Cum trecem cu bine de sezonul răcelilor

Dacă ești părinte știi că răcelile țin mai mult de imunitate, de mediul în care își petrec timpul copii, și mai puțin de sezon. Iarna cei mici sunt mai expuși virușilor și virozelor, dar nu cred să nu aveți măcar o amintire a vreunei răceli zdravene de vară. Sau poate de primăvară târzie. Și de ce nu toamna? Răcelile apar mai ales când sistemul imunitar e vulnerabil. Iar faptul că cei mici se îmbolnăvesc mai puțin vara ține într-o proporție foarte mare de faptul că petrec cele 3 luni de vacanță în aer curat, afară și nu în săli de clase, fiind mai activi ca restul anului și, deloc de ignorat, foarte puțin spre deloc stresați. Aș vrea să înțelegem bine și aceste motive și să nu vorbim atât de mult de temperaturi și starea vremii. Să lăsăm meteorologii să se ocupe de sectorul acesta. Răceala este un cumul de factori, iar temperaturile scăzute ar putea să fie declanșatorul unor boli, și nicidecum exclusiv cauza principală.

Iarna aceasta ne-a prins și pe noi, se pare, cu scutul imunitar ușor avariat. Mama mea este răcită, copiii la fel. Eu fac slalom printre ei, cu șervețele, ceaiuri din plante și încerc să îi țin departe de paracetamol și alte soluții care mă dus spre automedicație și de modul românesc de a face lucrurile. Dacă vrei neapărat să îți faci acasă farmacie, și să îți dai singur rețete, măcar să fie pe baze din plante. Ce e natural nu îți va face rău cel puțin atunci când te trădează pregătirea ta de farmacist de ocazie. Să nu credeți că mă exclud aici când pare că vă cert. E o discuție și cu eul meu interior, sunt ecouri ale unor porniri mai vechi pe care am reușit să le reduc, în mare parte, la tăcere.

În general am o regulă simplă, atunci când răceala nu este foarte violentă și nu vine cu ceva complicații, precum stări de vomă, febră foarte mare sau usturime în gât. Dacă trec mai mult de 5-7 zile, chiar dacă rămâne neagresivă, consult un medic. Acum l-am întrebat pe doctorul nostru dacă are vreun as în mânecă. Un medicament naturist despre care să fi auzit că dă rezultate și care nu se află pe lista mea scurtă, sau a oricăruia dintre noi.

Atunci am aflat despre produsului PufyPUF de la Dacia Plant. Recunosc că a fost pentru prima dată, nu știam de când este pe piață, dar mi-a plăcut ce am auzit despre el și m-am gândit să împărtășesc descoperirea și cu voi. Am avut răbdare să ascult pentru că Dacia Plant este pentru mine o poveste de succes, un brand românesc care sper să își continue parcursul susținut ascendent.

„PufyPUF a apărut la sfârșitul anului trecut și de atunci îl recomand fără ezitare. Au o variantă cu propolis, dar și fără pentru copiii alergici, și o a alta cu mușețel. Este minunat pentru imunitate, pentru faringe și amigdale, și menține atât sănătatea aparatului respirator,cât și a celui digestiv, cum este cazul PufyPUF cu propolis și mușețel. Mie îmi place că nu vine cu ingrediente sofisticate, ci mai degrabă cu cele clasice, care știm că funcționează, care sunt însă reinventate și făcute să atace cauza problemei.  Copiii sunt fragili și au nevoie de soluții blânde, delicate și naturale.” spune specialistul Dacia Plant.

A fost momentul în care am început documentarea. PufyPUF sunt spray-uri care conțin echinacea, mușețel, propolis și salvie, fără urmă de zahăr, coloranți sau conservanți. Deci antimicrobiene, antivirale, antiseptice și cicatriazante. Răceli? Da! Bronșite acute și cronice? Da! Traheite sau viroze respiratorii? Da!

Am terminat de scris și am plecat la farmacie. Am ales deja Îngerașul PufyPUF Salvie spray pentru că Alesia un este cel mai mare fan al propolisului. Iar când nu are nevoie de acest uimitor antibiotic natural, îi accept acest mic capriciu. În rest, propolisul ar trebui să fie în fiecare aliment consumat de copii, dacă ar fi după mine. Cereale cu propolis, lapte cu propolis, pâine cu propolis. Studiile recente vorbesc despre nu mai puțin de 30 de tipuri de virusuri sunt distruse de cel mai puternic medicament antiinfecțios natural existent, folosit pentru tratarea a sute de afecțiuni. Și totul cu un Puf. PufyPuf! Așa cum am povestit, pe lângă PufyPUF Salvie, puteți găsi și Îngerașul PufyPUF Propolis și Echinacea spray și Îngerasul PufyPUF Propolis și Musetel spray.

0 comentarii pe “Cum trecem cu bine de sezonul răcelilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.