#TIPS&TRICKS

Cum știi că ești într-o relație TOXICĂ

Scris de Ela Crăciun la 04 noiembrie 2016

Iubirea este un sentiment complicat și nimeni nu îi poate da o definiție exactă, pentru că fiecare o simte în felul lui. 

Nu poți să planifici pe cine să iubești sau când să te îndrăgostești. Dragostea apare pur și simplu și evoluează în diferite forme. Este bine să te simți confortabil atunci când ești cu partenerul tău, însă dacă se instalează comoditatea și rutina în relația voastră, iubirea dispare încetul cu încetul. 

Dacă nu ești sigură de ce simți pentru partenerul tău, iată o listă cu 10 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când îți evaluezi relația:

1. Eviți să spui ceea ce crezi pentru că simți că nu mai are rost
Cu toții avem nevoi importante în relații. Unele dintre cele mai importante sunt cele de conectare, de validare, apreciere, dragoste, sex și afecțiune. Atunci când aceste nevoi sunt luate în râs sau ignorate, frustarea produsă de neîmpliniri îți umbrește toate gândurle. În cazul în care încercările tale de a vorbi despre despre nevoile tale sfârșesc prin certuri, acuzații ori promisiuni goale, nu vei face decât să devii și mai neîncrezător.

2. Eziți când vorbești despre viitor
Să împărtășești planurile de viitor cu partenerul tău de viață este o necesitate absolută dacă te vezi petrecându-ți toată viața alături de el. Este extrem de important pentru relația voastră dacă vorbiți despre căsătorie, vacanță sau chiar copii. Acestea sunt lucruri care îți ajută relația să crească, iar în momentul în care te oprești din a-ți mai facie planuri, ar trebui să te întrebi de ce se întâmplă asta.

3. Momentele de tandrețe sunt din ce în ce ma rare
Îmbrățisările sunt foarte importante în relație; acestea semnifică afecțiunea unuia față de celălalt. Sigur, după 3 ani de relație nu mai vorbim despre a sta îmbrățișați ore în șir pe canapea, ci despre îmbrățișările de noapte bună sau de diminețile în care te trezești stând cu capul de pieptul lui.

4. Relațiile intime devin doar sex
Fiecare relație are nevoie de intimitate, care merge mână în mână cu sexul. Cu toate acestea, atunci când intimitatea dispare și rămâne doar sexul, este momentul în care îți dai seama că nu mai există iubire în cuplu. Nicio relație nu poate supraviețui doar pe bază de sex. În curând nevoile tale fizice vor fi satisfăcute, dar îți vei da sema că ți le-ai neglijat pe cele emoționale.

5. Discuțiile importante devin din ce în ce mai puține
Majoritatea femeilor au nevoie să fie auzite și să stie ce cred partenerii lor. Dacă ați încetat să aveți conversații reale, este timpul să reevaluezi acet aspect înainte să fie prea târziu.

6. Critica este frecventă
Primul semn că o personă nu se mai simte bine în acea relație este faptul că începe să critice din ce în ce mai mult. Femeile au tendința să fac mai des asta decât bărbații. Este important să recunoști dacă faci acest lucru și să îți dai seama de ce îl faci. Poartă o discuție serioasă cu partenerul tău și vezi dacă lucruile pot fi rezolvate.

7. Gesturile de afecțiune te incomodează
Atunci când ești îndragostită ai nevoie de multă atenție din partea partenerului tău. Dar când simți că nu mai ai nevoie de asta sau că te derajează gesturile facute de partener, trebuie să iți dai seama de ce se întâmpla asta. 

8. Nu simți că ar trebui să repari lucrurile
Acest lucru poate însemna sfârșitul relației tale. Poate ai oferit prea multe șanse sau ai fost rănită de prea multe ori sau, pur și simplu, nu mai ești îndrăgostită. Oricare ar fi motivele, lipsa dorințe de a repara lucrurile, poate pune capăt relației.

9. Petrecerea timpului impreună ți se pare o corvoadă
Nu mă refer la cazurile în care petreceți 24/ 7- acest lucru sufocă pe oricine. Însă dacă nu te simți în stare să petreci o perioadă îndelungată de timp cu partenerul tău, trebuie să te întrebi de ce se întâmplă asta. În momentul când statul împreună devine o corvoadă înseamnă că aveți o problemă.

10. Visezi la o viață diferită
Dacă visezi la o viață diferită care nu îți implică partenerul, înseamnă că știi deja că relația voastră nu mai are nicio șansă. Cuplurile care își doresc să fie împreună gasesc o cale să își intersecteze planurile de viitor.

Orice greșeală din relațiile trecute poate fi o lecție pentru cele viitoare. Cheia este să fii sinceră cu tine în ceea ce privește relația pe care o ai și discută si cu partenerul. Fii sinceră cu el!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--