7 INVENȚII geniale care ne demonstrează că VIITORUL e ACUM!

Ai văzut vreodată o invenție science fiction interesantă și ți-ai dorit să fie a ta? Dacă e așa, există niște vești bune: cele mai multe dintre aceste dispozitive incredibile ale viitorului deja există”.

Iată câteva exemple care te vor lăsa cu gura căscată:

1. Linia pentru degete

Majoritatea oamenilor își folosesc mâinile atunci când încearcă să explice mărimea vreunui lucru. Acum poți vorbi despre măsurile oricărui obiect cu mult mai multă acuratețe! Această invenție ingenioasă te ajută să afli cât de lat e pervazul ferestrei camerei tale, de exemplu.

2. Messenger offline

Dispozitivul goTenna îți permite să trimiți mesaje text unui dispozitiv similar chiar și atunci când nu e semnal sau wi-fi. goTenna poatre fi foarte util atunci când călătorești în zone mai izolate.

FOLLOW ME

3. Pix scanează-și-desenează

Acest pix revoluționar care poate desena cu orice culoare este probabil visul oricărui artist sau designer. Acest dispozitiv scanează obiectele și mimeză culorile lor atunci când e folosit.

4. Dispozitiv pentru traducerea de-la-câine-la-om

No More Woof este un dispozitiv care îți permite să comunici direct cu cățelușul tău. Câinii care vorbesc nu se mai găsesc acum doar în desenele animate. Cu ajutorul acestui dispozitiv, vei putea înțelege când prietenul tău blănos îți spune că îi e foame sau că vrea să iasă la plimbare.

5. O plantă care strălucește în întuneric

Niște pasionați de biotehnologie au creat recent o plantă care strălucește în întunerci. Folosind un set de gene de la niște bacterii luminoase, ei au dezvoltat o plantă de tutun care produce propria sa lumină fără baterie sau panou solar.

6. Mini imprimantă portabilă

O companie din Israel numită ZUtA a creat o imprimantă simplă, care poate fi purtată în buzunar și care poate imprima orice document chiar și atunci când ești pe-afară. Ai nevoie doar de un smartphone pentru a o controla.

7. Cititor cu degetul

FingerReader este un inel care scanează textile și le citește tare. Poate chiar să le și traducă. Dispozitivul a fost creat special pentru nevăzători și pentru cei cu probleme de vedere. Atunci când cineva vrea să citească un text, ttrebuie doar să-și îndrepte degetul spre suprafața cu textul, iar dispozitivul va începe să citească. Atunci când deviezi de la rândul pe care îl citești, inelul începe să vibreze.

Citește și: 6 invenții simple care i-au făcut pe creatorii lor MILIONARI

Te-ai fi gândit vreodată să inventezi smiley face-ul? Eu una, nu.

Există un număr foarte mare de invenții simple pe care le știm cu toții, dar despre care nu știm de unde au apărut. Cele mai simple lucruri inventate vreodată i-au făcut pe creatorii acestora milionari!

Te-ai gândit vreodată că ai putea inventa ceva ce ar putea să fe folositor pentru milioane de oameni? Nu se știe ce idee genială vei avea care te-ar putea face și pe tine milionar!

1. Smiley 

Artistul american Harvey Ball a inventat imaginea de Smiley, pe care o știm cu toții, în 1963. El a fost plătit cu doar 45 $ drepturi de autor. Ulterior, doi frați, Bernard și Murray Spain, și-au dat seama că acest emoticon Smiley avea un potențial de marketing imens. Ei au reușit să câștige 50 de milioane $ pentru vânzarea emoticonului ca imagine licențiată.

2. Hola-Hoop-ul

O jucărie care a dobândit o popularitate incredibilă într-un interval scurt de timp este hola-hop-ul. Vânzările pe care le-a înregistrat au fost de 100 de milioane de dolari. Inventatorul s-a inspirat atunci când a văzut niște copii că se jucau cu un cerc din bambus. A înlocuit bambusul cu plasticul și a devenit brusc foarte bogat.

3. Sticla cu gâtul în jos

Această sticlă cu un capac special a apărut pentru prima dată în 1991. Paul Brown, este inventator și a vândut invenția prima oară unui producător de șampon, apoi a fost preluată de Heinz, care a început să-l folosească cu succes pentru propriile sale produse. Brown a vândut compania în 1995, când sticla era atât de celebră încât i-a adus 14 milioane $.

4. Plasturele

Acesta poate fi găsit în orice trusă de prim ajutor. Este unul dintre cele mai simple mijloace de acordare  a primului ajutor, apărând rănile împotriva infecțiilor și ajutându-le să se vindece repede. A fost inventat în 1920 de către un bărbat care lucra pentru compania Johnson & Johnson, după ce soția lui s-a tăiat în timp ce pregătea masa. Astăzi este vândut în cantități inimaginabile.

5. Papuci crocs

8-51-4491578

În ciuda faptului ca a fost un fenomen de scurtă durată, la timpul lor, acești pantofi au fost foarte populari. Au fost inventați pentru a fi folosite în saloanele de înfrumusețare. După ce s-a vândut primul lot, creatorii au întrevăzut un potențial de vânzare semnificativ.

6. Post-it

Deși este doar o bucată de hârtie cu o bandă de adezivă care poate fi ușor lipită de diverse obiecte, popularitatea acestei invenții este uriașă. Ideea a apărut total accidental de către Spencer Silver. Inițial a fost doar galben, dar în timp au fost adăugate și alte culori, iar averea lu Spencer a ajuns la 1 miliard $.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.