#LA DOCTOR

Delicii pentru dietă

Scris de Ela Crăciun la 23 ianuarie 2014

Știu că primul gând pe care îl aveți în minte atunci când vă gandiți la un regim de viață sănătos este că va trebui să renunțați la tot ceea ce vă place. Nimic mai fals! În cadrul campaniei ”Mănâncă, aleargă, slăbește”, cu ajutorul Laurei Adamache  vă voi demonstra că este ușor să aveți grijă de dvs și de cei dragi și mai ales că există atât de multe rețete culinare delicioase care vă vor bucura papilele gustative. Vă propunem astăzi două variante. Și vă promitem că nu veți regreta dacă le veți încerca.

Porridge cu tărâțe de ovăz şi mere

Ingrediente

  • 200 ml lapte degresat (0,1 % grăsime)
  • 100 ml apă caldă
  • 35 g tărâțe de ovăz
  • 1 măr mediu
  • 1 linguriță îndulcitor natural stevia/xylitol (opțional)
  • migdale/alune/nuci/mere liofilizate

Mod de preparare

  1. Amestecăm laptele și apa și le punem într-o crăticioară. Adăugăm tărâțele de ovăz și amestecăm bine. Dacă dorim, putem adăuga 1 linguriță de îndulcitor natural stevia sau xylitol.
  2. Fierbem porridge-ul pe foc mic pentru 4-5 minute sau până când consistența devine ușor cremoasă.
  3. Stingem focul și încorporăm un măr mediu curățat de coajă și tăiat în cubulețe potrivite.
  4. Punem porridge-ul în boluri și îl lăsăm să se răcească. Îl servim cu nuci/migdale/alune tăiate în bucăți potrivite.

Varianta sărată porridge

Deși această budincă delicioasă cu tărâțe de ovăz se servește în special în varianta dulce la micul dejun, o putem preparara și cu diferite legume fierte la aburi. În acest fel vom obține un mic dejun consistent și delicios sau o cină lejeră, sănătoasă și deosebit de gustoasă.

Vă propun o rețetă delicioasă de porridge cu dovlecei.

Porridge cu dovlecei

Ingrediente

  • 300 ml apă caldă/supă vegetală
  • 40 g tărâțe de ovăz
  • ¼ linguriță sare de himalaya
  • 1 dovlecel mic fiert la aburi
  • sare

Mod de preparare

  1. Cei mai indicați dovlecei pentru această rețetă sunt zucchini. Spălăm zucchini, îi tăiem în cubulețe potrivite și le fierbem la aburi 5-6 minute sau până când sunt pătrunse. Nu trebuie fierte foarte mult deorece se pot dezintegra în momentul în care le adăugăm în porridge. Consistența ideală este al dente.
  2. Punem apă/supă vegetală într-o crăticioară și adăugam tărâțele. Amestecăm și fierbem pe foc mic 2-3 minute. Adăugăm cubulețele de zucchini și sarea și amestecăm.
  3. Fierbem porridge-ul încă 3-4 minute, amestecând cu grijă, apoi stingem focul și îl punem în boluri.
  4. După ce s-a răcit puțin, se poate servi.
  5. Pentru un gust mai bun, putem adăuga 1-2 linguri rase de perluțe de brânză degresată sau urdă.

Aceste rețete ne-au fost propuse de Laura Adamache.

Poftă bună!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--