7 leacuri eficiente pentru suferințele copiilor

Cel puțin 10 leacuri eficiente pentru suferințele copiilor

Orice părinte știe că nimic nu este mai greu de suportat decât să îți vezi copilul cum suferă când este bolnav și să nu știi cum să îi alini mai repede durerea. Orice scrâșnet, orice suspin, nu mai spun de plânset, se simt ca un spin în inima unei mame care veghează lângă pruncul său.

În cei peste 10 ani de când sunt mamă, nu puține au fost nopțile în care nu am închis un ochi, în care am suferit mai rău decât mi-aș fi putut închipui și în care m-am simțit atât de neputincioasă și nepregătită să fac față situațiilor.

În timp, am învățat să nu mă mai agit și să le alin copiilor mei durerile cu ceea ce aveam la îndemână, în casă.

Pentru proaspetele mămici s-ar putea să sune ca o poveste ceea ce spun, dar pentru cele cu vechime nu este nicio noutate.

d9b4481-edit-1024x683-9116391

Știți bancul acela cu o mamă, aflată la primul copil: îşi vede pruncul că umblă în ghiveciul de flori și mănâncă pământ, e disperată, sună ambulanța, cheamă pompierii, fuge cu el la spital să îi facă spălături doar, doar va scăpa cu viață. La al doilea copil, aceeași situație, însă este mai relaxată și îl spală pe față, îl schimbă și îl lasă în pace. Apare și cel de al treilea copil, situația se repetă, copilul cu mâinile în ghiveci și murdar de pământ la gură. Mama îl vede și îi zice: „după ce termini acolo, să îmi zici să strâng după tine.” Ei, cam așa stau lucrurile 😀

Revenind la cele mai des întâlnite motive de suferință ale celor mici, acestea sunt cauzate de răceală și gripă, tuse, febră, dureri în gât.

Vă spun 7 remedii extrem de eficiente din care să alegeți ceea ce vă este cel mai la îndemână. Nu vă gândiți la chestii complicate: niște lapte, ouă, miere, ceapă, cartofi, sare, oțet, miere, lămâi. V-ați convins, sper, că nu e nimic dificil, doar foarte eficient 🙂

Contra durerilor de gât

  1. Sucul unei lămâi se amestecă cu o lingură mare de miere și după se bea până la ultima picătură. Este leacul preferat și al Alesiei și al lui Alex, dar și al meu. După ce l-am descoperit și am văzut cât de rapid alungă sufențele, a devenit primul preparat la care apelez în astfel de cazuri. Rar se întâmplă să nu am lămâi sau miere în casă.
  2. Ceai de ceapă. Sună îngrozitor, gustul este și mai și, dar rezultatele sunt imediate. O ceapă mare se taie și se fierbe foarte bine, se lasă puțin la răcit acoperită cu un capac după care se dă copilului să bea lichidul. Dacă gustul este oribil, și vă garantez că este mult mai rău de atât, puneți miere. Minuni nu vor apărea în ceea ce înseamnă gustul, dar va fi dulce și cu siguranță va ameliora durerile și va pune pe fugă răceala.
  3. Ceva mult mai ușor de acceptat de copii este „cocktailul” preparat din lapte fiert amestecat cu un gălbenuş de ou frecat cu miere sau zahăr și băut.
  4. Sare grunjoasă încălzită și pusă într-un prosop, apoi aplicată pe gât sau piept îndepărtează durerile și tusea. Dacă nu aveți sare grunjoasă în casă, merge și cu mălai.
  5. Frecțiile cu spirt sau carmol sunt eficiente, dar dacă se rade un cartof mai mare pe răzătoare și se amestecă cu spirt, este și mai bine. Compoziția aceasta trebuie pusă într-o batistă sau într-un tifon și așezată în jurul gâtului. În ultima vreme, însă, am citit cîteva controverse în jurului spirtului şi oţetului.
  6. Cataplasmele cu mușetel sunt o alternativă pentru situațiile în care copilul nu vrea nimic din ce v-am scris mai sus.  Se pune olingură de mușețel într-o cană cu apă clocotită și se lasă să se infuzeze cinci minute.Se înmoaie o compresă în infuzie și se pune pe gât până se răcește și se repetă de câteva ori.
  7. Apă cât se poate suporta de fiebinte în care se pune un pumn mare de sare grunjoasă și se țin picioarele în ligheanul cu această „soluție minune”.

Contra febrei

Se folosește o pereche de șosete mai uzate și se udă cu oțet, apoi se încalță copilul peste noapte. Ca să nu se impregneze mirosul în așternut se pot îmbrăca cu pungi sau folie alimentară. Medicul meu de familie este de acord cu această metodă, însă am avut invitaţi in emisiunea pe care o prezint total contra. Eu apelez la ea, veche de când lumea şi ce să vezi, mai dă şi rezultate.

Dacă nu sunteți adepții oțetului, atunci puteți înmuia șosetele în albuș de ou. Sunt sigure și eficiente.

La fel de bune sunt sosetele cu ceapa sau cartof crud.

Compresele cu apă călduță aplicate pe frunte, pe încheieturile mâinilor și pe gambe ajută. Exclus să folosiți comprese reci.

Dacă aveți drumuri prin țară, în special în zona Moldovei și întâlniți țărani care vând siropuri naturale făcute din muguri de brad, pin, cătină nu ezitați să cumpărați. Este un remediu excelent contra durerilor de gât și a răcelilor. Eu am cumpărat de la poarta mănăstirii Secu, județul Neamț și am văzut cât de bun este. De atunci, dacă aud pe cineva că ajunge în zonă rog să îmi aducă. Sau puteți cumpăra și din alte magazine naturiste la care aveți acces. Personal, prefer produsele făcute în mânăstirile acestea pentru că aici viețuiesc monahi bătrâni care cunosc tainele plantelor și secretele preparării acestor tincturi miraculoase.

Dacă voi, mămici și bunici, aveți alte metode prin care alinați suferințele copilașilor voștri, nu ezitați să mi le trimiteți pe pagina mea de Facebook, pentru a le afla cât mai mulți prieteni.

Sănătate și putere de vindecare tuturor!

d9b4483-edit-1024x683-5349797

Photo Credits: Lemonade Photo


PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.