Cum să faci aripioare picante acasă?

Iată că am revenit cu o propunere de rețetă. Sper că îți plac aceste articole pentru că mie îmi face plăcere să împărtășesc pe blog ceea ce găsesc pe internet, mai ales atunci când sunt rețete ce se fac rapid.

Azi îți propun aripioarele picante!

Nu sunt așa de bune pentru siluetă, însă gustul este nemaipomenit. În plus, asezonate cu o salată ușoară, chiar nu fac atâta rău.

Iată rețeta pe care am descoperit-o eu:

Ingrediente 

  • jumătate de cană de făină
  • o lingură de pudră de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 kilogram de aripioare
  • ulei

Pentru sos:

  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de usturoi pisat
  • 1 lingură de ghimbir
  • jumătate de cană de sos de soia
  • boia iute/ dulce
  • 5 linguri de miere
  • 1 lingură de zahăr brun

 

Mod de preparare:

  1. Amestecă făina, pudra de usturoi, sarea și piperul într-un bol, apoi tăvălește aripioarele prin amestec.
  2. Prăjește-le timp de 4 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le pe un șervețel pentru a elimina excesul de ulei.
  3. Într-o tigaie la foc mic, topește untul și adaugă  usturoiul și ghimbirul, apoi sosul de soia, mierea, zahărul brun și pudra de boia și așteaptă 5 minute până când scade sosul, amestecând din când în când. 
  4. Adaugă aripioarele în sos și amestecă până când acestea prin crustă de sos.

Asta a fost tot! Sună bine? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.