#TIPS&TRICKS

La ce trebuie să fii atent când cumperi sticle de apă

Scris de Ela la 23 septembrie 2016

Ce știi despre riscurile la care te expui atunci când cumperi o sticlă de apă? Există foarte multe șanse ca nmeni să nu-ți fi spus ce e nevoie să știi atunci când alegi o sticlă de apă. Sunt multe detalii de care trebuie să ții cont pentru a avea grijă de sănătatea ta.

Pe fundul sticlei de apă ar trebui să se indice din ce este făcută. Această informație este foarte importantă, deoarece orice tip de plastic conține substanțe chimice care pot afecta organismul uman. 

Tipul de material plastic este indicat sub formă de litere și numere, așa cum se arată în acest grafic: 

 

330755-r3l8t8d-650-1033-11

PET sau PETE – sticle destinate unei singure utilizari. Este posibil să emită metale grele și substanțe chimice care pot afecta echilibrul hormonal.

HDP sau HDPE – este un plastic, care emite cele mai puține substanțe chimice. Apa ambalată în aceste sticle este cea mai pura și recomandată.

PVC sau 3V – Acest tip de ambalaje emit două substanțe chimice toxice care afectează organismul.

LDPE – Materiale plastice care nu trebuie să fie utilizate pentru a face sticle, ci doar pungi de plastic.

PP – Un alt material plastic de culoare albă sau semi transparentă, care este utilizat pentru ambalarea siropurilor sau cupelor de iaurt, smântână etc. Nu emite substanțe toxice.

PS – Emite substanțe cancerigene și este frecvent utilizat pentru a face pahare sau farfurii de unică folosință sau ambalaje pentru mâncărurile de tip fast food sau catering. Sunt unele dintre cele mai periculoase, mai ales în cazul în care intra în contact cu căldura emanată de alimente.

PC sau materiale plastice făra marcaje – cel mai rău plastic utilizat, pentru că emite BPA (bisfenol) și este adesea folosit pentru producția sticlelor folosite în sport, cât si pentru recipientele ăn care se depoziteaza alimentele (caserole plastic).

via brightside.me

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--