„Inexplicabile”, sigur? 7 momente când organismul trage un semnal de alarmă

Ai simțit vreodată că organismul ți-a luat-o înainte? Eși relaxată, frunzărești o revistă glossy sau newsfeed-ul plin de update-uri lipsite de importanță, când simți un junghi, ai o tresărire sau te apucă sughițul. Mie mi s-a întâmplat – la început nu am luat în serios aceste semnale. Eram gata să le pun etichetele de „bizar”, „inexplicabil”, „trecător”, până… am aflat mai multe despre tabieturile corpului meu.

1. Junghiuri puternice, fără avertisment

Acestea sunt preferatele ipohondrilor. Înțepăturile fără o cauză evidentă, care apar și dispar rapid, sunt, în general,benigne și comune. Dacă durerile se repetă, ar trebui să consulți un doctor.

2. Sughițuri care nu te lasă să-ți termini propoziția

Băuturile acidulate și obiceiul de a mesteca tot timpul gumă pot fi două dintre cauzele care duc la sughițuri frecvente. Majoritatea trec după ce vei un pahar cu apă. Sughițurile persistente sunt de temut. Nu trebuie să amâni vizita la medic.

3. Te trezești brusc chiar atunci când începeai să ațipești

FOLLOW ME

Aceste treziri bruște, violente, sunt rezultatul stresului și al nopților nedormite. Au loc exact atunci când începi să adormi, adică la trecerea ușoară de la stare de veghe la somn.

4. Caști când vezi pe altcineva căscând

Multe persoane sunt susceptibile la căscatul contagios. Nu îngrijora dacă începi să caști când vezi pe altcineva căscând sau chiar în timp ce parcurgi aceste rânduri.

5. Îți curge sânge din nas

De multe ori, vederea sângelui este mai înfricoșătoare decât cauza în sine. Sângerarea poate fi urmarea unui pasaj nazal uscat sau a iritării inconștiente a căilor nazale. De asemenea, alergiile, răceala sau chiar folosirea abuzivă a spray-urilor pentru decongestionare pot irita nasul.

6. Strănuți des când privești direct spre soare

Nervii responsabil pentru senzația la nivelul ochilor și al nasului s-au încrucișat, astfel încât lumina puternică este percepută de creier ca iritantă.

7. Ți se zbate ochiul

Dacă lași superstițiile deoparte, vei ajunge la o singură concluzie: când ți se zbate ochiul, mușchii se contractă ușor și rapid. În funcție de nivelul de stres, efortul fizic depus și anxietate, contracția este mai puternică sau mai slabă. Dacă simptomele persistă, consultă un doctor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.