Când distanțele mari înseamnă bucuria de a călători

 

Există o vorbă a noastră, a românilor, conform căreia călătorului îi șade bine cu drumul. Și chinezii au un proverb: „O călătorie de o mie de mile începe cu un pas”. Dintotdeauna mi-a plăcut să călătoresc și sunt unul dintre oamenii care se bucură nespus de beneficiile secolului în care trăim. Viteza cu care se întâmplă totul și mobilitatea în spațiu sunt aliații mei și nu dușmani. Așa cum ați citit pe blog, nu cu mult timp în urmă am călătorit la New York în interes personal, dar și cu satisfacția că am reușit să realizez unul dintre materialele dragi mie de pe acest blog: un interviu cu primul român care a ajuns în spațiu, Dumitru Prunariu. Iar acest material pe care îl citiți abordează, cred, una dintre cele mai râvnite experiențe pentru un pământean: călătoriile pe calea aerului.

Swiss 004Consider că posibilitatea de a călători reprezintă o experiență cu multe rezultate pozitive. Cei tineri călătoresc acum ca parte a educației, pentru lărgirea orizontului de cunoaștere, în timp ce vârstnicii aleg călătoriile ca experiențe. De un lucru sunt sigură – suntem cu toții pelerini. Fie pentru a ne atinge destinațiile, fie pentru a ne bucura de cunoașterea întregii lumi, zborul cu avionul este una dintre cele mai uimitoare și utile descoperiri.

Zborul meu către America, un zbor care se anunța lung și obositor, s-a dovedit a fi, de fapt, un răsfăț, iar orele s-au scurs lin și voios. Am avut această bucurie cu ajutorul amicilor de la SWISS – compania aeriană națională a Elveției, care dedică o foarte mare atenție tuturor serviciilor. Atât de la sol, cât și de la bord, deopotrivă pe zborurile intercontinentale, cât și pe cele din interiorul Europei. Astfel, am luat contact cu valori tipic elvețiene precum ospitalitatea, calitatea în cele mai mici detalii și, pentru un astfel de serviciu, grija față de oameni. M-am simțit cu adevărat „ca acasă”, de altfel aceasta fiind și una dintre valorile SWISS.

SWI011542IScriind aceste rânduri, sunt convinsă că cei care doriți să călătoriți în America sau spre alte destinații îndepărtate veți reuși să faceți acest lucru și veți avea nevoie de un partener de zbor de încredere. Fie că veți călători la Business Class, fie că veți zbura în Economy, cu SWISS veți avea parte de tot confortul și de toată atenția necesare. Pentru un zbor lung-curier, posibilitățile de relaxare și de distracție sunt foarte importante. SWISS oferă anumite servicii pe care nici nu le bănuiam a fi posibile la atâția kilomtri înălțime. Spre exemplu, sistemul de divertisment la bord (IFE). Puteți alege dintre numeroase filme de la Hollywood, peste 400 CD-uri cu muzică la bordul Airbus-urilor A340 și A330, jocuri și programe pentru copii. Fiecare fotoliu de la First și Business Class dispune de propriul port USB și iPod, astfel că puteți conecta gadget-urile voastre pentru a viziona conținutul multimedia personal pe ecranele integrate în fotolii.

IMG_8332Pe zborul retur de la New York spre Zurich am încercat noul Business Class SWISS. Experiența a început imediat după îmbarcare, cu un pahar de șampanie în semn de bun venit la bord. Am remarcat configurația fotoliilor la Business, 1-2-1 / 2-2-1, soluție care facilitează accesul la locul tău, respectiv la culoar. Lățimea fotoliilor (52 cm) este dublată de funcția de masaj, dar și de faptul că se pot transforma – la simpla apăsare a unui buton – în paturi complet plate lungi de 2 metri. Și vreau să vă mai povestesc despre ceva, un detaliu menit a spori confortul pe distanțele lungi. Fotoliile dispun de un sistem de perne de aer integrate a căror formă este ajustată permanent pentru ca pasagerul să se bucure de poziția ideală, indiferent că dorește să citească, să lucreze sau să se odihnească.

Iar răsfățul nu se oprește aici. Specialitățile servite în SWISS Business Class trimit cu gândul la cei mai renumiți maeștri-bucătari și satisfac orice cerință pentru orice regim. Deși nu sunt vegetariană, mi-am dorit foarte tare să încerc un astfel de preparat și nu am putut să nu observ pasiunea pentru gust. Apropo de gust, știați că delicatestele culinare au alt gust în zbor față de cele servite la sol? Motivul: papilele noastre gustative percep mâncarea de la bordul aeronavelor ca fiind uscată și lipsită de favoare. Pentru a IMG_8333contracara acest aspect, specialiștii culinari SWISS adaptează meniurile rafinate pentru ca gustul lor să se păstreze și la altitudine, pasagerii bucurându-se astfel de arome autentice.

FOLLOW ME

Închei impresiile de călătorie cu două aspecte care m-au impresionat. Conceptul SWISS Taste of Switzerland aduce la bordul aeronavelor preparate culinare direct din cantoanele elvețiene. Specialități sezoniere pregătite de maeștri-bucătari celebri din Elveția, combinate cu delicatese vegetariene de la restaurantul Hiltl din Zurich și cu creații de la hotelul Peninsula Hong Kong. Conceptul se bucură de un real succes nu doar în rândul pasagerilor, ci și al specialiștilor din industrie, primind distincția Mercury Award din partea International Travel Catering Association. SWISS Traditions este al doilea lucru care m-a fascinat. Pe parcursul anului, compania marchează 4 tradiții elvețiene prin intermediul delicateselor culinare servite la bord. Fiecare tradiție este asociată unui meniu specific, disponibil în clasa Business pe anumite zboruri spre Elveția timp de o săptămână. Am coborât din Airbus-ul SWISS cu gândul la experiența rafinată trăită deasupra norilor, dar și cu convingerea că trebuie să vizitez Elveția.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.