#Uncategorized

Labneh cu semințe – un deliciu libanez pentru o siluetă frumoasă

Scris de Ela Crăciun la 29 ianuarie 2014

Dragii mei, pentru că vremea de afară ne încurajează să stăm mai degrabă în casă decât să ne încercăm norocul pe drumuri, vă propun să ne petrecem frumos și util acest timp. Laura Adamache ne arată din nou o rețetă culinara delicioasă care ne va ajuta să ne păstrăm silueta. Labneh este o cremă libaneză obținută din iaurt scurs pentru circa 24 ore. Dacă în rețeta originală regăsim mentă și uleiul de măsline,  astăzi vă propun o variantă dietetică, dar la fel de gustoasă, cu semințe și iarba ciorii.

Ingrediente

  • 500 g iaurt degresat
  • ½ linguriță sare de Himalaya
  • ½ linguriță de iarba ciorii
  • 100 -150 g mix de semințe (floarea soarelui, dovleac, nuci, sâmburi de pin)

Mod de preparare

  1. Pentru început, prăjim semințele într-o tigaie antiaderentă neunsă, pe foc moderat, pentru 2-3 minute. După ce semințele se răcesc, le tocăm cu cuțitul în bucățele potrivite.
  2. Tapetăm o sită cu găuri mici cu o bucată de tifon ușor umedă și o poziționăm deasupra unui vas adânc.
  3. Punem iaurtul în sită și îl lăsăm să se scurgă 24 ore, în frigider.
  4. După perioadă de repaus, iaurtul va căpăta o consistență cremoasă.
  5. Cu mâinile ușor umede, formăm mici biluțe de cremă de iaurt și apoi le tăvălim prin mixul de semințe.
  6. Le așezăm pe o farfurie și le introducem în frigider. Le servim după o oră.

Cum facem iaurtul acasă

Chiar dacă găsim în magazine o ofertă destul de generoasă de iaurturi, este foarte simplu să îl facem acasă. Avem nevoie doar de lapte, un iaurt cu fermenți lactici activi și un termometru de bucătărie.

Ingrediente

  • 1 l lapte degresat
  • 6 linguri iaurt degresat

Mod de preparare

  1. Punem laptele într-o crăticioară, pe foc mic. Când laptele atinge 37-38°C (laptele nu trebuie să depașească  40°C pentru că fermenții lactici devin inactivi după această temperatură), stingem focul.
  2. Amestecăm iaurtul cu 3-4 linguri de lapte cald și apoi îl adăugăm în lapte. Amestecăm până la omogenizare.
  3. Punem iaurtul în borcane, le închidem bine și le punem într-un loc cu o temperatură constantă de cca 35°C, pentru 12 ore minim. Cel mai indicat este cuptorul în care lăsăm becul aprins.
  4. După ce iaurtul capată o consistență cremoasă, mutăm borcanele în frigider. Îl consumăm în 2-3 zile

Poftă bună!

Această rețetă ne-a fost propusă de Laura Adamache – Retete culinare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--

"15 sfaturi ale medicilor pentru prevenirea și tratarea răcelilor de sezon"

 

Aboneaza-te si Descarca

EBOOK-UL GRATUIT!

Datele tale personale sunt confidentiale.

Mulțumesc pentru abonare!