#DIETA

Cel mai sănătos desert: Biluțe de ciocolată raw cu nuci

Scris de Ela Crăciun la 15 mai 2015

Nu e ușor să renunți la lucrurile bune. Știu asta din proprie experiență… și mai știu că deserturile din și cu ciocolată se numără  printre ele. Dar când vine vorba de sănătate, preferăm să ascultăm de doctori și mai puțin de instinct. Așa se face că și eu, și voi, ne-am luat gândul de la bomboane, ciocolată, jeleuri pline de calorii de multă vreme.

Pur și simplu nu vedeam o soluție de mijloc. Până am dat peste această rețetă. Realizate din ingrediente benefice pentru organismul nostru, aceste biluțe din ciocolată raw și nuci s-ar putea să devină preferatele casei. În plus, au un aspect frumos, se prepară în 20 de minute și le poți oferi în dar.

cake-pops-693645_1280

Pentru un desert care stimulează sistemul imunitar, scade colesterolul „rău” și previne cancerul, ai nevoie de:

  • 200 de grame nuci
  • 180 de grame curmale
  • 1 avocado
  • 2 linguri miere
  • 52 de grame ulei de cocos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 40 de grame pudră de cacao
  • jumătate de linguriță de sare de mare
  • topping la alegere

1. Pune într-un blender sau robot de bucătărie alunele și curmalele până sunt tocate mărunt și s-au amestecat.
2. Adaugă restul ingredientelor, cu excepția topping-ului, în blender până ce obții o cocă. Va fi destul de lipicioasă și densă, dar
stai liniștită, nu se va fărâmița.
3. Pe o suprafață plată, pune topping-ul/urile. Pregătește în paralel o farfurie cu hârtie de copt sau hârtiuțe de cupcakes micuțe
pentru a așeza viitoarele biluțe.
4. Cu o lingură, scoate cantitatea necesară de a luat pentru a forma cu mâinile o bilă de mărimea unei mingi de gol.
5. Rulează bila prin topping/-uri și apoi pune-o în hârtiile pregătite. Ar trebui să îți iasă cam 20 de bine din aluatul realizat.
6. Pune biluțele de ciocolată în frigider până la servire. Acest lucru îi permite uleiul de cocos să se întărească și să dea biluțelor
consistența unei trufe.

Le poți păstra în frigider, fără probleme, de la trei până la cinci zile, iar în congelator chiar și patru săptămâni.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--