drenarea și regenerarea ficatului, activează sistemul imunitar, ajutând la combaterea virusului hepatic.

8.      Favorizează circulația sanguină și ajută la elasticizarea și tonifierea vaselor sanguine, cu alte cuvinte, combate  varicele și … hemoroizii.

Extractul de orz verde îl găsim sub formă de pulbere/capsule sau  în formă lichidă, obținut prin presare la rece (produs și de Institutul Cantacuzino – București).

Natura este zâna cea bună a organismului nostru. Mai bine prevenim apariția bolii, decât să tratăm. Stresul, poluarea, alimentația plină de toxine (pesticide, erbicide, E-uri), fumatul, radiațiile etc,  generează radicalii liberi, acești hoți de energie (”fură” electronii altor substanțe), iar orzul verde este un antioxidant puternic, contracarând eficient efectul acestor substanțe chimice instabile. Radicalii liberi alterează ADN-ul și ARN-ul din celule prin legarea la lanțurile de ADN. Consecința? Viitoarele lanțuri de ADN vor suferi  mutații care  vor multiplica celulele nesănătoase.

Concluzia? Orzul verde este, nu-i așa,  un Baron cu drept de decizie asupra sănătății organismului nostru. Titlul nu și-l va pierde nici măcar în fața extractului din sâmburi de struguri sau a extractului de rodie (alți antioxidanți cu patalama!).

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--