Cum este cu ADEVĂRAT viața AFRICANILOR

În multe privințe, Africa ne pare a fi tocmai acest lucru – un loc plin de triburi sărace și nesigure, iar acest lucru nu are nimic de-a face cu realitatea. Iată cele mai populare mituri despre Africa.

1. Nu există progres tehnologic în Africa

Probabil ai aflat din timpul școlii că Africa este alcătuită din țări în curs de dezvoltare. Dar acest lucru nu înseamnă că continentul trăiește în Evul Mediu – 90% dintre africani au telefoane mobile, există programatori care își creează propriile aplicații și gadgeturi. De exemplu, dezvoltatorii locali au creat un serviciu pentru agricultori cu recomandări privind creșterea bovinelor și informații privind dezastrele naturale. În plus, producția este dezvoltată în Africa, în unele țări se producându-se și automobile.

2. Africa- un deșert fierbinte

Auzi „Africa” ​​ și te gândești la Sahara. De fapt, pe continent, pe lângă deșert, există o imensă, cea mai mare de fapt, suprafață de păduri tropicale, Muntele Kilimanjaro și alte vârfuri cu zăpadă și savană. În cadrul unei singure zone din Africa sunt reprezentate toate zonele climatice, iar temperatura medie anuală, chiar și în partea ecuatoriană a continentului, nu depășește 27 ° C.

3. Doar oamenii de culoare trăiesc în Africa

FOLLOW ME

Ai crezut probabil că Africa este locuită exclusiv de oameni de culoare. De fapt, continentul este casa a mai mult de un miliard de oameni și o varietate de culori ale pielii aici, care pot varia – de la alba-negru la foarte palid. Să nu uităm de numărul mare de imigranți din Europa și Asia, care au rămas în Africa încă din zilele coloniilor, când au fugit acolo pentru a scăpa de persecuție politică.

4. Africa este locuită de animale sălbatice

Programele și desenle animate științifice și populare au prezentat Africa ca fiind locuită de animale sălbatice care se plimbă libere în natură și chiar pot ataca oamenii. Cele mai multe trăiesc de fapt în parcuri naționale. Cazurile de atacuri asupra oamenilor sunt extrem de rare și aproape întotdeauna apar numai din cauza încălcării regulilor parcului, atunci când turiștii, în loc să privească animalele de la distanță, au încercat să le atingă.

5. Africa are o rată foarte mare a criminalității

Există opinia că în Africa turiștii sunt în pericol constant datorită nivelului ridicat al criminalității. De fapt, turismul pe continent este foarte dezvoltat: numai în Africa de Sud există până la 1,5 milioane de turiști pe an, iar țările africane devin din ce în ce mai mult o destinație turistică la modă și populară printre călătorii occidentali.

6. Africa nu are un patrimoniu cultural

Gândindu-te la Africa, deseori vizualizezi o societate primitivă fără o cultură dezvoltată , chiar și fără o istorie. Africa merită însă numită leaganul civilizatiei – pe continent se afla o multime de cladiri vechi si alte monumente culturale, care sunt atent păzite. Numai în Kenya există mai mult de 200 de monumente arhitecturale. În plus, în multe țări există muzee foarte interesante, aflate în grija guvernului.

7. Africa trăiește în pragul sărăciei

Dacă te-ai gândi să mergi în Africa, ți-ai imagina o călătorie cu cazare în corturi și în jur doar sărăcie. De fapt, există țări de pe continent care trăiesc sub pragul sărăciei, dar sunt mult mai puține decât pare. În general, nivelul economic al statelor africane diferă puțin de celelalte țări în curs de dezvoltare – doar clasa de mijloc evoluează. În același timp, statele investesc puternic în turism, se construiesc hoteluri luxoase și zone de agrement.

8. Toate epidemiile de boli periculoase pornesc din Africa

Mass-media îți prezintă periodic o altă izbucnire de boli teribile în Africa și crezi astfel că există multe boli mortale pe continent. De fapt, Ebola nu acoperă întregul continent, ci numai țara Sierrei Leone și împrejurimile sale. A doua boală, cea mai adesea amintită atunci când vorbim despre Africa, este malaria. Desigur, există țânțari malari, dar o infecție poate fi ușor prevenită cu vaccinuri, medicamente.

