#TIPS&TRICKS

CÂND și DE CE trebuie consumate ALIMENTELE

Scris de Ela la 03 februarie 2017

Cu toții știm că ceea ce mâncăm are un mare impact asupra sănătății noastre. Pe lângă combinațiile pe care le faci, contează foarte mult și alimentele în sine pe care le introducem în alientația noastră. Știai cât de mult contează ora la care mâncăm?

Iată care e timpul potrivit pentru diverse alimente, ca să poi beneficia de proprietățile lor sănătoase la maxim:

Ce să mănânci în timpul zilei

1. Ciocolata:

  • Micul dejun: câteva bucăți de ciocolată neagră – îți vor oferi antioxidanți care reduc îmbătrânirea și sunt buni pentru inimă.
  • Nu o consuma pe post de gustare – mai mult de 25g și corpul va transforma excesul de ciocolată în depozite de grăsime.

2. Carnea

  • E bună la prânz, fiind o sursă grozavă de fier. Aceasta oferă oxigen celulelor și organelor, reducând astfel oboseala și vulnerabilitatea la boli.
  • Nu e bună pentru cină, fiindcă se digeră în 5 ore,

3. Nucile

  • Consumate la prânz, 30g de nuci vor oferi corpului tău cantitatea necesară de acizi grași omega 3. Aceștia au grijă de vasele de sânge și controlează presiunea sângelui.
  • Nu le mânca seara, dacă nu vrei să te îngrași – nucile au multe grăsimi și calorii.

4. Portocalele

  • Pot fi o gustare sănătoasă, fiindcă îmbunătățesc funcționarea sistemului digestive, au un efect tonic asupra corpului și accelerează metabolismul.
  • Nu le consuma pe stomacul gol, fiindcă îl pot irita și pot cauza reacți alergice, care cresc riscul de a face gastrită.

5. Pastele

  • Sunt bune la micul dejun și la prânz, fiindcă sunt bogate în fibre ce asigură curățarea corpului și îndepărtarea toxinelor.
  • Nu le sevi la cină, fiindcă au multe calorii.

6. Roșiile

  • Sunt bune pentru micul dejun – acizii organici din ele facilitează procesul digestiv și reglează funcțiile stomacului și pancreasului.
  • Consumate la cină, însă, cauzează balonări.

7. Cartofii

  • Pot fi consumați la micul dejun – amidonul coboară nivelul de cholesterol din sânge și au multe minerale necesare corpului tău.
  • Nu e recomandat să-i mănânci la prânz sau la cină, deoarece au de 2-3 ori mai multe calorii decât alte legume.

8. Bananele

  • Sunt bune la prânz, deoarece conțin multe fibre ce îmbunătățesc digestia ș vindecă arsurile la stomac.
  • Consumate seara, bananele pot perturba sistemul digestiv.
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

--