Leacurile băbești vindecă cel mai eficient răceala

Așa cum am mai spus și în alte articole pe care le-am postat până acum, sănătatea este cel mai de preț dar pe care un om îl poate primi și păstra. Evident că nu conștientizăm acest lucru decât atunci când suntem pe punctul de a ne pierde sau periclita sănătatea. Atunci am fi în stare să promitem câte în lună și în stele, numai să ne recăpătăm starea de bine.

Și, pentru că frigul s-a instalat și e sezonul în care suntem mai expuși la răceala și gripa, am căutat și am găsit câteva remedii naturiste care să ne ajute să ne vindecăm. Recunosc că am optat pentru tratamentul naturist…sau, în accepțiunea populară, pentru „leacurile băbești”, deoarece medicamentele pot avea efecte negative, în timp, asupra sănătății, efecte despre care medicii refuză sau omit să ne vorbească, dar aceasta este o altă temă pe care o vom trata. Și mai este un motiv pentru care am ales leacurile băbești: bunicii și străbunicii noștri nu se tratau cu medicamente, ci cu ceea ce găseau în cămară, ceea ce natura le oferea, cu ceea ce găseau în funcție de anotimp. Rezultatele? În primul rând că se vindecau și, în al doilea rând speranța de viață era undeva la +75 de ani. Cei mai mulți dintre ei mureau sănătoși, fără cancer sau alte boli cu care noi ne confruntăm de la vârste foarte fragede.

Iar pentru a vă prezenta cele mai eficiente tratamente, am stat de vorbă cu Florentina Gionea, consilier în nutriție și wellness, care mi-a explicat de ce ar trebui să optăm pentru produsele pe care le găsim în natură, înainte de a alerga la farmacie. “Așa numitele „leacuri băbești” reprezintă, de fapt, medicina veche, bazată pe intuiție. Pe timpuri, oamenii nu aveau tehnologii pentru a face cercetări, iar bolile erau vindecate de persoane în vârstă (în general, babe). De aceea se numesc leacuri băbești. Leacurile erau transmise din urmaș în urmaș și se bazau în principal pe amestecuri de plante, făcute după anumite principii”. Ceea ce este foarte interesant este faptul că aceste tratamente aveau rezultate spectaculoase, iar vindecările nu întârziau să apară.

Florentina spune că “cel mai indicat în răceli este să te tratezi cu plante și suplimente naturiste. Pentru a avea un efect benefic și rapid asupra corpului, metodele de tratament naturiste functionează cel mai bine în sistemul persoanelor care au un stil de viață sănătos și bazat mai mult pe hrana naturală. Tot ce este adus în corp și nu este natural (medicamentele sunt substanțe produse în laborator) are un efect puternic asupra organismului și îl ajută pe moment să se refacă, însă, pe termen lung energia internă este afectată”.
Așadar, am făcut o selecție a celor mai cunoscute și eficiente leacuri.
1. Ceai de lămâie.
Așa cum am spus în articolul precedent, este importat pentru întărirea sistemului imunitar să consumăm alimente care conțin vitamina C. Iar lămâia este cel mai bogat aliment în această vitamină. Și, așa cum am mai spus, nu trebuie să consumăm nimic dulce pentru că îngreunează vindecarea. Așa că ceaiul trebuie băut fără zahăr, fără miere, fără îndulcitori.
Consumați cu încredere rodii sau sucul de rodie. Are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și conține vitamina C.

2. Ceai din coji de nuci.

Ajută la calmarea tusei. Se bea neîndulcit, călduț. Cel puțin două căni pe zi sunt suficiente pentru a calma tusea.

FOLLOW ME

3. Ceaiurile de foi de ceapă, măcese, musețel, tei, ghimbir, cimbrișor ajută la ameliorarea simptomelor gripei și răcelii.

4. Sarea nu se folosește doar la a da gust mâncărurilor, ci și la vindecare. Încălziți un pumn de sare într-o tigaie până se încinge foarte tare. Puneți sarea într-un prosop sau într-un săculeț și țineți pe piept până când se răcește sarea. În acest fel va trage răceala din organism.
5. Încălziți o oală cu apă până ajunge să fie la limita de suportare. Puneți apa într-un lighean sau într-un vas, puneți sare grunjoasă sau din aceea care se folosește la murături, ba chiar puteți pune și sare amară, cam un pumn de sare în total, și încercați să țineți picioarele în această apă până devine călduță. Acest procedeu trage răceala din corp.
6. Foile de varză sunt foarte bune dacă vă doare gâtul. Tăiați foi de varză, presați-le cu un făcăleț sau cu o sticlă și puneți-le în jurul gâtului, apoi legați-vă cu un prosop sau cu un fular, să țină cald. Durerile vor dispărea.

7. Tot pentru durerile de gât este foarte bun siropul de ridichii negre. Se spală o ridichie neagră, se face o gaură în ea și se pune o linguriță de zahăr. Las-o lângă o sursă de căldură, arăgaz sau pe un calorifer, după câteva ore se formează un sirop pe care trebuie să îl consumați. De asemenea, siropul de muguri de pin, brad, cătina, măceșe sau amestecuri de plante cu echinaceea sunt foarte bune.

8. Pentru a vă desfunda nasul răzuiți hrean și apropiați-vă nasul și încercați să inspirați.
9. Amestecați o linguriță de turmeric cu 30 ml de lapte călduț și consumați amestecul. O dată pe zi este suficient.

10. Uleiul sau esența de eucalipt face minuni, dacă sunt puse câteva picături într-o batistă sau prosop pe care să îl țineți pe piept pentru a fi aproape de căile respiratorii.

Consilierul în nutritie și wellness, Florentina Gionea recomandă ca în timpul răcelilor să consumați alimente puternice precum “hrean: 2 lingurițe pe zi amestecate cu miere, ardei iute proaspăt, salată de ceapă, toate aceste alimente se pot consuma cu un fel de mâncare; ceaiuri pentru întărirea sistemului imunitar, diferite amestecuri; repaus și stat în natură, chiar dacă este toamnă, un weekend petrecut la munte în cabana este mult mai benefic decât unul la bloc, de asemenea, diverse tincturi, dar asta numai după o consultație, nu abuzați de ele”.

5 comentarii pe “Leacurile băbești vindecă cel mai eficient răceala

  1. Alexx says:

    Pentru desfundarea nasului inhalati mirosul hreanului si mai mult mancati 2-4 lingurite pe zi !scoate raceala!Picioarele in apa calda si dupa un stamplu de horinca de 50 grade si te bagi in pat !eu asa scap de raceala ..si functioneaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.