#TIPS&TRICKS

5 greșeli de stil care te fac să pari mai GRASĂ și mai BĂTRÂNĂ

Scris de Laura P la 10 august 2016

Modul în care te îmbraci schimbă felul în care arăți și trebuie să știi ce stil se potrivește corpului tău pentru a-l pune cât mai bine în valoare. Dacă porți tipul de rochie greșit, haine prea strâmte ori largi sau părul tău e vopsit într-o culoare nepotrivită, s-ar putea să faci foarte mult rău imaginii tale.

Toată lumea mai greșește din când în când, iar cel mai important lucru e să știi să identifici corect ce ți se potrivește pentru a-ți putea scoate în evidență avantajele și a ascunde imperfecțiunile.

5 greșeli de stil  pe care le fac femeile:

1. Cumperi măsura nepotrivită

Nu ar trebui să încerci să te ascunzi în spatele unor haine de mărimi prea mari, pentru că nu vei reuși decât să arăți și mai mare. Probabil că te gândești că ascunzi excesul de grăsime, dar te înșeli. Să cumperi măsura de haine potriviră ar trebui să fie prima regulă pe care o ai în vedere atunci când mergi la cumpărături.

2. Porți prea mult negru

Așa cum știi deja, negrul poate să fie foarte elegant în multe ocazii, însă odată ce înaintezi în vârstă s-ar putea să nu ți se mai potrivească prea tare. Atunci când înaintăm în vârstă, pielea devine mai albă, iar contrastul care se creează atrage atenția asupra ridurilor și imperfecțiunilor. Acest lucru se aplică și pentru culoarea părului. Părul negru nu e cea mai bună alegere dacă ai tenul pal. Vopsește-ți părul în nuanțe de castaniu pentru a pune în evidență trăsăturile și vei arăta cu 5 ani mai tânără.  Asta nu înseamnă că trebuie să eviți total culoarea negru, ci că trebuie să păstrezi echilibrul.

3. Porți pantofi cu talpa joasă

În ultima vreme, platformele sunt ultramoderne, dar asta nu înseamna că toată lumea arată bine cu ele, doar pentru că sunt la modă. În cazul în care picioarele au tendința de a se umfla, pantofi scunzi ar putea să te facă mai mare decât ești. Optează pentru un toc simplu și vei vedea îmbunătățirile.

4. Algi modelul greșit de ochelari

Dacă porți ochelari ar trebui să ai farte multă grijă și să alegi rama în conformitate cu forma feței tale. Nu cumpăra prima pereche de ochelari care îți iese în cale sau pe cei mai ieftini. Caută prin mai multe magazine și testează toate modelele de ramă până să găsești perechea potrivită. Îi vei purta pentru multă vreme, așa că, deși s-ar putea să fie mai scumpi, merită!

5. Eșarfele

În cazul în care te gândeai că o eșarfă de mătase în jurul gâtului este cel mai frumos acesoriu, trebuie să știi că nu ma suntem în anii 60. În loc de a lega o eșarfă în jurul gâtului, ai putea să o folosești pentru a face o fundă la geantă și să-ți accesorizezi ținuta cu un colier.

 

Citește și: 7 SFATURI de stil pentru femeile PLINUȚE

Deși moda femeilor slabe aproape că a apus, mai e un drum lung de parcurs  pentru ca femeile plinuțe să se simtă mai bine în pielea lor.

Iată câteva trucuri ca să îți evidențiezi cele mai frumoase trăsături, indiferent de ce măsuri ai:

1. Ia-ți haine care ți se potrivesc

Aceasta e o regulă universală – nu purta ceva prea strâmt sau prea larg. Pentru a te asigura că îți vin bine, confecționează-ți hainele la un croitor bun.

2. Nu fi o victimă oarbă a modei

Tendințele vin și pleacă și nu se aplică oricărei siluete, ca să nu mai vorbim de stilurile individuale. Moda nu e obligatorie.