9. Africanii trăiesc în colibe

Deseori, imaginile cu africani arată triburi sălbatice care trăiesc în colibe. De fapt, construcția orașelor mari din Africa diferă foarte puțin de celelalte orașe mari ale lumii- există clădiri de apartamente înalte, zgârie-nori și centre de afaceri. Arhitectura și infrastructura dezvoltate fac orașele africane foarte progresive. Desigur, încă mai există aficani care trăiesc cu adevărat în colibe în unele zone, dar foarte puțini.

10. În Africa se vorbește africana

Nu există nici o limbă africană, iar limbile indigene unice ale triburilor dispar treptat. Populația Africii a absorbit limbile europene în perioada colonizării – engleză, franceză, germană și portugheză, care s-au răspândit și mai mult odată cu apariția televiziunii și a Internetului. În general, pe continent se vorbesc sute de limbi diferite, Africa este un dar pentru lingviști: numai în Namibia există 20 de limbi de stat.

11. Africa e distrusă de conflicte politice

Filmele americane îți arată adesea războaie locale sau conflicte politice în țările africane. Într-adevăr, în cei 90 de ani, pe continent au izbucnit mai multe conflicte locale și mai mult de o duzină de războaie ar putea avea loc simultan. Aceste războaie au venit ca o moștenire a epocii coloniale, când frontierele țărilor s-au stabilit pe baza intereselor colonialiste și nu au ținut prea mult cont de izolarea culturală și istorică a țării.

12. Deficitul alimentar al Africii

Fotografiile și filmele documentare îți arată cum locuitorii Africii mor de foame și crezi că această problemă a cuprins întregul continent. Foamea în țările din Africa există, dar nu în toate. Aici, este aproximativ un sfert din solul fertil din lume, și nu este folosit în întregime în agricultură. În zonele turistice nu există probleme cu alimentele, iar în Africa de Sud și Egipt, restaurantele McDonald’s sunt comune.

13. În Africa, oamenii albi nu sunt plăcuți

Acest mit a apărut după epoca sclaviei și a colonizării, când Africa eliberată a izgonit europenii și și-a redobândit suveranitatea. Și până în prezent există diviziunea alb și negru, dar culoarea deschisă a pielii este comună în rândul populației locale și nu provoacă agresiune.

14. Africa e condusă de tirani

Se crede că regimurile politice din țările africane au fost înființate de dictatura militară, deci dictatorii sunt cei care guvernează continentul. De fapt, diferite regimuri politice coexistă în Africa, iar Ghana și Senegal sunt numite exemple de dezvoltare a democrației.

15. Africa nu are apă potabilă

Problema deficitului de apă potabilă în Africa există și este teribil, dar nu afectează întregul continent. În zonele turistice nu va fi o problemă în a cumpăra o sticlă de apă curată și alte băuturile obișnuite și populare. De exemplu, o Coca-Cola poate fi găsită chiar și în satele mai izolate.

16. În Africa nu poți să faci autostopul

Călătoriile în Europa sau America au loc adesea într-un format de autostop, dar se crede că nu te poți deplasa în acest fel în Africa. De fapt, este chiar mai ușor să faci rost de transport în acest fel acolo decât în ​​țările dezvoltate. Principalul lucru la care să fii atent este să stipulezi inițial condițiile de călătorie cu șoferul, astfel încât să nu se aștepte la plată.

17. Tinerii nu au aceleași tendințe

Această chestiune este, de asemenea, exagerată. Nu vei surprinde pe nimeni acolo cu rețele sociale, majoritatea tinerilor folosind în mod activ Facebook și comunicând cu prietenii de pe alte continente. Se dezvoltă, de asemenea, direcții moderne de turism în Africa,iar couchsurfing-ul nu face o excepție. Mai mult decât atât, africanii sunt deseori mai ospitalieri decât europenii.

 

sursa: adme.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.