Ce facem când copiii sunt în pauză de școală?

Cine se aștepta să vină iarna în luna martie? Eu sigur nu. Nici colegele mele sau prietenele mele cu copii nu au văzut-o venind. Abia când înghesuiam în saci hainele de iarnă și scosesem primele sandale cu toc din dressing am aflat că iarna nu este nici pe departe plecată. Adulții se mai pot adapta dar vă provoc să explicați unui copil care și-a scos aripioarele de piscină din dulap că trebuie să își pună cizmele de blană până la școală.

Am cedat nervos și am acceptat toate veștile legate de iarna târzie fără să mai clipesc. Lamentările legate de dresul cu sclipici care este obligatoriu în zilele geroase, falsele dureri de cap din pricina frigului și deszăpezitul mașinii la 7 dimineața nu au reușit să îmi strice buna dispoziție. Apoi a mai venit o veste. Se închid școlile. Din nou.

Nu știu cum ați primit vestea dar eu m-am gândit imediat la toate filmările pe care le voi rata și la articolele care vor fi făcute printre două reprize de v-ați-ascunselea. Mi-a dispărut zen-ul și s-a instalat panica. Ce poți face când școlile sunt închise și tu ai atâta treabă încât nici nu poți cuprinde cu mintea că ai avea dreptul la un weekend prelungit?

După ce m-am consultat cu prietene, colege și cunoștințe vă prezint topul celor mai tari activități cu copiii în ziua fără școală.

Activitatea 1: “Transform biroul într-un escape room”. Una dintre colegele mele a avut o idee genială. S-a coalizat cu toate mamele din alte departamente și au de gând să facă cea mai tare escape room din București. Cine scapă dintr-un birou are ocazia să intre în altul! Copiii sunt puși câte 15 minute într-un birou, li se dă un labirint de colorat și cine scapă primul trece în următorul birou. La finalul programului li se dă un premiu: temele pentru acasă pe care le-au ratat cu ziua liberă😊

Activitatea 2: “Misiunea aducem bunica la București” se aplică celor care nu își pot lua copiii la serviciu și presupune ample mișcări logistice. Dezavantajul este că trebuie să faci curat în casă cu o seară înainte. Nu ai vrea să vină mama sau soacra să îți atragă atenția că nepoții lor trăiesc într-un mediu dezordonat. Dacă totuși riști pe mâna asta, cei mici vor fi încântați că primesc dulciuri și sunt răsfățați o zi întreagă. Pregătește-te și pentru curățenia de după. Ziua cu bunicii se transformă mereu într-un haos generalizat.

Activitatea 3: “Supraviețuitorul”. Nu vorbim despre o emisiune tv, ci de modul în care mă simt eu când rămân cu ei acasă. Pentru această vineri am scos muniția grea. Avem popcorn, desene animate și un concurs de gătit fursecuri. Abia aștept partea în care ne jucăm baba oarba iar eu mă ascund 15 minute în baie și răspund la emailuri.

Activitatea 4: “Schimb de mame”. Este varianta prietenelor mele. Fac baby sitting cu jumătate de normă. Jumate de zi la una și altă jumătate în vizită la cealaltă. Grădinițele și școlile pot fi închise dar educația continuă la noi acasă. Se anunță o zi propice pentru boardgames!

Activitatea 5: “Să învățăm ce face tati la birou”. Acum este momentul în care taților li se permite să se afirme, să fie cavalerii în armură pe care îi visam dintotdeauna și eroii zilei de vineri. Pot lua copiii la birou să afle și ei de ce tații lor sunt mereu ocupați.

Dacă nu v-am convins de nicio variantă eu propun să îmi povestiți care este cea pe care o alegeți voi. 🙂


Rămâi pe cel mai citit blog din România și descoperă și alte lucruri interesante!
Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.