Antibioticele naturale care se ascund în bucătăria noastră

În ultimele decenii, folosirea antibioticelor a atins un nivel record. Drept urmare, bacteriile au devenit din ce în ce mai reziste la medicamente. Industria antibioticelor a luat avânt în anii 1940 prin urmare, există și alternative naturale pentru acestea, recomandate nu neapărat pentru tratare ci mai degrabă pentru prevenție.

Alimentele și plantele care luptă contra infecțiilor au făcut istorie de-a lungul vremii, sunt cunoscute drept alimente „astringente” curăță în mod natural sângele, fără efecte secundare nocive și fără să strice echilibrul delicat al bacteriilor bune din corpul nostru.

Antibioticele naturale se află chiar în bucătăria noastră

Usturoiul: pâinea prăjită unsă cu puțin unt și usturoi face minuni. Usturoiul poate lupta contra infecțiilor simple precum răceala datorită concentrației de alicină.

668LGT

Mierea: romanii o foloseau pentru tratarea rănilor și prevenirea infecțiilor. Pentru marile civilizații, fără excepție, mierea trecea drept un antibiotic natural cu efecte antimicrobiene, antiinflamatoare și antiseptic. Mierea Manuka din Noua Zeelandă este considerate a avea cele mai mari concentrații de antioxidanți. Peroxidul de hydrogen din miere luptă contra infecțiilor, previne dezvoltarea bacteriilor, calmează sistemul digestive, elimină toxinele din sânge și ajută la buna funcționare a ficatului. Combinată cu scorțișoara întărește celulel albe din sânge.

Curcuma: acest condiment nu este doar bogat în culoare și aromă, dar ne și apără corpul tău împotriva efectelor nocive. Turmericul aplicat extern acționează ca dezinfectant, în combinație cu mierea.

FOLLOW ME

Extract de semințe de grapefruit: studiile arată că e eficace împotriva a mai mult de 800 de tipuri de virusuri și bacterii, mai mult de o sută de tulpini de ciuperci și paraziți. Bogat în antioxidanti, crește imunitatea GSE, alcalinizează organismul în mod natural și ajută la digestie, prin îmbunătățirea florei intestinale.

Echinacea: plantă medicinală înrudită cu păpădia, crește imunitatea organismului și are efecte benefice în sindromul oboselii cronice.

Varza: cruciferele în general sunt eficiente în lupta contra cancerului dar, un lucru mai puțin cunoscut, îl reprezintă cantitatea de vitamin C care se găsește în varză. O cană de varză ne oferă 75% din doza zilnică recomandată de vitamin C.

Oregano și uleiul de oregano: dincolo de proprietatile sale antibacteriene, oregano poate ajuta digestia și pierderea în greutate.

hepta_1210452

Oțetul de mere: are proprietăți antibiotice și antiseptice, alcalinizează natural corpul, reduce greutatea, nivelul de colesterol și riscul de cancer.

Uleiul de cocos extravirgin: bogat în antioxidanți foarte rari, echilibrează și stimulează sistemul imunitar, tiroida, colesterolul, nivelul zahărului din sânge și îmbunătățește funcționarea creierului.

2 comentarii pe “Antibioticele naturale care se ascund în bucătăria noastră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.