3. Evită volumul în plus

Tuidul sau angora mai adaugă volum. Nici satinul și mătasea stălucitoare nu sunt o idee bună dacă ești mai plinuță. Acestea nu sunt însă reguli care nu pot fi încălcate.

4. Fii atentă la culori

E recomandat să alegi nuanțe închise, dar nu trebuie să porți mereu numai maro, gri și negru dacă nu vrei. Poți combina culorile strălucitoare cu unele mai neutre.

5. Evidențiază-ți cele mai bune trăsături

Trebuie să fie ceva la corpul tău care arată grozav – poate silueta, sânii sau picioarele. Alege haine care atrag atenția spre acea parte a corpului. Asta îți va mări încrederea în sine. Alege haine colorate pentru a evidenția ce îți place și haine închise pentru a ascunde ce nu-ți place.

6. Alege lenjerie de calitate

Poartă lenjerie de calitate, care ți se potrivește. Calitatea înseamnă confort și sentimentul că ești atrăgătoare.

7. Ce trebuie să ai neapărat

Iată ce articole vestimentare se potrivesc femeilor cu forme. În primul rând, fusta creion, care arată bine pe oricine. Apoi, puloverele cu guler în formă de V, care atrag atenția asupra decolteului. Rochiile petrecute sunt și ele o alegere bună, pentru că evidențiază punctele tari și ascund ce trebuie să fie ascuns. Acest model arată bine orice culoare ar avea. În ceea ce privește tocurile, alege niște pantofi confortabili. Accesorizează înțelept, folosind genți mari și curele late, bijuterii și eșarfe.

 

Citește și: 6 REGULI DE STIL pentru combinațiile de GEANTĂ ȘI PANTOFI

Combinarea nefericită a pantofilor cu geanta poate strica ținutele alese, de atfel, cu cea mai mare atenție. Deși astăzi nu mai e valabilă regula ca geanta să fie de aceeași culoare cu pantofii și se pot combina aproape oricum, trebuie să ții cont de niște recomandări universale pentru a fi elegantă. De asemenea, combinațiile ar trebui să fie adecvate locului și momentului (ceva mai festiv pentru seară și ceva mai simplu pentru stradă).

1. După culoare
Pantofii ar trebui să fie de aceeași culoare cu geanta în cazul costumelor monocrome sau al stilului retro. În ceea ce privește combinarea accesoriile de aceeași culoare, unul trebuie să fie monocrom, celălalt să aibă mai multe culori. Poți alege pantofi care să aibă una dintre culorile de pe geantă sau să cauți nuanțe asemănătoare sau complementare.

2. După imprimeu
Poți combina un accesoriu monocrom cu unul care are un imprimeu. Imprimeurile pot fi atât pe pantofi, cât și pe geantă, dar culorile celor două trebuie să fie din aceeași gamă. Poți combina foarte bine motivele florale cu cele geometrice. Dacă imprimeul accesoriilor este asemănător, ai grijă să fifere totuși la dimensiuni sau nuanțe.

3. După textură
Regula este dominarea unui singur element. Aspectul va fi destul de vulgar dacă și pantofii și geanta sunt din material lucios. Combină un material lucios cu unul din piele întoarsă sau ceva din cauciuc cu materiale textile.

Top 5 cele mai cool accesorii de vară

4. După ornamente
Dacă geanta are accesorii mai pompoase, pantofii trebuie să fie cât se poate de simpli. Poți apela de asemenea la accesorii complementare, punând laolaltă, de pildă, niște balerini cu o perlă și o geantă cu buline.

5. După design
Un principiu simplu și elementar de combinare a pantofilor cu geanta este cel în care ții cont de design. Dacă geanta are forme rotunjite, la fel ar trebui să aibă și pantofii. Dacă geanta are forme precise, combin-o cu niște pantofi care au linii clare.

6. După stil
Deşi astăzi e la modă combinarea mai multor stiluri, îți vei crea un aspect propriu dacă rămâi la combinații clasice ale aceluiași stil.

--