Ce ALIMENTE îți influențează CULOAREA OCHILOR

Culoarea ochilor este o trăsătură genetică determinată de cantitatea și distribuția melaninei în iris. Este un proces complex în care mai multe gene intervin. . În același mod, există trei elemente ale irisului care contribuie la acordarea culorii sale: melanina epiteliului irisului, melanina părții anterioare a irisului și densitatea stromei irisului. În plus față de melanină, un alt pigment care acționează în acest proces este lipochromul.

În plus, cele două tipuri de melanină implicate în proces sunt eumelanina, maro închis în aparență și fenomelanină, maro-gălbui roșcat. În toate culorile ochilor, cu excepția unor condiții anormale, pigmentul epiteliului iris este întotdeauna eumelanină, apărând în număr mare. În acest fel, variația culorii ochilor este produsă, în principiu, de pigmentul părții anterioare a irisului și de cât de multă lumină absoarbe stroma în funcție de densitatea sa.

Dacă ești unul dintre acei oameni care nu este mulțumit de culoarea ochilor săi, poi uita de folosirea lentilelor de contact. Iată o listă cu 7 tipuri de alimente care îți vor schimba culoarea ochilor pas cu pas, puțin câte puțin și în mod natural. Trebuie doar să consumi zilnic următoarele produse alimentare. În mai puțin de o jumătate de an vei vedea rezultatele.

1. Spanac

S-a demonstrat că atunci când vine vorba de produse bogate în fier, spanacul conține o cantitate uriașă din acesta, așa că merită să îl consumi dacă suferi de o boală precum anemia. Este, de asemenea, o sursă de calciu pentru oase. În plus, conține vitaminele C, E, K, B1, B2, B6 și componentele care îți susțin corpul – iod, mangan sau caroten. Interesant este că conținutul ridicat de fier pe care îl are, ajută irisul să devină mult mai cristalin. Treptat, scade tonurile culorii ochilor.

2. Miere

FOLLOW ME

Mierea este un lichid dulce și vâscos produs de albinele din nectarul florilor sau din secrețiile părților vii ale plantelor. Mierea întotdeauna clarifică dacă se folosește frecvent, datorită peroxidei naturale pe care o conține. Poate fi folosită și pentru păr dacă vrei să îi oferi puțin luciu.

3. Ceapă

Ceapa este una dintre cele mai vechi legume cunoscute oamenilor. Aceasta a fost cunoscută pentru proprietățile sale unice încă de acum 5000 de ani. În ciuda trecerii timpului, ceapa nu își pierde popularitatea și este încă folosită în multe feluri, uneori nu numai în bucătărie. Ceapa produce un efect de strălucire a ochilor, datorită proprietăților sale.

4. Ghimbir

Ghimbirul este folosit ca remediu pentru multe boli, dar și pentru a pierde kilograme. În plus față de toate acestea, dacă folosești ghimbir, îți poți curăța ochii în mod natural , puțin câte puțin.

5. Pește

Peștele este o excelentă sursă de acizi grași nesaturați și, prin urmare, acționează antiatherogenic și anticancer.  Poți mânca chiar și peștii grași a căror consum are un efect protector asupra sistemului cardiovascular. În plus, acizii omega-3 sunt capabili să influențeze favorabil nivelul colesterolului. Consumul de pește ajută datorită nutrienților săi, a vitaminelor și, bineînțeles, a mineralelor sale. În mod surprinzător, peștele e bun și pentru ochi.

6. Ulei de măsline

Uleiul de masline este un ulei vegetal utilizat în principal la gătit, care este extras măsline. Din punct de vedere istoric și cultural, a fost un produs strâns legat de zona mediteraneeană. Spania produce aproape jumătate din uleiul de măsline din întreaga lume și este urmată ca producție de Italia și Grecia. Acest aur lichid are acizi rinologici și oleici care vor da claritate și strălucire ochilor.

7. Ceai de mușețel

Mușețelul este o plantă comună erbacee care are un miros specific și atinge o înălțime de până la 50 de centimetri. Este versatil, ceea ce înseamnă că este utilizat atât în ​​tratamentul afecțiunilor cât și în produsele cosmetice. Poate fi folosit din interior și din exterior. Pune câteva picături în fiecare ochi și le îi vei curăța rapid. Este, de asemenea, cea mai bună opțiune pentru a face acest lucru în mod natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.