#TIPS&TRICKS

Cum să prepari orezul pentru ca acesta să ardă grăsimile și să absoarbă caloriile!

Scris de Ela la 07 septembrie 2016

Sudhar James, de la Colegiul Stiintelor Chimice din Sri Lanka, a găsit o nouă metodă de a găti orezul, care se presupune că absoarbe 50-60% din calorii. Se pare că a reușit să transforme orezul într-un amidon rezistent, capabil să reziste zahărului sau absorbției de amidon, pentru ca acestea să nu mai ajungă în fluxul sanguin.

Pe de altă parte, amidonul rezistent trece prin intestin, nedigerat și devine hrană pentru microbii buni din intestine. Orezul, la fel ca alte tipuri de amidon este foarte digerabil și conversia lui în zahar în sânge este foarte rapidă.

Amidonul rezistent ajută și la arderea grăsimilor.

Uleiul de cocos este ingredientul secret!

Metoda de a crește amidonul rezistent din orez este simplă și rapidă:

  • Adaugă o linguriță de ulei de cocos în apa fiartă
  • Imediat ce uleiul de cocos se dizolvă, toarnă jumătate de cană de orez
  • Fierbe timp de 40 de minute, până când orezul este fiert
  • Pune orezul la frigider 12 ore înainte de a fi consumat

Cum funcționează?

Când orezul fierbe, uleiul de cocos pătrunde în amidon, ceea ce ajută în digestia zahărului rezistent

Dacă lăsăm orezul să se răcească 12 ore, îl vom transforma în amidon rezistent și atunci când îl reîncălzim nu îi afectam gradul de rezistență.

Sursa: desanatate.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--