#DIETA

Micul dejun în jurul lumii – cine mănâncă mai sănătos?

Scris de Ela Crăciun la 12 mai 2015

Orice articol despre alimentație sănătoasă citiți, un lucru vă sare în ochi: accentul pus de nutriționiști pe micul dejun. Prima masă a zilei seamănă perfect cu primul obstacol într-o cursă de 100 metri garduri – treci de el cu bine, ai energie pentru următoarele provocări și încrederea în tine că vei ieși învingătoare… în cursa pentru o viață sănătoasă, fără ispite pline de calorii.

micdejun

Câți dintre noi respectăm regula nr. 1 a nutriționiștilor? Să tragem concluzia la final, după ce aruncăm un ochi în bucătăriile din jurul lumii, la primul ceas al zilei:

Australia

Australia-toast-vegemite

O felie de pâine prăjită unsă cu Vegemite, o cremă pe bază de extract de drojdie, și fructe

China

China-jook

Jook, o supă de orez cu tofu murat, carne uscată sau ouă

Cuba

Cafea cu lapte și o felie de pâine prăjită

Anglia

English-eggs-bacon-mushrooms

Omletă pe pâine, cârnați înveliți în bacon și ciuperci

Finlanda

Terci de ovăz cu lapte și fructe

Franța

Croissante și cafea

Germania

Mezeluri, brânză, cârnați, câteva felii de castraveți și pâine

India

India-idli

Biscuiți din orez, serviți cu tot felul de sosuri

Italia

Italy-pastry-coffee

Capuccino și produse de patiserie

Japonia

Japan-rice-miso-soup-natto

Supă miko, un amestec de soia și orez

Mexic

Mexico-chilaquiles-beans-rice

Chilaquiles (tortilla prăjite cu tot felul de topping-uri), fasole și orez

Maroc

Ceai de mentă și pâine prăjită

Noua Zeelandă

Cereale cu fructe

Spania

Spain-chocolate-con-churros

Churros (un fel de „minciunele”) și ciocolată caldă

Turcia

Brânză feta, pâine, măsline și ouă fierte

surse foto: 1,2,3,4,5,6,7,8

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--