Cum să alegi un ulei de cocos 100% natural?

Când am postat articolul cu cele 7 minuni ale uleiului de cocos,  cineva m-a întrebat cum știm că am ales un ulei 100% natural, pentru că în comerț ar fi multe variante și nu sunt toate ce promit a fi.

Pentru că îmi place să vă răspund curiozităților, împărtășesc astăzi de ce criterii trebuie să ținem cont atunci când alegem uleiul pentru a ne asigura că este ceea ce ne dorim.

La ce trebuie să fii atent când cumperi uleiul de cocos?

1. Să fie ulei de cocos virgin sau extravirgin

E o mare diferenţă între uleiul de cocos „100% natural” sau „pur” şi „extravirgin” sau „virgin”. Virgin sau extravirgin descriu un ulei minim procesat şi care îşi păstrează nealterate calităţile.

Așadar, când aveți de ales între natural sau virgin/ extravirgin, alegeți a doua variantă!

2. Să fie ulei de cocos extras sau presat la rece

Principala diferenţă între uleiul de cocos obişnuit şi cel virgin sau extravirgin constă în procesul de extracţie. Uleiul de cocos virgin sau extravirgin este obţinut doar prin procedee mecanice, fără a fi tratat termic sau chimic, astfel, se mențin intacte  proprietăţile fizico-chimice şi organoleptice.

3. Să fie ambalat într-un recipient de sticlă, nu de plastic

Un ulei de calitate este întotdeauna comercializat în borcane de sticlă. Recipientul de plastic alterează nu doar gustul, ci şi calităţile produsului. 

4. Să fie ulei de cocos organic, ecologic sau bio

Uleiul de cocos organic este controlat cu mare atenţie pe tot parcursul producţiei, transportului şi comercializării, astfel încât poţi avea garanţia că şi-a păstrat intacte toate calităţile.

5. Să nu prezinte reziduri de pulpă sau alte impurităţi

Uleiul de cocos care nu a fost procesat corespunzător poate conţine resturi de pulpă din nuca de cocos şi riscă să râncezească uşor sau să-şi piardă din proprietăţi într-un timp extrem de scurt. Uleiul de cocos presat la rece are o perioadă de valabilitate de 2 ani dacă este depozitat la loc uscat, ferit de lumină sau de acţiunea directă a razelor solare, şi borcanul stă nedesfăcut, sau de 3 luni dacă a fost deja desfăcut. 

Sper să te ajute aceste sfaturi când îți vei alege următorul ulei de cocos! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.