#TIPS&TRICKS

O idee de gustare delicioasă! Nu m-aș fi gândit să combin așa puiul!

Scris de Ela Crăciun la 01 august 2016

Știu că în anotimpul cald ar trebui să mâncăm multe fructe și legume pentru a avea o apariție impecabilă pe plajă, dar când găsesc astfel de rețete, mi-e greu să nu le împărtășesc pe blog.

Săptămâna trecută v-am propus o prăjitură cu mere, iar cineva mi-a spus că i-ar fi plăcut să vadă și un aperitiv. Nu știu dacă face parte din categoria de aperitive obișnuite, dar sigur vei reuși să-ți uimești musafirii cu acestă rețetă:

Baghetă cu pui, usturoi și parmezan

Pentru 3-4 porții, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 piept de pui fără oase sau piele
  • 2 căni de făină
  • 4 ouă bătute
  • 2 căni de pesmet (în care adaugi condimente, după gust)
  • 1 cană de ulei 
  • 1 baghetă de pâine
  • 10-12 felii de mozzarella/ cașcaval
  • un sfert de cană de unt topit
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură de busuioc tocat
  • 1 lingură de parmezan ras

 

Mod de preparare:

1. Taie pieptul de pui în feliuțe și dă-l prin făină, ouă și parmezan, apoi prăjește-l și scurge excesul de ulei așezându-l pe un șervețel.

2. Taie bagheta în 3-4 bucățele și scoate miezul acesteia. 

3. Întinde 2 felii de mozzarella ș rulează în interiorul acestora câte o bucățică de pui. 

4. Adaugă puiul rulat în mozzarella în interiorul baghetei. Taie fiecare bucată de baghetă în 3 bucățele mai mici. Așează toate bucățelele într-o tavă, pe hârtie de staniol.

5. Amestecă într-un bol untul topit, usturoiul, parmezanul ș busuiocul și unge bagheta cu acest amestec pentru a avea o crustă crocantă.

6. Acoperă bagheta în hârtie de staniol și pune-o la cuptor pentru 20-25 de minute la 175 de grade.

7. Poftă bună! 🙂

Aștept poze dacă ai de gând să o încerci! 🙂

 

 

 

 

 

Sursa rețetă: www.buzzfeed.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--