#TIPS&TRICKS

Ce ar vrea învățătoarea copilului tău ca tu să știi

Scris de Ela la 25 august 2016

Am găsit această scrisoare pe tasta.ro și cum sunt și eu o mămică ce își pregătește copilul de școală care scrie pentru alte mămici, împărtășesc pe blog tot ce găsesc util pentru cititorii mei. 🙂

Dragă mamă,

Te văd. Eu te văd pentru că eu sunt tu. Amândoi știm că nu există nimic în această lume care să poate schimba atât de complet întreaga ființă la un nivel primordial decât a deveni mamă. Naște adâncul sufletului tău, se trezesc temeri profunde însămânţate, se consuma fiecare gând de veghe și determină inima să se simtă atât de plină încât ar putea exploda în orice secundă. Cu toate că nu ne-am întâlnit, împărtășim această legătură nespusă a maternității.

În această lună, vei apărea la ușa clasei mele. Pe măsură ce ochii noștri se vor cunoaște și eu voi întinde mâna mea să te salut, vom zâmbi fiecare politicos și vom schimba amabilități. Tu îmi vei pune câteva întrebări logistice cu privire la clasa mea, iar eu voi oferi detalii cu privire la politicile școlare. Îți voi spune atunci că aștept cu nerăbdare să predau copilului tău și apoi te vei îndrepta către ușă. Pe măsură ce te voi vedea îndepărtându-te, va trebui să-mi trag răsuflarea pentru a-mi controla dorința de a te chema înapoi.

Sunt atât de multe lucruri pe care nu le voi avea șansa să ți le spun. Sunt atât de multe promisiuni pe care doresc să le îndeplinesc pentru tine. Rolul meu în viaţa copilului tău este esențial. Înțeleg pe deplin influența enormă pe care o am zi de zi pentru copiii tăi. Știu din proprie experiență cantitatea de încredere necesară pentru a preda ființa cea mai scumpă din viața ta mie, unui străin aparent perfect. Mulțumesc. Te asigur că nu voi dezamăgi.

Știu și promit să nu uit niciodată că acest copil este un miracol. Niciodată nu voi pierde din vedere anii tăi de infertilitate, procesul de adopție de lungă durată, încercările emoționale, sau sarcina cu risc ridicat care a devenit o parte din povestea ta. Voi fi întotdeauna sensibilă la toate aceste aspecte.

Mamă dragă, îți promit că voi iubi și proteja copilul tău ca pe propriul meu odor. Știu că ai petrecut cea mai mare parte a acestei veri cu noduri în stomac, rugându-te ca și copilul tău să aibă alături un profesor care ar satisface perfect nevoile sale. Te asigur că voi răspunde la acest apel, servind ca profesor, asistent medical, suporter, antrenor, consilier și prieten. Împreună, ne vom aventura în această lume înfricoșătoare.

Știu că nu contează cât de mult ar crește, acest copil dulce va fi întotdeauna copilul tău. Voi adora ciudăţeniile sale unice și personalitatea lui adorabilă și voi aprecia copilul tău pentru exact cine este el sau ea. Voi observa ridurile de pe nasul lui atunci când râde sau modul în care ea devine mai captivat/a sau vorbeşte din ce în ce mai tare când spune o poveste interesantă. Voi opri lacrimile copilului tău înainte de a cădea și voi face tot ce stă în puterea mea să le atenuez căderea. Împreună cu tine voi privi cu mândrie, cu ochii plini de lacrimi de bucurie, atunci când copilul citește prima lui sau ei carte.

Vezi tu, adevărul este că el şi cu mine vom trece de la acest an de învățare la un altul. Copilul tău mă va învăța lecții de neînlocuit despre viață, despre creștere și dragoste. Voi încheia acest an școlar fiind o persoană mai bună pentru simplul fapt că am cunoscut copilul tău unic. Îmi voi aminti mereu că lucrurile mici sunt lucruri mari. Îţi mulțumesc pentru îmi îngădui să împărtăşesc aceste experienţe.

Cu sinceritate,
Învățătoarea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--