#TIPS&TRICKS

Ce înseamnă marcajele BB, CC, DD și PP de pe ambalajele cremelor? Îmi pare rău că am aflat prea târziu

Scris de Ela la 02 februarie 2017

Dermatologii germani au creat în urmă cu ceva timp cremele BB, apreciate acum de multe femei. După aceea, cremelor BB le-au urmat cremele CC-, DD-, PP- și EE.

Iată care sunt diferențele dintre ele și cum să o alegi pe cea potrivită tipului tău de piele.

Crema BB

Aceasta este un balsam („beauty balm”/ „blemish balm”), care protejează, hidratează, calmează și uniformizează tenul. Poate fi folosită în orice anotimp și la orice tip de piele.

Crema CC

Aceasta corectează culoarea („color control”), acoperind pielea galbenă și înroșită. Crema CC oferă luminozitate și prospețime pielii, are filter SPF, dar este contraindicată tenului gras, cu probleme.

Crema DD

Acasta este pentru protecția de zi cu zi („daily defense” / „dynamic do-all”). Are SPF ridicat și este bună pentru cele care trăiesc în orașe mari și aglomerate. Este o cremă adecvată persoanelor a căror piele e îmbătrânită.

Crema PP

Crema PP („pink perfect”) trebuie să fie utilizată ca bază pentru machiaj – acoperă imperfecțiunile pielii, uniformizând-o. Aplicată pe pielea curățată și hidratată inițial, crema devine invizibilă.

Crema EE

Aceasta este o cremă pentru exfoliere („extra exfoliation”). Îndepărtează celulele de piele moartă, oferă protecție împotriva soarelui și hidratează, putând să ajute și în lupta cu acneea. Nu ar trebui să fie folosită prea des și nu se recomandă celor cu ten sensibil. A fost concepută pentru pielea lipsită de strălucire, cu puncte negre.

Este indicat să folosești produse ce conțin uleiuri pentru a înlătura cremele mai sus menționate.

--