Cum să scapi de coșuri și puncte negre la tine acasă. Trucuri rapide

Acneea este o problemă pe care o au foarte mulți adolescenți, dar care îi urmărește pe mulți și pe perioada vieții. Dacă te numeri printre cei care s-au confruntat cu această problemă, s-ar putea să fi rămas cu multe semne neplăcute. Lupta cu acneea poate fi stresantă, dar nu e imposibil să obții pielea curată pe care ți-o dorești atât de tare.

Iată câteva remedii pe care le poți încerca acasă,  fiind naturale și fără chimicale:

1. Amestecul de fulgi de ovăz
Este util în reducerea acneei deoarece curăță în profunzime pielea, desfundă porii și absoarbe excesul de ulei. Este bun și pentru exfoliere. Amestecă o linguriță de miere, sucul de la o lămâie și o cană de fulgi de ovăz fiert. Aplică pe piele, masând. Lasă 30 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Repetă procedura o dată sau de două ori pe săptămână.

2. Argilă
Este bun pentru tenul gras și predispus la acnee deoarece poate absorbi excesul de ulei de pe piele și desfundă porii. Îți poate îmbunătăți și tenul. Amestecă o cană de pământ de piuă, o jumătate de cană de apă de trandafir și o pătrimie de cană de pudră de santal. Dacă sunt prea multe cocoloașe, mai adaugă puțină apă de trandafir. Aplică și lasă să se usuce complet. Clătește cu apă călduță și repetă o dată pe săptămână.

3. Ulei de arbore de ceai
Este excepțional pentru tratarea acneei, acționând ca un antiseptic ce dezinfectează porii pentru a ucide bacteriile care cauzează acneea. Îl poți folosi în diverse moduri, inclusiv prin diluare cu apă sau amestecându-l cu gel de aloe vera sau hamamelis.

4. Ceaiul verde
Ceaiul verde are proprietăți antimicrobiene și antioxidante grozave pentru combaterea acneei. Folosește o cană din apa de ceai pentru a te spăla pe față sau pune punguța pe zona afectată și las-o câteva minute înainte de a te spăla cu apă călduță.

FOLLOW ME

5. Menta
Menta este în gneral cunoscută pentru proprietățile calmante și liniștitioare. Dar face minuni și pentru desfundarea porilor. Amestecă 2 lingurițe de mentă proaspătă (tocată fin), 2 lingurițe de iaurt simplu, 2 lingurițe de fulgi de ovăz, aplică pe față și stai așa 10 minute, înainte să te clătești cu apă călduță.

6. Echinaceea
Deși este în mod tradițional folosită pentru răceală și gripă, are și proprietăți antibacteriene și anti-inflamatorii ce pot ajuta cu acneea. Poți folosi apa de la ceaiul de echinaceea pentru a te spăla zilnic pe față sau pune câteva picături de tinctură pe ceva de bumbac și tamponează-ți fața.

7. Mușețelul
Proprietățile calmante ale mușețelului ajută la reducerea inflamației. Toarnă apă clocotită peste o cană de fori de mușețel, lasă-le să se înmoaie, apoi strecoară și folosește apa rece ca să te speli pe față. Păstreaz-o în frigider și folosește-o într-o săptămână de la pregătire.

8. Hamamelis
Poate fi folosit ca astringent și e grozav dacă ai pielea sensibilă. E calmant și liniștitor și usucă și micșorează petele.

0 comentarii pe “Cum să scapi de coșuri și puncte negre la tine acasă. Trucuri rapide

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.