O plantă, patru efecte miraculoase: nucul

O plantă, patru efecte miraculoase: nucul

Marele benefic

Toamna se numără alimentele de care avem nevoie să ne hrănim mintea şi sufletul. Dintre cele mai complexe alimente pe care natura ni le oferă cu atât de multă generozitate, un loc de top îl ocupă nucul. Înainte de a vă spune de ce ar trebui să avem nuci în casă, trebuie să vă împărtăşesc  o curiozitate pe care am descoperit-o când mă documentam pentru acest articol. Nucul nu acceptă nicio altă plantă în preajma sa şi ţine la distanţă toate insectele şi dăunătorii. Cercetările arată că nucul secretă o cantitate foarte mare de iod, iar fructele sale sunt o sursă impresionantă de energie. Aşa se face că miezul de nucă este un aliment foarte hrănitor din punct de vedere nutriţional.

O plantă, patru efecte miraculoase: nucul

Ce folosim de la nuc?

Frunzele verzi au efecte diuretice, previn şi combat infecţiile tubului digestiv şi cele renale. Uscate şi măcinate în râşniţa de cafea, frunzele consumate de 4 ori pe zi, câte o linguriţă, în cure de 3 luni, cu o lună de pauză, sunt remediu foarte bun contra diabetului deoarece au acţiune hipoglicemiantă puternică, sunt diuretice şi ajută metabolismul zaharurilor şi grăsimilor. Decoctul din frunze este folosit contra infecţiilor vaginale cu candida, cu stafilococi. Tratamentul se face zilnic, timp de o săptămână.

Cojile verzi sunt bogate în iod şi taninuri, ceea ce face să aibă efecte anti-infecţioase, depurative şi stimulatoare ale activităţii tiroidei. Decoctul preparat din cojile verzi este un remediu eficient contra diareei, infecţiilor intestinale acute, este adjuvant în dizenterie deoarece au un efect puternic anti-infecţios.

Cojile de nucă uscate au efecte anti-tusive şi anti-infecţioase la nivelul căilor respiratorii medii. Cu un puternic efect depurativ, ajută la eliminarea toxinelor din organism. Cura se face cu tinctură de coji de nucă, durează 40 de zile şi se consumă câte două linguriţe diluate în 100ml de apă, de 3 ori pe zi. Cura cu pulbere de frunze de nuc ţinută o lună, din care se consumă câte o linguriță de 3-4 ori pe zi, este eficientă contra transpiraţiei excesive. Durerea în gât dispare dacă se fac spălături cu ceai de coji. Ca să dezinfectăm rănile, este suficient să spălăm locul respectiv cu extract hidroalcoolic de coji de nucă. Acest procedeu ajută la vindecarea rănilor şi la cicatrizarea acestora. Contra răcelilor se beau 2-3 cani de ceai fierbinte făcut din coji de nuci. Gustul nu este tocmai plăcut, însă este foarte eficient, vindecă ţesuturile lezate de infecţie, ajută la eliminarea secreţiilor de pe căile respiratorii, vindecă tusea.

Miezul de nucă este un veritabil aliment-medicament. Are valoare calorică la fel de mare ca şi carnea, însă este cu mult mai sănătos datorită vitaminei E, care ajută la menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular, reglează activitatea hormonală, reglează nivelul colesterolului din sânge. Şi uleiul de nucă, presat la rece, ajută la refacerea colesterolului şi are efect de tonic vascular si vermifug. În curele cu ulei de nucă se administrează 3-4 linguriţe pe zi, de preferinţă pe stomacul gol. Dar beneficiile pe care sănătatea noastră le poate avea nu se opresc aici. Arteroscleroza poate fi tratată cu 3-4 linguriţe de ulei/ zi. Cura trebuie ţinută pe o perioadă mai lungă de timp, dar ajută la diminuarea colesterolului, curăţă vasele de sânge de toxine şi opreşte procesul de sclerozare.

FOLLOW ME

Dar să vedem cât de sănătos este să consumăm miez de nucă:

  • poate înlocui cu succes carnea şi soia, fiind bogat în grăsimi şi proteine, dar mult mai puţin toxic
  • este uşor de digerat
  • conţine cupru şi zinc, ceea ce îl face un foarte bun stimulent pentru sistemul imunitar
  • previne accidentele vasculare
  • previne şi tratează bolile de piele
  • previne şi ameliorează diabetul
  • este eficient în curele de îngrăşare, previne anorexia
  • tratează cu succes diabetul
  • tratează tuberculoza
  • ajută activitatea tiroidei
  • previne impotenţa vasculară
  • este un excelent energizant
  • previne oboseala cronică
  • previne afecţiunile cardiace
  • tratează colicii la bebeluşi
  • tratează răceala şi tusea
  • tratează ulcerul stomacal

Aşadar, nu ezitaţi să vă aprovizionaţi cu nucă, mai ales că acum este sezonul. Iar dacă vă temeţi că veţi rămâne cu mâinile înverzite după ce le veţi decoji, vă recomand să vă spălaţi cu apă caldă şi bicarbonat de sodiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.