Floarea care pune anxietatea pe fugă: iasomia

Floarea care pune anxietatea pe fugă: Iasomia

Floarea care pune anxietatea pe fugă: IasomiaNu știu câte dintre voi știu asta deja, însă se spune că, atunci când își alege parfumul, o femeie trebuie să se asigure că din el nu lipsesc notele de iasomie. Aceasta din urmă, pare-se, este acel quelque chose care îi farmecă pe bărbați. Și pentru că ne este așa ajutor de bază și pentru că mai este și sezonul ei deplin, astăzi am de gând să aduc un mic tribut fascinantei iasomii.

Apropo de ce vă spuneam mai sus, un studiu realizat de americani demonstra nu demult că mirosul de iasomie eliberează în creier anumite substanțe, responsabile cu „€œstarea de bine”, care reduc anxietatea. Același studiu arată, deopotrivă, că iasomia crește puterea de concentrare. S-au luat, în scopul demonstrației, câțiva jucători de baseball, cărora li s-au dat să poarte banderole cu miros de iasomie. Concluzia? Aceștia au lovit mingea mai bine decât cei care purtau banderole fără miros.

Beneficiile acestei minunății miniaturale acoperă, însă, o gamă largă. Fie că o mirosim, fie că o folosim drept ceai sau ulei esențial, iată cum ne face viață mai bună și mai frumoasă:

  • Ajută la slăbit: cu un gust dulce și floral, ceaiul de iasomie accelerează metabolismul și ajută corpul să ardă mai multe calorii.
  • Liniștește mintea și corpul: studiile arată că aroma iasomiei, consumată drept ceai sau direct pe piele, sub formă de ulei, are un efect relaxant. Mirosul de iasomie calmează activitatea sistemului nervos și reglează bătăile inimii. Bogată în antioxidanți care combat stresul, ceaiul de iasomie are un ușor efect sedativ, ce relaxează simultan mintea și corpul, ba chiar calmează tusea și ajută la reglarea nivelului de insulină și a tensiunii arteriale.
  • Este un anti-depresiv foarte eficient
  • Reduce durerile, grație proprietăților sale antispastice. Este ideală în cazul durerilor de mușchi, a contracturilor musculare. Esența de iasomie a fost folosită, de altfel, din vremuri străvechi la femei, pentru a diminua durerea și spasmele din timpul nașterii.
  • Curăță și protejează: Uleiul esențial de iasomie are proprietăți anstiseptice, antibacteriale și antivirale, care ajută la imunitatea pielii și o protejează de factori invazivi, mai ales pe perioada trecerii de la un anotimp la altul. Puteți pregăti o loțiune facială care nu dă greș: aveți nevoie de 8 linguri de apa caldă și o linguriță sau un plic de iasomie cu ceai verde. Amestecați, lăsați conținutul să se răcească, la temperatura camerei sau chiar în frigider, pentru un efect puternic răcoritor și o acțiune anti-inflamatoare. Folosiți loțiunea direct pe față, după ce v-ați demachiat, dimineața și seara, sau folosind o dischetă demachiantă.
  • Hidratează pielea sensibilă: crește elasticitatea pielii și ajută la echilibrarea nivelului de umiditate al pielii. Proprietățile sale natural antibacteriene protejează pielea împotriva factorilor nocivi de mediu și ajută la imunitatea pielii.
  • Este un cicatrizant puternic, vindecând diferitele răni, leziuni sau pete, fie că provin de pe urma acneei, a erupțiilor, vergeturilor sau a diferitelor afecțiuni ale pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.