De ce mă bucur că azi e LUNI

De ce mă bucur că azi e LUNI

Câţi dintre voi se bucură că azi e luni? EU sigur, însă ca mine se bucură şi cei care au copii nu mai mari de clasa a IV-a. Azi mă bucur dublu: o dată pentru că lunea pentru mine e ca vinerea pentru voi, apoi pentru că la sfârşitul acestei săptămâni va veni vacanţa pentru copii. Asta înseamnă câteva zile de pauză de la trezitul de dimineaţă, mersul şi luatul de la şcoală şi de la grădiniţă, făcutul temelor şi alte activităţi de genul pe care părinţii le cunosc mult prea bine 🙂

img_1008-1024x683-8304345La noi în familie este mare bucurie. Nu doar pentru că timp de o săptămâna copiii au scăpat de şcoală şi grădiniţă, ci şi pentru că vom evada pe meleaguri mult mai calde. Destinaţia am ales-o noi, fetele. Iubim acest loc, iar Alex şi tata vor trebui să se împace cu alegerea, fie că vor sau nu 🙂 Promisiunea este că următoarea vacanţă vor alege ei destinaţia.

Ca de fiecare dată, am cumpărat biletele din timp şi  am găsit o ofertă foarte bună. Mai trebuie să găsesc şi o cazare pe măsură, dar aştept pentru că o iau cu 2-3 zile înainte de plecare. Vă spun un secret: pe Booking găsesc întotdeauna oferte şi reduceri cu o zi, cel mult două, înainte. Aleg din timp hotelurile la care mi-ar plăcea să stăm, apoi pândesc reducerile. Nu uita să citeşti commenturile celor care au mai fost cazaţi acolo. Dincolo de fotografiile hotelurilor vei găsi informaţii foarte preţioase şi despre servire, personal şi chiar despre opţiunile de distracţie şi petrecere a timpului liber în zona respectivă şi împrejurimi.

Dacă nu ai încă nimic aranjat, mai poţi pregăti ceva pe ultima sută de metri. Cam astea sunt opţiunile pe care eu le am le lista mea:

7 idei despre ce poți face cu copiii în vacanța aceasta:

1. Cele mai frumoase vacanțe despre care ne amintim noi, părinții de azi, sunt cele petrecute la bunici, la țară. Însă dacă cei mici nu au această șansă, fă-i o surpriză și vizitați locuri care oferă peisaje ca la bunici. O idee de astfel de loc este „La tzara”.

2. O vacanță la munte este, de fiecare dată, o alegere profitabilă și pentru cei mici, și pentru cei mari. Foarte aproape de București, statiunile Bușteni, Azuga și Sinaia au oferte bune și puteți face o grămadă de lucruri. Să le luăm pe rând:

Ce poţi vizita la Bușteni:

  • Castelul Cantacuzino
  • Mănăstirea Caraiman
  • Cascada Urlătoare
  • Babele
  • Sfântul
  • Crucea de pe Caraiman
  • Vârful Omului

La Sinaia:

  • Castelele Peleș și Pelișor
  • Mănăstirea Sinaia
  • Cazinoul Sinaia
  • Casa Memorială „George Enescu”
  • Poiana Stânii Regale
  • Cetatea Râșnov
  • Castelul Iulia Hașdeu
  • nu trebuie ratată nici plimbarea cu telecabina/telescaunul din Sinaia-Cota 1400- Cota 2000
  • chiar dacă mergeți cu mașina, nu uitați să vizitați și Gară Regală.

Dacă alegeţi Sinaia ca destinaţie de vacanţă, vă recomand să vă cazaţi la Hotel Boutique Belvedere. Am scris despre experienţa noastră AICI.

img_1044-1024x683-67791753. Dacă tu nu ai concediu, puteți pleca într-un city break. Destinații de vis pot fi orașe ca Budapesta, Roma, Atena, Paris sau chiar Veneția. În niciuna dintre aceste locații nu vă veți plictisi, nici voi, adulții, nici copiii.

4. Întotdeauna mi-am dorit să vizitez conacele din ţară. Un aer de poveste se regăseşte în fiecare din aceste clădiri. Am făcut o listă a celor mai frumoase conace din România, vă recomand să bifaţi măcar unul dintre ele, iar dacă ajungeţi în zonă, nu ezitaţi să căutaţi şi alte obiective, cu siguranţă veţi găsi unele demne de vizitat.

– Conacul dintre Vii (Urlaţi) – Popasul de pe Drumul Vinului, localitatea Urlaţi, judeţul Prahova

– Conacul Urlăţeanu, localitatea Urlaţi, judeţul Prahova

– Conacul Apafi de la Mălâncrav, Sibiu la 12 km de şoseaua naţională Sighişoara-Mediaş

– Conacul Polizu, satul Maxut, judeţul Iaşi

– Conacul Zăiceşti, localitatea Zăiceşti, judeţul Botoşani

5. O altă opţiune ar fi să vizitaţi măcar o cetate medievală din ţară.  Nu am fost acolo, însă o prietenă mi+a spus că a fost cu fiul ei.  Băiatul a fost atât de impresionat de ce a văzut acolo, încât două zile doar despre asta a vorbit.  Pe listă ar mai fi şi :

– Cetatea Poenari, situiat la câţiva kilometri de Barajul Vidraru,
– Cetatea Devei
– Cetatea de Scaun a Sucevei
– Cetatea Fagaraş
– Cetatea Râşnov

6. Nu cred că sunt copii cărora să nu le placă poveştile, castelele, palatele. Iar noi, părinţii, suntem nişte copii mai mari. Nu ar strica să vizităm palatele şi castelele din România, mai ales că sunt aici, ale noaste şi e păcat să nu le vizităm, mai ales că vin străinii să ni le vadă. Am văzut până acum Castelele Peleş, Pelişor, Bran şi mai avem de bifat:

Palatul Culturii din Iaşi
Castelul Crovinilor din Hunedoara
Castelul Karolyi din Carei
Castelul Sükösd-Bethlen din comuna Racos, judeţul Braşov

7. Pentru copiii care sunt mai energi și dornici o opțiune ar fi parcurile de aventuri: de la Comana, Brşaov, Phoenix de la Cernica sau Edenland de la Baloteşti.

Așadar, vacanța este fără îndolială unul dintre cele mai frumoase cuvinte din lume. Iar pentru mine este în top 5 cele mai iubite cuvinte. Și cred că își are locușorul lui bine stabilit pe lângă mama, iubire, familie.

Gata, am vorbit destul, acum e vremea să  fug să fac bagajeleeee.  Aștept să îmi spuneți ce ați făcut în această săptămână liberă, promit că la întoarcere vă voi povesti cum și ce am mai făcut noi.

VACANȚĂ MI-NUUUUU-NA-TĂĂĂĂĂĂ! 🙂

 

PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de oameni care mă citesc! 

Hai cu mine pe:
Facebook: https://www.facebook.com/ela.crăciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.